Co dziś zrobiłeś dla swojego auta? [2018]
- misiek775
- Zaawansowany
- Auto:: Touran BSE 2006 LPG
- Imię:: Micz
- Podziękował: 13 razy
- Otrzymał podziękowań: 50 razy
Re: Co dziś zrobiłeś dla swojego auta? [2018]
Grzalo mi się lewe przednie koło. Okazało się że wymienione w lutym tego roku prowadnice autofren oblazły z chromu i skorodowany. Założone oryginały i jest ok.
- marcyb3
- Expert
- Auto:: Touran 1,9 105 KM,2007r
- Imię:: Marcin
- Podziękował: 141 razy
- Otrzymał podziękowań: 182 razy
U mnie wpadły zimowe kapcie
wystukane w garażu z kluczem w ręku

wystukane w garażu z kluczem w ręku
Jestem Marcin z Jastrowia
był
VW Touran 2,0 TDI AZV 100 KW z 2003 r czarny
VW Touran 1,9 TDI BKC 77 KW z 2005 r bordowy
VW Touran 1,9 TDI BLS 77 KW z 2007 r siwy
Jest
VW Touran 1,6 TDI CAYC 77KW z 29,12,2010 r Mocca
był
VW Touran 2,0 TDI AZV 100 KW z 2003 r czarny
VW Touran 1,9 TDI BKC 77 KW z 2005 r bordowy
VW Touran 1,9 TDI BLS 77 KW z 2007 r siwy
Jest
VW Touran 1,6 TDI CAYC 77KW z 29,12,2010 r Mocca
- SeeSoon
- Przeglądacz
- Auto:: Touran, 1.9 BKC, 2004
- Imię:: Dawid
- Podziękował: 8 razy
- Otrzymał podziękowań: 13 razy
Nie dziś ale w sobotę udało mi się kompleksowo posprzątać i umyć Touranka 

1. Ford Focus Mk1 Vagon 1.8 TDDI 90KM
2. VW Touran 1.9 TDI BKC 105 KM

2. VW Touran 1.9 TDI BKC 105 KM

-
- ____________________
- Auto:: Sharan 7N, CFFB, 2010
- Podziękował: 56 razy
- Otrzymał podziękowań: 39 razy
Sprzedałem RNS510, po czym dzisiaj przyjechała policja kryminalna że posiadałem kradzione radio. Już nigdy radia z nieznanego źródła. [UNAMUSED FACE]
-
- ____________________
Nic jeszcze nie wiem, wyjaśnienia mam składać jutro, więc jutro wszystko się okaże.
- Tomasz_W-wa
- Władca postów
- Auto:: SEAT Ibiza SPORT 1.9 TDI
- Imię:: Tomasz
- Podziękował: 285 razy
- Otrzymał podziękowań: 484 razy
No to współczuje.
Kiedyś zapytałem się Panów policjantów czy jest możliwość sprawdzenia u nich w bazie radia po np. Vin-e czy jest kradzione jak fizycznie go nie posiadasz, np. jak kupujesz przez internet.
No i co....
Niema takiej możliwości, jeżeli chcesz sprawdzić radio u nich to trzeba przyjść z tym radiem i właścicielem tego radia na komisariat i w tedy nie ma problemu, bo jeżeli wyjdzie że kradzione to od razu zatrzymują właściciela radia.
Tylko co zrobić jak człowiek jest np. w Warszawie, a sprzedający w Szczecinie, jechać tyle kilometrów i tracić cały dzień (o kasie już nie wspomnę) żeby sprawdzić na komisariacie radio w 10 min.
Bezsens.
Pozdrawiam
Tomasz_W-wa
Kiedyś zapytałem się Panów policjantów czy jest możliwość sprawdzenia u nich w bazie radia po np. Vin-e czy jest kradzione jak fizycznie go nie posiadasz, np. jak kupujesz przez internet.
No i co....
Niema takiej możliwości, jeżeli chcesz sprawdzić radio u nich to trzeba przyjść z tym radiem i właścicielem tego radia na komisariat i w tedy nie ma problemu, bo jeżeli wyjdzie że kradzione to od razu zatrzymują właściciela radia.
Tylko co zrobić jak człowiek jest np. w Warszawie, a sprzedający w Szczecinie, jechać tyle kilometrów i tracić cały dzień (o kasie już nie wspomnę) żeby sprawdzić na komisariacie radio w 10 min.
Bezsens.
Pozdrawiam
Tomasz_W-wa
-
- Zaawansowany
- Auto:: touran 2.0 BMM 2007
- Imię:: Grześ
- Podziękował: 20 razy
- Otrzymał podziękowań: 43 razy
I tutaj się niezgodze jak kupowałem mojego rnsa to sprzedajacy wyslal mi numer i normalnie sprawdzili mi w systemie .Chyba ,że trafiłem na normalnego policjanta.
Touran 1t3 new beetle Kymco downtwon
669 997 911
669 997 911
- Tomasz_W-wa
- Władca postów
- Auto:: SEAT Ibiza SPORT 1.9 TDI
- Imię:: Tomasz
- Podziękował: 285 razy
- Otrzymał podziękowań: 484 razy
No to powiem szczerze że miałeś farta Farszu.
Wiem od kilku osób że także nie mogli sprawdzić w bazie policji radia po Vin-e jak nie byli właścicielami tego sprzętu
Może trafiłeś na normalnego policjanta
Pozdrawiam
Tomasz_W-wa
Wiem od kilku osób że także nie mogli sprawdzić w bazie policji radia po Vin-e jak nie byli właścicielami tego sprzętu

Może trafiłeś na normalnego policjanta

Pozdrawiam
Tomasz_W-wa
-
- Użytkownik
- Auto:: 1.6 TDI CAYC 105ps
- Imię:: Tomek
- Podziękował: 19 razy
- Otrzymał podziękowań: 8 razy
Ja się kiedyś dopytywałem o sprawdzenie roweru po nr seryjnym czy można bez roweru tylko po nr.Tomasz_W-wa pisze:No to powiem szczerze że miałeś farta Farszu.
Wiem od kilku osób że także nie mogli sprawdzić w bazie policji radia po Vin-e jak nie byli właścicielami tego sprzętu![]()
Może trafiłeś na normalnego policjanta![]()
Pozdrawiam
Tomasz_W-wa
To otrzymałem odpowiedź, że generalnie nie powinno się tego robić bo każdorazowo policjant loguje się do systemu swoim identyfikatorem i jak się okaże, że wyskoczy informacja, że kradzione to dlaczego nie podjął działania i nie zatrzymał sprzętu i pytającego do spisania protokołu/notatki.
Wszystko ok jak nie widnieje w bazie skradzionych.
-
- ____________________
Sprawa wygląda tak:
- sprzedając rns-a nie zasłoniłem numerów (przecież nie miałem nic do ukrycia), sam właściciel odnalazł ofertę sprzedaży
- ja nie wiedziałem że navi jest kradziona, więc złoże stosowne zeznania i dla mnie temat zamknięty
- skasowałem wszystkie info o sprzedaży (kupujący poprosił tylko adres i następnego dnia był po radio), więc dla niego też sprawa zakończona, jeśli nie będzie chciał jej sprzedać
- nawet jak będzie, to do mnie już nie przyjdą, bo ja złożyłem zeznania
Sprawa o tyle trudniejsza, bo wszystko się odbywa w DE.
Najgorzej będzie miała ostatnia osoba, bo ani navi, ani kasy. Tak to działa w PL i w DE też.
Jutro przyjdzie pocztą RCD310, jako tymczasowe radio, a niedługo wpada pewne DM od kolegi pab.
- sprzedając rns-a nie zasłoniłem numerów (przecież nie miałem nic do ukrycia), sam właściciel odnalazł ofertę sprzedaży
- ja nie wiedziałem że navi jest kradziona, więc złoże stosowne zeznania i dla mnie temat zamknięty
- skasowałem wszystkie info o sprzedaży (kupujący poprosił tylko adres i następnego dnia był po radio), więc dla niego też sprawa zakończona, jeśli nie będzie chciał jej sprzedać
- nawet jak będzie, to do mnie już nie przyjdą, bo ja złożyłem zeznania
Sprawa o tyle trudniejsza, bo wszystko się odbywa w DE.
Najgorzej będzie miała ostatnia osoba, bo ani navi, ani kasy. Tak to działa w PL i w DE też.
Jutro przyjdzie pocztą RCD310, jako tymczasowe radio, a niedługo wpada pewne DM od kolegi pab.
- GioW
- Expert
- Auto:: 2.0 TDI BKD HL '04
- Imię:: Janek
- Podziękował: 27 razy
- Otrzymał podziękowań: 91 razy
Latem stanęła prawa wycieraczka i po przesmarowaniu myślałem, że po kłopocie. Ale ostatnio problem powrócił i dzisiaj trzeba było zrobić to porządnie tak jak to Jarry pokazał w manualu.
Przy -5°C nie było łatwo ale się udało... jedynie kapselek osłaniający trzpień nie wytrzymał mrozu i się podał.
Wymiana bez ruszania plastikowego podszybia bo przy takiej temp. pewnie by jednym kawałku nie zostało.
Przy -5°C nie było łatwo ale się udało... jedynie kapselek osłaniający trzpień nie wytrzymał mrozu i się podał.
Wymiana bez ruszania plastikowego podszybia bo przy takiej temp. pewnie by jednym kawałku nie zostało.
- wesol
- Władca postów
- Auto:: touran BLS i 2x CAYC
- Imię:: Pawel
- Podziękował: 21 razy
- Otrzymał podziękowań: 420 razy
Co tam trzeba właśnie zrobić by to podszybie wyszło jeśli można spytać? Czeka mnie chyba wymiana łożysk na amorkach no może samo przesmarowanie wystarczy.
1T2 BLS oraz 2x 1T3 CAYC