Witam,
Zauważyłem również u siebie taki objaw, problem w tym, że przy przyciśnięciu mniej więcej połowy sprzęgła dźwięk się nasila i pojawił się on ok 3 m-ce temu na krótko, później cisza i teraz znowu od wczoraj, byłem u mechanika i ten stwierdził, jak mu o objawie opowiedziałem żeby się nie przejmować bo to nic (jak podczas przeglądu i jazdy jak sprawdził) ze sprzęgłem i dwumasem. Będę u niego za kilka dni więc dokładnie sprawdzi bo jak byłem u niego to akurat jak na złość tego dźwięku nie było. Dziwne bo wczoraj wystąpił a dzisiaj rano nic dopiero po jeździe dłuższej to występuje. Czekam na info od pozostałych użytkowników, którym to wystąpiło.
TOURAN 1.9 TDI 2005 dziwny dżwięk silnika
pzdr
WSTĂPNA DIAGNOZA: ŁOŻYSKO SPRZĂGŁA koszt naprawy 250 pln
zgrzytanie po lewej stronie silnika
- Gregor
- Zaawansowany
- Auto:: 1T1 AVQ 1.9 tdi
- Imię:: Grzegorz
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
- m73
- Początkujący
- Auto:: Touran
- Imię:: Mirosław
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
Na razie zostawiam naprawę, po wczorajszej długiej jeździe jak i dzisiaj kilkugodzinnej problem nie wystąpił więc nie ma sensu chyba pakować się w koszty jak dźwięk nie występuje cały czas?
wiem, że warto naprawę zastosować w przypadku ciągłego tzw charczenia ale jak u mnie to tylko chwilowe i wystąpiło w ciągu 3 mcy dopiero drugi raz i na krótko :-)
też się dowiedziałem, że nie musi to być akurat awaria całego koła zamachowego czy w ogóle koła zamachowego, mam dobrego mechanika, który nie lubi pakować w koszty swoich klientów a wiadomo, że takich ze świecą szukać :-)
Poinformuję was o ewentualnej naprawie co i jak :-)
pozdrawiam
PROBLEM ROZWIĄZANY: DWUMAS

wiem, że warto naprawę zastosować w przypadku ciągłego tzw charczenia ale jak u mnie to tylko chwilowe i wystąpiło w ciągu 3 mcy dopiero drugi raz i na krótko :-)
też się dowiedziałem, że nie musi to być akurat awaria całego koła zamachowego czy w ogóle koła zamachowego, mam dobrego mechanika, który nie lubi pakować w koszty swoich klientów a wiadomo, że takich ze świecą szukać :-)
Poinformuję was o ewentualnej naprawie co i jak :-)
pozdrawiam
PROBLEM ROZWIĄZANY: DWUMAS