zgrzytanie po lewej stronie silnika

Silnik (ON, PB, LPG, CNG), układ przeniesienia napędu, układ wydechowy itp.
Awatar użytkownika
m73
Początkujący
Auto:: Touran
Imię:: Mirosław
Otrzymał podziękowań: 1 raz

Post autor: m73 »

Witam,

Zauważyłem również u siebie taki objaw, problem w tym, że przy przyciśnięciu mniej więcej połowy sprzęgła dźwięk się nasila i pojawił się on ok 3 m-ce temu na krótko, później cisza i teraz znowu od wczoraj, byłem u mechanika i ten stwierdził, jak mu o objawie opowiedziałem żeby się nie przejmować bo to nic (jak podczas przeglądu i jazdy jak sprawdził) ze sprzęgłem i dwumasem. Będę u niego za kilka dni więc dokładnie sprawdzi bo jak byłem u niego to akurat jak na złość tego dźwięku nie było. Dziwne bo wczoraj wystąpił a dzisiaj rano nic dopiero po jeździe dłuższej to występuje. Czekam na info od pozostałych użytkowników, którym to wystąpiło.

TOURAN 1.9 TDI 2005 dziwny dżwięk silnika

pzdr

WSTÊPNA DIAGNOZA: ŁOŻYSKO SPRZÊGŁA koszt naprawy 250 pln
Awatar użytkownika
Gregor
Zaawansowany
Auto:: 1T1 AVQ 1.9 tdi
Imię:: Grzegorz

Post autor: Gregor »

u mnie były takie same zgrzyty i okazało się że: http://www.youtube.com/watch?v=0gzwUSlwiK8
Touran Gregora

COGITO ERGO SUM
kontakt tel 697669476
Awatar użytkownika
m73
Początkujący
Auto:: Touran
Imię:: Mirosław

Post autor: m73 »

Na razie zostawiam naprawę, po wczorajszej długiej jeździe jak i dzisiaj kilkugodzinnej problem nie wystąpił więc nie ma sensu chyba pakować się w koszty jak dźwięk nie występuje cały czas?
wiem, że warto naprawę zastosować w przypadku ciągłego tzw charczenia ale jak u mnie to tylko chwilowe i wystąpiło w ciągu 3 mcy dopiero drugi raz i na krótko :-)
też się dowiedziałem, że nie musi to być akurat awaria całego koła zamachowego czy w ogóle koła zamachowego, mam dobrego mechanika, który nie lubi pakować w koszty swoich klientów a wiadomo, że takich ze świecą szukać :-)
Poinformuję was o ewentualnej naprawie co i jak :-)

pozdrawiam

PROBLEM ROZWIĄZANY: DWUMAS :) :)
ODPOWIEDZ