Pozdrawiam
Tomasz_W-wa
Piec przerobiony przez flashowanie dogrzewacza:hagio pisze:Czy jest ktoś na forum i posiada przerobioną elektronikę przez "fleszowanie "z dogrzewacza na postojowe ? Czy to prawda że nie ma menu od ogrzewania na pełnym FIS? i w grę wchodzi tylko opcja pilot lub dodatkowy timer ? czy z Climatronic rusza tak Jak powinien?
nie da się, możesz ustawić czas 1 na 6:30 bez dnia tygodnia i czas 2 na 15:00 bez dnia tygodnia, wysiadając z auta przed wyłączeniem zapłonu aktywuj czas pożądany do aktywacji, po wyłączeniu stacyjki dioda na Climatronicu poświeci kilka sekund i zgaśnie, to znak że aktywacja się powiodłazolnierzyk2 pisze:1. Jak zakodować z menu FIS aby webasto załączało się od pn do pt o 6.30 i o 15.00? Z pominięciem soboty niedzieli.
producent nie przewidział takiej możliwości, pozostaje ci dorobić sobie włącznik zasilania pieca (przecięcie obwodu zasilania) lub jakieś oszustwo na elementach które determinują start urządzenia, są to np.:rezerwa paliwa, awaria czujników G18-G189, awaria pompy V55, awaria pompy V54 i jeszcze kilka z wredniejszym dostępem to nie wymieniamzolnierzyk2 pisze:2. Jak wyłączyć funkcję dogrzewania silnika? Częst zdarza się że muszę podjechać do sklepu 5 - 10 min i webasto mi się automatycznie uruchamia aby dogrzać silnik. Dioda na panelu Climatronica nie podświetla się nie nie mam możliwości wyłączenia z guziczkiem.
Nic się nie stanie bo pompa wody silnika wymusić obieg. Musiało by coś zablokować mechanicznie wirnik pompki wody od Webasto a to się rzadko zdarza.zolnierzyk2 pisze:i tak: przecięcie zasilania do pieca spowoduje odłączenie pompy wody. Spowoduje to utrudnienia przepływu cieczy w układzie chłodzenia co może spowodować przegrzewanie silnika. Wg mnie odpada.