aso - regulamin
-
- Początkujący
- Auto:: touran 5t1
- Imię:: Renio
- Podziękował: 3 razy
aso - regulamin
Witajcie
Czy aso może zabronić klientowi przebywania przy aucie podczas naprawy?
Czy to jest warunek konieczny czy można się na to nie zgodzić?
Czy aso może zabronić klientowi przebywania przy aucie podczas naprawy?
Czy to jest warunek konieczny czy można się na to nie zgodzić?
- wesol
- Władca postów
- Auto:: touran BLS i 2x CAYC
- Imię:: Pawel
- Podziękował: 21 razy
- Otrzymał podziękowań: 418 razy
Re: aso - regulamin
Oczewiscie że nie możesz być przy aucie. Po pierwsze nie jesteś u siebie a po drugie chodzi o bezpieczeństwo twoje.
Unas w bemo było tak że jeśli klient nawet chciał coś z auta wziąć to musiałem mu towarzyszyć od drzwi na halę do auta i powrotnie też.
Unas w bemo było tak że jeśli klient nawet chciał coś z auta wziąć to musiałem mu towarzyszyć od drzwi na halę do auta i powrotnie też.
1T2 BLS oraz 2x 1T3 CAYC
- GASIOR997
- Specjalista
- Auto:: SHARAN 7N2
- Imię:: GASIOR
- Podziękował: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 60 razy
Nie prawda. Auto jest twoja własnością. Morzesz przy nim być na własna odpowiedzialność. Większość warsztatów robi ze poczekalnia jest za szkłem i oglądasz swoje auto z poczekalni lub warsztat ma kamery na każde stanowisko i w poczekalni oglądasz sobie w TV co się robi przy twoim samochodzie. Ja przy naprawie jak nie ma tv ani podglądu przez szybę się nie zgadzam i stoję w warsztacie. Bo wiele miałem przykrości z mechanikami.
-- 22 kwi 2019, o 15:10 --
Jak miałem citroena xsara picasso c4 to żebym nie był przy wymianie rozrządu bym źle skłaczył. A to było w ASO citroena i mechanicy pracowali tam ponad 12lat i wymieniali mi w dwójkę rozrząd i jeden z nich zapomniał wyciaglac blokadę z rozrządu i jeden z nich odpalił samochód. To potem musiałem chodzić po adwokatach niezależnych rzeczoznawców az mi w końcu wymienili na nowy silnik. A gdzyby mnie tam nie było ?????????
-- 22 kwi 2019, o 15:16 --
Tak samo ostatnio przy wymianie termostatu w touranie gość połamał mi lejek bagnetu,. I wstawili zamiennik . Który wyciągał się z miernikiem z silnika bo był niedopracowany. Poszłem kupiłem w ASO oryginalny i warsztat oddał mi za oryginał. A gdy znowu bym nie był przy tym ???????
Tak samo w jakimś mieście brali samochody o 8.00 i kazali odebrał jak zadzwonią czytałem to w gazecie i sczytywali z OBDII imobilaiser dorabiali kluczyki i sprzedawali je złodziejom. I złodziej ma zero roboty ani łamaka ani zabierać czasu na zdekodowaniu immo . Tak samo ze zwykłym olejem skąd wiesz czy jak przyniesiesz oryginalna cześć , ze ktoś ci nie wstawi zamiennika a oryginalna sprzeda w internecie. Lub z olejem naleje pół starego pól nowego i pól ma do sprzedania. TAK to teraz jest.
-- 22 kwi 2019, o 15:10 --
Jak miałem citroena xsara picasso c4 to żebym nie był przy wymianie rozrządu bym źle skłaczył. A to było w ASO citroena i mechanicy pracowali tam ponad 12lat i wymieniali mi w dwójkę rozrząd i jeden z nich zapomniał wyciaglac blokadę z rozrządu i jeden z nich odpalił samochód. To potem musiałem chodzić po adwokatach niezależnych rzeczoznawców az mi w końcu wymienili na nowy silnik. A gdzyby mnie tam nie było ?????????
-- 22 kwi 2019, o 15:16 --
Tak samo ostatnio przy wymianie termostatu w touranie gość połamał mi lejek bagnetu,. I wstawili zamiennik . Który wyciągał się z miernikiem z silnika bo był niedopracowany. Poszłem kupiłem w ASO oryginalny i warsztat oddał mi za oryginał. A gdy znowu bym nie był przy tym ???????
Tak samo w jakimś mieście brali samochody o 8.00 i kazali odebrał jak zadzwonią czytałem to w gazecie i sczytywali z OBDII imobilaiser dorabiali kluczyki i sprzedawali je złodziejom. I złodziej ma zero roboty ani łamaka ani zabierać czasu na zdekodowaniu immo . Tak samo ze zwykłym olejem skąd wiesz czy jak przyniesiesz oryginalna cześć , ze ktoś ci nie wstawi zamiennika a oryginalna sprzeda w internecie. Lub z olejem naleje pół starego pól nowego i pól ma do sprzedania. TAK to teraz jest.
Jak pomogłem to podziękowanie! - Pozdrawiam
- wesol
- Władca postów
- Auto:: touran BLS i 2x CAYC
- Imię:: Pawel
- Podziękował: 21 razy
- Otrzymał podziękowań: 418 razy
Ani w fordzie ani w oplu nie wolno ci wejść. Chyba że ktoś towarzyszy ci np doradca bo coś tam chcesz sobie z auta wziąć. Za szybą to sobie możesz patrzyć bo od tego to jest.
Tak wiem ten mechanik to bandyta, złodziej i kłamczuch. To już było tu pisane na forum.
Tak wiem ten mechanik to bandyta, złodziej i kłamczuch. To już było tu pisane na forum.
1T2 BLS oraz 2x 1T3 CAYC
- marcyb3
- Expert
- Auto:: Touran 1,9 105 KM,2007r
- Imię:: Marcin
- Podziękował: 141 razy
- Otrzymał podziękowań: 182 razy
Ostatnio mój wujek pojechał nowym Vivaro do ASO bo mu się zapaliła inspekcjia oleju, powiedzieli mu że około godziny i będzie zrobione auto, więc poszedł do pobliskiego baru na obiad, jak wrócił niby już auto zrobione , a że to starszej daty człowiek to pierwsze co zrobił to maska do góry i sprawdzenie stanu oleju na bagnecie, okazało się że olej był czarny i wogóle go nie wymienili, zrobił awanturę i przy nim wymienili na nowy łącznie z filtrem którego oczywiście wcześniej nie wymienili, to była pierwsza wymiana oleju od zakupu auta właśnie u tego dilera "Opel Jabłoński" więc rżną na wszystkim czym się da, u mnie na wiosce jest chyba 5 warsztatów , to już kilkadziesiąt aut poprawiałem po nich bo okazało się że to co mieli wymienić to nie wymienili , szkoda gadać , dobrze że człowiek się zna i sam sobie robi przy aucie
wystukane w garażu z kluczem w ręku
wystukane w garażu z kluczem w ręku
Jestem Marcin z Jastrowia
był
VW Touran 2,0 TDI AZV 100 KW z 2003 r czarny
VW Touran 1,9 TDI BKC 77 KW z 2005 r bordowy
VW Touran 1,9 TDI BLS 77 KW z 2007 r siwy
Jest
VW Touran 1,6 TDI CAYC 77KW z 29,12,2010 r Mocca
był
VW Touran 2,0 TDI AZV 100 KW z 2003 r czarny
VW Touran 1,9 TDI BKC 77 KW z 2005 r bordowy
VW Touran 1,9 TDI BLS 77 KW z 2007 r siwy
Jest
VW Touran 1,6 TDI CAYC 77KW z 29,12,2010 r Mocca
- Tomasz_W-wa
- Władca postów
- Auto:: SEAT Ibiza SPORT 1.9 TDI
- Imię:: Tomasz
- Podziękował: 285 razy
- Otrzymał podziękowań: 484 razy
wesol nie rób z mechaników świętych bo sami sobie zapracowali na swoją reputację.
Mam kolegę który pracował w 3-4 warsztatach kilka lat, teraz ma biznes związany z motoryzacją (nie mechanik) i jak popijemy to nie raz opowiada jakie wałki były robione w tych warsztatach przy autach jak i na klientach i nie mów mi że tak jest pewnie tylko w tych warsztatach, jestem przekonany że 95 % warsztatach jest to norma na większą albo na mniejszą skalę, zawsze na kimś zrobią jakiś wałek.
Tak to już jest.
Pozdrawiam
Tomasz_W-wa
Mam kolegę który pracował w 3-4 warsztatach kilka lat, teraz ma biznes związany z motoryzacją (nie mechanik) i jak popijemy to nie raz opowiada jakie wałki były robione w tych warsztatach przy autach jak i na klientach i nie mów mi że tak jest pewnie tylko w tych warsztatach, jestem przekonany że 95 % warsztatach jest to norma na większą albo na mniejszą skalę, zawsze na kimś zrobią jakiś wałek.
Tak to już jest.
Pozdrawiam
Tomasz_W-wa
- Maciej_F
- Expert
- Auto:: Alhambra 7N
- Imię:: Maciej
- Podziękował: 49 razy
- Otrzymał podziękowań: 68 razy
ASO omijam szerokim łukiem . Niestety muszę to kupuje części oryginały . Wystarczy , że mnie zerżną na cenie części . Reszta to zaufany mechanik . On ma warsztat i narzędzia . Ja wspomagam teorią . I jakoś tam męczymy samochody .
Zaufany mechanik to jak ksiądz po kolędzie
Zaufany mechanik to jak ksiądz po kolędzie

- Marco_Polo
- Specjalista
- Auto:: VW Sharan 2.0 TSI 220KM
- Imię:: Marek
- Podziękował: 9 razy
- Otrzymał podziękowań: 18 razy
Maciej_F jak chcesz to mam namiary na sprawdzony sklep w GD, gdzie mają części oryginalne VW w lepszych cenach niż ASO. Ostatnio od nich brałem więc mogę podać różnice ASO a sklep. Jak by co pisz na PW.
Zaufany mechanik to podstawa ja już u jednego serwisuje czwartego VW. Ja mam ten komfort, że wszystkie naprawy robi przy mnie i nie jest nastawiony na wymianę elementów dla sztuki. Wymieniamy i robimy to co trzeba.
Zaufany mechanik to podstawa ja już u jednego serwisuje czwartego VW. Ja mam ten komfort, że wszystkie naprawy robi przy mnie i nie jest nastawiony na wymianę elementów dla sztuki. Wymieniamy i robimy to co trzeba.
Był VW Passat Variant B6 2005r. Comfortline 2.0 TDI 140KM - manual
Był VW Golf Plus 2005r. Sportline 2.0 TDI 140KM - DSG
Był VW Touran 2008r. Highline BMN 2.0 TDI 170KM -> 186,1KM - DSG
Był VW Sharan 2012r. Comfortline 2.0 TDI 140KM Blumotion - DSG
VW Sharan 2017r. Highline 2.0 TSI 220KM - DSG
Był VW Golf Plus 2005r. Sportline 2.0 TDI 140KM - DSG
Był VW Touran 2008r. Highline BMN 2.0 TDI 170KM -> 186,1KM - DSG
Był VW Sharan 2012r. Comfortline 2.0 TDI 140KM Blumotion - DSG
VW Sharan 2017r. Highline 2.0 TSI 220KM - DSG