A skad wiesz ze nie wymieniam co roku?rossi2106 pisze:ale tak latwo dojsc do sytuacji ze rozrzad wymieniamy co roku

Zreszta instrukcja podaje 2 interwały wymiany czasowy lub przebieg...
A skad wiesz ze nie wymieniam co roku?rossi2106 pisze:ale tak latwo dojsc do sytuacji ze rozrzad wymieniamy co roku
nie,no jak robisz 90kkm rocznie to oczywisciemarynarz75 pisze:A skad wiesz ze nie wymieniam co roku?rossi2106 pisze:ale tak latwo dojsc do sytuacji ze rozrzad wymieniamy co roku
Zreszta instrukcja podaje 2 interwały wymiany czasowy lub przebieg...
Ale nie trzeba zalewać do pełna zalać z umiarem tak aby po przekręceniu zapłonu pompka miała jeszcze miejsce na podanie paliwa i powinno być wszystko ok. Bynajmniej ja tak robiłem ostatnio i było oktrial70 pisze:Warto przepompować paliwo zapłonem tak jak jest napisane bo zalewając puszkę do pełna przy wkładaniu filtra wyleje się paliwo a i tak nie będzie zalana na 100%
Dokładnie nawet jak będzie tylko w połowie zalany to nic mu się nie stanie bo jak tylko pochodzi sobie silnik to resztę dopompuje spokojniebartek0-01 pisze:Ale nie trzeba zalewać do pełna zalać z umiarem tak aby po przekręceniu zapłonu pompka miała jeszcze miejsce na podanie paliwa i powinno być wszystko ok. Bynajmniej ja tak robiłem ostatnio i było oktrial70 pisze:Warto przepompować paliwo zapłonem tak jak jest napisane bo zalewając puszkę do pełna przy wkładaniu filtra wyleje się paliwo a i tak nie będzie zalana na 100%