Tomasz_W-wa pisze:Kurne przez pierwszą chwilę myślałem że to śnieg, z Alp przyjechałeś
Pozdrawiam
Tomasz_W-wa
U nas w mieście są takie fajne myjnie ręczne, co tak fajnie aktywną pianą dają. Piana na cale auto za 2 zeta, odczekuje aż auto zaczyna się przebijać i mycie z płukaniem. Robaki i cały brud schodzi pięknie
Skąd brałeś mapę V11?? Mam V10 u siebie i bym sobie też zaktualizował
wystukane w garażu z kluczem w ręku
Jestem Marcin z Jastrowia
był
VW Touran 2,0 TDI AZV 100 KW z 2003 r czarny
VW Touran 1,9 TDI BKC 77 KW z 2005 r bordowy
VW Touran 1,9 TDI BLS 77 KW z 2007 r siwy
Jest
VW Touran 1,6 TDI CAYC 77KW z 29,12,2010 r Mocca
Dolozona kamera cofania... ale niestandardowo bo w miejsce tylnej wycieraczki soczewka skierowana w dół i idealnie widać kulę haka. Jak dorobię ładną zaślepkę to pokażę moje dzieło
VWariaT pisze:Dolozona kamera cofania... ale niestandardowo bo w miejsce tylnej wycieraczki soczewka skierowana w dół i idealnie widać kulę haka. Jak dorobię ładną zaślepkę to pokażę moje dzieło
Pod jakie radio dokładałeś kamerkę??
wystukane w garażu z kluczem w ręku
Jestem Marcin z Jastrowia
był
VW Touran 2,0 TDI AZV 100 KW z 2003 r czarny
VW Touran 1,9 TDI BKC 77 KW z 2005 r bordowy
VW Touran 1,9 TDI BLS 77 KW z 2007 r siwy
Jest
VW Touran 1,6 TDI CAYC 77KW z 29,12,2010 r Mocca
Wymieniłem olej po kolejnych, tym razem, 11tkm - z reguły wyminiam co dziesięć tysięcy ale miałem wyjazd.
Spotkała mnie nie miła nie spodzianka u mojego mechanika którą zauważyłem dopiero w domu po godzinach pracy warsztatu. Do 1.6mpi książkowo wchodzi 4,6l oleju, mechanik wlal mi całe 5L. Mam pocenie na misce, prawdopodobnie z uszczelnienia na wale. Czy taka ilość - 0,4l bardzo zaszkodzi, czy nieszczelności zrobi się większą czy tylko szybciej nadmiar się wypoci?
szpyrek pisze:Czy taka ilość - 0,4l bardzo zaszkodzi, czy nieszczelności zrobi się większą czy tylko szybciej nadmiar się wypoci?
Ja przelałem o 0.3L i też zaczął się pocić po stronie dwumasy, już się przestraszyłem że wywaliło uszczelniacz. Wyssałem nadmiar strzykawką i rurką włożoną zamiast bagnetu, przetarłem miskę i później nie zaobserwowałem żeby coś się tam sączyło. Czeka mnie czyszczenie wtyczki od czujnika poziomu oleju (w najgorszym wypadku jego wymiana) bądź przejrzenie instalacji bo co 100km mam komunikat o niskim poziomie a jest 1mm poniżej MAX na bagnecie i zobaczę jak tam sprawa wygląda, czy się nadal poci czy mu przeszło