elektryka haka hol.

Czyli problemy z prądem w VW Touran (osprzęt elektryczny, włączniki, przekaźniki, szyby elektryczne, oświetlenie itp.)
Awatar użytkownika
tomek12
Zaawansowany
Auto:: TOURAN 2.0TDi CFHC , 1T3
Imię:: Tomasz
Podziękował: 56 razy
Otrzymał podziękowań: 8 razy

elektryka haka hol.

Post autor: tomek12 »

Witam
zakupiłem bagażnik na rowery montowany na hak z dodatkowym oświetleniem gość który mi sprzedawał mówił ze nie ma wstecznego (mi to nie przeszkadzało bo myślałem ze to sobie ogarnę)
Po podłączeniu tego wieszaka oświetlenie wyglądało jak choinka wiec postanowiłem poczyścić styki , żarówki itd.
ale to nic nie pomogło i dalej była lipa także zakupiłem nowy gotowy komplet oświetlenia i po podłączeniu
1.dalej nie ma wstecznego
2.a gdy włączę przeciwmgielne wyskakuje mi kontrolka spalonej żarówki ale kiedy nacisnę kilka razy hamulec ( dodam ze ciągle wyskakuje mi błąd na vcds błąd czujnika hamulca ale światła stop świecą się normalnie i jest oki mimo ze wszystkie żarówki świecą normalnie.

Jeden znajomy powiedział ze w nowszych autach jest połączenie po can wiec muszę coś dorzucić do instalacji bo będę miał ciągle ten sam problem.

Czy może ktoś coś podpowiedzieć jak to ogarnąć z góry dzięki
VCDS i wszystko jasne ;-)
był 1.9TDI BKC a teraz jest 2.0TDI CFHC
Awatar użytkownika
Piter7707
Specjalista
Auto:: Touran TDI 2.0 CFHC 2010r
Imię:: Piotr
Podziękował: 30 razy
Otrzymał podziękowań: 39 razy

Re: elektryka haka hol.

Post autor: Piter7707 »

Modół haka do instalacji z can
Awatar użytkownika
tomek12
Zaawansowany
Auto:: TOURAN 2.0TDi CFHC , 1T3
Imię:: Tomasz
Podziękował: 56 razy
Otrzymał podziękowań: 8 razy

Re: elektryka haka hol.

Post autor: tomek12 »

Byłem u gościa co montuje haki i powiedział że mam fabryczny moduł bo po podłączeniu oświetlenia od bagażnika rowerowego światło przeciwmgielne nie świeciło się w aucie tylko na bagażniku rowerowym i to zonacza że mam fabryczny moduł.
A druga sprawa jak założyłem żarówke do przeciwmgielnego o mniejszej wartości 5W a było 21W nie wywala mi błedu spalonej żarówki .
Czy tak moze być?
VCDS i wszystko jasne ;-)
był 1.9TDI BKC a teraz jest 2.0TDI CFHC
ODPOWIEDZ