Mapet pisze:Dzisiaj ściągnąłem koło żeby zobaczyć gdzie się poci i ucieka płyn hamulcowy. Kilka razy pompując płyn (hamowanie nogą) zaczął się zbierać płyn w miejscach pokazanych na zdjęciach poniżej. Niestety byłem sam i nie miałem okazji dokładnie zobaczyć ale ten wyciek jest ciężko zlokalizować. Może ktoś przerabiał podobny problem lub co to może być ?
Ale to kąpię w te miejsca z góry, z łączenie przewodu sztywnego z elastycznym, jak już wcześniej wspominalem
Mówisz o tym czarnym sztywnym przewodzie, który łączy się poźniej z elastycznym?
Faktycznie to by mogło być to bo płyn kapie na sprężynę od ręcznego i coraz niżej.
Mapet pisze:Dzisiaj ściągnąłem koło żeby zobaczyć gdzie się poci i ucieka płyn hamulcowy. Kilka razy pompując płyn (hamowanie nogą) zaczął się zbierać płyn w miejscach pokazanych na zdjęciach poniżej. Niestety byłem sam i nie miałem okazji dokładnie zobaczyć ale ten wyciek jest ciężko zlokalizować. Może ktoś przerabiał podobny problem lub co to może być ?
Ale to kąpię w te miejsca z góry, z łączenie przewodu sztywnego z elastycznym, jak już wcześniej wspominalem
Mówisz o tym czarnym sztywnym przewodzie, który łączy się poźniej z elastycznym?
Faktycznie to by mogło być to bo płyn kapie na sprężynę od ręcznego i coraz niżej.
to
Dokładnie masz natrysk z góry. Może być elastyczny całkiem zapchany więc wymieniłbym ten przewód oraz cały nowy płyn od razu przepompować. Do całego zabiegu utnij listewkę aby hamulec był do całej roboty wciśnięty. Do nowego wężyka możesz strzykawka zaciągnąć płyn i skręcić mając zatkane końce żeby był w tym wezu jakiś płyn żeby się powietrze do pompy nie cofnęło, poskrecaj i tradycyjne odpowietrzanko. Chociaż, czy ja wiem czy w tym wężyku taka pojemność żeby do pompy cofnęło? W przednim kole konieczne by było z tyłu, jak uwarzasz
Oddałem do mechaniora i stwierdził, że jakaś blaszka czy podkładka mosiężna, która jest związana z ręcznym była uszkodzon i nie nadawała się do regenercji więc wymieniłem cały zaicsk na zamiennik z TRW.
W tym roku na przeglądzie duży zonk, tym razem leje się z lewego zacisku. Pytanie, czy zaciski będą pasować do Tourana od jakiegoś innego VW ? Ktoś może wie i będzie chętny podzielić się informacją.?