Problem kodowania kluczyka
-
Tolek1987
- Przeglądacz
- Auto:: Vw Touran 1T 2004r 2.0 TD
- Imię:: Sebastian
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
Problem kodowania kluczyka
Witam wszystkich. Już pisałem podobnym temacie o tym problemie ale nadal nie mogę sobie z tym poradzić więc piszę nowy temat a to dlatego że posiadam VW Touran z 2004r i niestety stała się tragedia bo poprzedni kluczyk typu scyzoryk który działał bez problemu się rozpadł (długa historia) ale udało mi się tylko odzyskać grot i tak zwana pestkę,ale do rzeczy kupiłem na allegro nowy pilot razem z płytką za 80zl,przełożyłem grot i pestkę autko pali bez problemu tylko muszę go otwierać za pomocą zamka w drzwiach bo nie idzie go zakodować żeby było dobrze, program jaki posiadam do podłączenia kompa to DELPHI i nie wiem jak mam go tam zapisać. Nie wiem czy czas problemem też nie będzie że kluczyk jest chyba nowszy bo numer jest taki 5K0837202AD niby posiada 434 MHz a dlatego jest ten kluczyk bo nie byłem wstanie odczytać numeru ze starego klucza. Dodam jeszcze ze mam drugi klucz ale on jest tak tylko w samej obudowie za 10 zł żeby w razie czego mi tylko otwierał drzwi. Pomóżcie mi jakoś jak ktoś wie co mam zrobić tym programem żeby działało bo klapa bagażnika też mi się otwiera jak się jej zachce bo otwierana była z pilota a teraz to chybił trafił żeby się otwarła.
-- N mar 29, 2020 20:38 --
Jeszcze jedno pytanko. Jestem wstanie tym programem dołożyć otwieranie szyb z pilota jak już zadziała bo wcześniej takiej opcji nie miałem może jakoś da radę. Z góry dziękuję
-- N mar 29, 2020 20:38 --
Jeszcze jedno pytanko. Jestem wstanie tym programem dołożyć otwieranie szyb z pilota jak już zadziała bo wcześniej takiej opcji nie miałem może jakoś da radę. Z góry dziękuję
- spacewalker
- Władca postów
- Auto:: 1T1 CFGC 184KM 420Nm
- Imię:: Marcin
- Podziękował: 118 razy
- Otrzymał podziękowań: 700 razy
-
Tolek1987
- Przeglądacz
Re: Problem kodowania kluczyka
Tak 2004r tak jak napisałem jak to coś zmieni to jest to diesel 2.0 BKD
- yox
- Władca postów
- Auto:: 1.9 TDI BXE 07 R-Line C.M
- Imię:: Marek
- Podziękował: 240 razy
- Otrzymał podziękowań: 673 razy
... zostaw sobie go w razie "W" jesli kiedys wymienisz borda na BCM a tym czasem szukaj 1K0...Tolek1987 pisze:kluczyk jest chyba nowszy bo numer jest taki 5K0837202AD
-
Tolek1987
- Przeglądacz
To jednak moje przypuszczenia że za nowy mam kluczyk są prawidłowe. A nie ma jakiegoś sposobu na zakodowanie tego nowszego klucza ?
- spacewalker
- Władca postów
jest,ale kosztuje 200złTolek1987 pisze:To jednak moje przypuszczenia że za nowy mam kluczyk są prawidłowe. A nie ma jakiegoś sposobu na zakodowanie tego nowszego klucza ?
-
Tolek1987
- Przeglądacz
A dlaczego aż tyle? Klucz mnie kosztował o wiele mniej bo dałem 80 zł. A jak bym miał ten pin do immobiliser to coś by pomogło?
- spacewalker
- Władca postów
Skoro nie chcesz kupic dedykowanego pilota do auta, tylko inny i tym samy narobic innym roboty by ci to dograç...to tak, tyle to kosztuje.Tolek1987 pisze:A dlaczego aż tyle? Klucz mnie kosztował o wiele mniej bo dałem 80 zł. A jak bym miał ten pin do immobiliser to coś by pomogło?
Co do PIN-u do immo..... Jak go będziesz miał......to go będziesz miał
-
Tolek1987
- Przeglądacz
No to zostaje mi poszukać starszego klucza który będzie pasował, tylko teraz mam problem taki czy nie ważne jaki jest jego numer w całości czy tylko wystarczy mi sam początek 1K0 numeru choć najwięcej kluczyków jakich znalazłem posiadaja początek 1J0 jest jakaś różnica?
- wesol
- Władca postów
- Auto:: touran BLS i 2x CAYC
- Imię:: Pawel
- Podziękował: 21 razy
- Otrzymał podziękowań: 420 razy
Nie wiem czy 1j to nie z golfa 4. Sam pilot radiowy to bez problemu dawali się doprogramowac do golfa taki pilot od tourana. Zapewne w drugą stronę też ale nie sprawdzałem.
1T2 BLS oraz 2x 1T3 CAYC
- spacewalker
- Władca postów
pod warunkiem ze jest komptybilny i nie o Mhz tu chodziwesol pisze:Nie wiem czy 1j to nie z golfa 4. Sam pilot radiowy to bez problemu dawali się doprogramowac do golfa taki pilot od tourana. Zapewne w drugą stronę też ale nie sprawdzałem.
- wesol
- Władca postów
- Auto:: touran BLS i 2x CAYC
- Imię:: Pawel
- Podziękował: 21 razy
- Otrzymał podziękowań: 420 razy
Tak bo jak by chodziło tylko o MHz to conajmniej połowa marek aut by mogła się wymieniać pilotami.
1T2 BLS oraz 2x 1T3 CAYC
-
Tolek1987
- Przeglądacz
Witam. Mam ten pilot o numerach 1K0959753 i moje pytanie brzmi czy jestem wstanie go jakoś zaprogramować bez potrzeby podłączenia komputera czy tylko z kompem muszę to zrobić?
-
Tolek1987
- Przeglądacz
Ok biorę się do szukania
-- N kwi 12, 2020 10:19 --
Witam wszystkich. Na wstępie życzy wszystkim wspaniałym forumowiczom wesołych świąt i mokrego dyngusa.
Posiadam kluczyk o tych numerach które potrzebuje i za cholerę nie mogę sobie poradzić żeby go połączyć z moim autkiem,stosowałem już różne sposoby żeby to zrobić i nic nie chce zadziałać (już się zastanawiam czy ten drugi pilot który mam tylko do otwierania samochodu bez możliwości odpalanie bo nie ma zakodowanego immo i wkładam go w stacyjkę żeby był zapłon to nic nie daje bo wyskakuje mi wtedy błąd że nie ma immo i może na tym się komputer skupia a nie na tym który wkladam w zamek drzwi kierowcy żeby go zakodować jednym z tych sposobów) już mi dosłownie ręce opadają jak mogę to zrobić tym bardziej że bagażnik działa na chybił trafił że raz jest otwarty a raz go nie idzie otworzyć a możliwości podłączenia do kompa nie posiadam. Jak ktoś ma jakiś inny plan to z chęcią spróbuje. Z góry dziękuję i pozdrawiam
-- N kwi 12, 2020 10:19 --
Witam wszystkich. Na wstępie życzy wszystkim wspaniałym forumowiczom wesołych świąt i mokrego dyngusa.
Posiadam kluczyk o tych numerach które potrzebuje i za cholerę nie mogę sobie poradzić żeby go połączyć z moim autkiem,stosowałem już różne sposoby żeby to zrobić i nic nie chce zadziałać (już się zastanawiam czy ten drugi pilot który mam tylko do otwierania samochodu bez możliwości odpalanie bo nie ma zakodowanego immo i wkładam go w stacyjkę żeby był zapłon to nic nie daje bo wyskakuje mi wtedy błąd że nie ma immo i może na tym się komputer skupia a nie na tym który wkladam w zamek drzwi kierowcy żeby go zakodować jednym z tych sposobów) już mi dosłownie ręce opadają jak mogę to zrobić tym bardziej że bagażnik działa na chybił trafił że raz jest otwarty a raz go nie idzie otworzyć a możliwości podłączenia do kompa nie posiadam. Jak ktoś ma jakiś inny plan to z chęcią spróbuje. Z góry dziękuję i pozdrawiam