Wszystko o i do Discover Media, Composition Media
-
- ____________________
- Auto:: Sharan 7N, CFFB, 2010
- Imię:: Marcin
- Podziękował: 55 razy
- Otrzymał podziękowań: 39 razy
Re: Wszystko o i do Discover Media, Composition Media
Lista telefonów obsługujących mirror link jest ograniczona, specjalnie zakupiłem jeden model HTC, ale nie przenosi całego ekranu, tylko konkretną aplikację, w moim przypadku Sygic. Rozumiem, że aby przenieść cały ekran ze smartfona jest trochę więcej zabawy?
- yox
- Władca postów
- Auto:: 1.9 TDI BXE 07 R-Line C.M
- Imię:: Marek
- Podziękował: 240 razy
- Otrzymał podziękowań: 673 razy
... i tak i nie, to nie jest temat na 1 post, można by załozyc osobny wątek, w skrócie aby aplikacja działała na mirrorlink tak jak sigic musi posiadac certyfikat mirrorlink, mozna podomienic od innej aplikacji (root) lub jak w moim przypadku podpisac samemu ale wtedy musisz byc zarejestrowany na stronie mirrorlink jako developer. Dostajesz własne ID i tzw certyfikat generator i w sumie za pomocą kilku narzedzi do androida możesz uruchomić wszystko... no prawie wszystko 
... albo zrobić pełne lustro telefonu, najlepsze do tego są samsungi
... znajdz jakieś miejsce (lub założ chmurę i podaj na priv hasło i login), gdzie moge udostepnić kilka aplikacji podpisanych przeze mnie, to udostepnie, moje chmury pełne

... znajdz jakieś miejsce (lub założ chmurę i podaj na priv hasło i login), gdzie moge udostepnić kilka aplikacji podpisanych przeze mnie, to udostepnie, moje chmury pełne

- tberent
- Zaawansowany
- Auto::
- Imię::
- Podziękował: 8 razy
- Otrzymał podziękowań: 35 razy
Mietek to zrób yanosikayox pisze:... i tak i nie, to nie jest temat na 1 post, można by załozyc osobny wątek, w skrócie aby aplikacja działała na mirrorlink tak jak sigic musi posiadac certyfikat mirrorlink, mozna podomienic od innej aplikacji (root) lub jak w moim przypadku podpisac samemu ale wtedy musisz byc zarejestrowany na stronie mirrorlink jako developer. Dostajesz własne ID i tzw certyfikat generator i w sumie za pomocą kilku narzedzi do androida możesz uruchomić wszystko
Wysłane z mojego T8s przy użyciu Tapatalka
- yox
- Władca postów
... dopisz się do tematu: http://touranklub.pl/forum/viewtopic.ph ... 76#p297176tberent pisze:Mietek to zrób yanosika

-
- Początkujący
- Auto:: Touran 2010 2,0 TDI
- Imię:: Piotr
- Podziękował: 2 razy
Nie ma zabawy ani nie trzeba roota,na xperi Z3 compact Mirror Link działa ekran 1:1 i masz 100% telefonu na radiu ,u mnie działa elegancko ,myślałem że tu wszyscy już mają ML w pełni działający.szczyku pisze:Rozumiem, że aby przenieść cały ekran ze smartfona jest trochę więcej zabawy?
- yox
- Władca postów
... mała ciekawostka
... jesli chcesz uzywać oryginalnego (własnego) dzwonka tel. na Discover Media i nie uzywasz Android Auto:
- odinstaluj aplikacje Android Auto (jeżeli masz zainstalowaną)
- Telefon------->USTAWIENIA------->POŁĄCZENIA-------->BLUETOOTH------>(...) prawy górny róg kliknij 3 kropi
----------->ZAAWANSOWANE------------>SYNCHRONIZAJA DZWONKA (WŁĄCZ)
... ciesz się własnym dzwonkiem, zamiast dotychczasowego badziewia
--- warunek: MUSISZ odinstalować Android Auto

... jesli chcesz uzywać oryginalnego (własnego) dzwonka tel. na Discover Media i nie uzywasz Android Auto:
- odinstaluj aplikacje Android Auto (jeżeli masz zainstalowaną)
- Telefon------->USTAWIENIA------->POŁĄCZENIA-------->BLUETOOTH------>(...) prawy górny róg kliknij 3 kropi

... ciesz się własnym dzwonkiem, zamiast dotychczasowego badziewia

--- warunek: MUSISZ odinstalować Android Auto

- tberent
- Zaawansowany
- Auto::
- Imię::
- Podziękował: 8 razy
- Otrzymał podziękowań: 35 razy
E tam. Wystarczy ustawić połączenie BT poprzez media i dział dźwięk telefonu i masz android auto zainstalowane ale nie używane 

Witam chodzi o to że zakupiłem rcd330 [ miałem problem z kamerą a mianowicie wstecznym - gdy np odpaliłem auto działała kamera z opózniaczem ale gdy juz wylaczylem auto ] po wrzuceniu wstecznego - zero reakcji. Czyli tak jakby radio nie wykrywało ręcznego.
Radio oddałem i zakupiłem discover media z dab [ dodatkowo wymieniłem gateway z końcówką BA ] dokupiłem kamere w znaczku z chin. Oczywiście zakodowałem w vcds [ 5F ] pisało REAR VIEW CAMERA [RVC] LOW INSTALED [PR-KA1] no i dałem ptaszek przy tym.
Podłaczyłem kamere z chin czyli + po acc+ a masa wiadomo minus / niebieski kabel pod wsteczny z filtrem żeby nie zakłócało ]
Właczyłem wsteczny kamera sie otwarła obraz itd był / zwolniłem wsteczny to jeszcze obraz okolo 8 sek byl i normlanie sie wylaczylo ] ale gdy juz dzien pozniej wlaczam wsteczny - zero reakcji na radiu - nic nie pokazuje ani ekranu czarnego ani kamery po prostu np leci sobie stacja radiowa i zero komunikatow ze wsteczny zalaczylem.
Pomaga wtedy przytrzymanie glosnosci radia [ chyba reset robi ] i wtedy działa ale do momentu kiedy nie wyjmę kluczyka z auta.....
Radio oddałem i zakupiłem discover media z dab [ dodatkowo wymieniłem gateway z końcówką BA ] dokupiłem kamere w znaczku z chin. Oczywiście zakodowałem w vcds [ 5F ] pisało REAR VIEW CAMERA [RVC] LOW INSTALED [PR-KA1] no i dałem ptaszek przy tym.
Podłaczyłem kamere z chin czyli + po acc+ a masa wiadomo minus / niebieski kabel pod wsteczny z filtrem żeby nie zakłócało ]
Właczyłem wsteczny kamera sie otwarła obraz itd był / zwolniłem wsteczny to jeszcze obraz okolo 8 sek byl i normlanie sie wylaczylo ] ale gdy juz dzien pozniej wlaczam wsteczny - zero reakcji na radiu - nic nie pokazuje ani ekranu czarnego ani kamery po prostu np leci sobie stacja radiowa i zero komunikatow ze wsteczny zalaczylem.
Pomaga wtedy przytrzymanie glosnosci radia [ chyba reset robi ] i wtedy działa ale do momentu kiedy nie wyjmę kluczyka z auta.....
- spacewalker
- Władca postów
- Auto:: 1T1 CFGC 184KM 420Nm
- Podziękował: 115 razy
- Otrzymał podziękowań: 697 razy
trzeba najpierw obadać czy radio widzi sygnał wstecznego w Blokach pomiarowych wtedy kiedy już nie działa kameraszelmix pisze:Witam chodzi o to że zakupiłem rcd330 [ miałem problem z kamerą a mianowicie wstecznym - gdy np odpaliłem auto działała kamera z opózniaczem ale gdy juz wylaczylem auto ] po wrzuceniu wstecznego - zero reakcji. Czyli tak jakby radio nie wykrywało ręcznego.
- yox
- Władca postów
... z tego co pamietam z montażu to w Discover M, kamerka powinna mieć stały plus "30", przynajmniej ori, odwrotnie niż RNS 510szelmix pisze:Podłaczyłem kamere z chin czyli + po acc+

- spacewalker
- Władca postów
- Auto:: 1T1 CFGC 184KM 420Nm
- Podziękował: 115 razy
- Otrzymał podziękowań: 697 razy
mysle ze chińczyk zdoi akku jak bedzie na Kl30 .yox pisze:... z tego co pamietam z montażu to w Discover M, kamerka powinna mieć stały plus "30", przynajmniej ori, odwrotnie niż RNS 510szelmix pisze:Podłaczyłem kamere z chin czyli + po acc+
Ale , to tez jest do sprawdzenia
mimo to bardziej bym obadał czy radio widzi wsteczny, bo akurat przy kamerze LOW to bedzie czarny obraz , ale aktywowac się musi
- mettenos
- Przeglądacz
- Auto:: 5N2 2.0 TDI CUWA 2016'
- Imię:: Karol
- Podziękował: 13 razy
szczyku pisze:Lista telefonów obsługujących mirror link jest ograniczona,
bądź tu mądry i pisz wierszeyox pisze:... i tak i nie, to nie jest temat na 1 post, można by załozyc osobny wątek, w skrócie aby aplikacja działała na mirrorlink tak jak sigic musi posiadac certyfikat mirrorlink, mozna podomienic od innej aplikacji (root) lub e

- yox
- Władca postów
... a szukajkamettenos pisze:bądź tu mądry i pisz wiersze i jak tu się zdecydować, czy instalować czy też nie

http://touranklub.pl/forum/viewtopic.php?f=20&t=28531
- mettenos
- Przeglądacz
- Auto:: 5N2 2.0 TDI CUWA 2016'
- Imię:: Karol
- Podziękował: 13 razy
Działa, nawet czytałem już wcześniej ale to dla mnie w obcym języku 

- yox
- Władca postów
... skoro nawet video nie przemawia do Ciebie, to co ja Ci poradzęmettenos pisze:ale to dla mnie w obcym języku