Wszystko o i do Discover Media, Composition Media

Problemy dotyczące radioodtwarzaczy, zmieniarek, systemów nawigacji, CB itp.
szczyku
Auto:: Sharan 7N, CFFB, 2010
Imię:: Marcin
Podziękował: 55 razy
Otrzymał podziękowań: 39 razy

Re: Wszystko o i do Discover Media, Composition Media

Post autor: szczyku »

Lista telefonów obsługujących mirror link jest ograniczona, specjalnie zakupiłem jeden model HTC, ale nie przenosi całego ekranu, tylko konkretną aplikację, w moim przypadku Sygic. Rozumiem, że aby przenieść cały ekran ze smartfona jest trochę więcej zabawy?
Awatar użytkownika
yox
Władca postów
Auto:: 1.9 TDI BXE 07 R-Line C.M
Imię:: Marek
Podziękował: 240 razy
Otrzymał podziękowań: 673 razy

Post autor: yox »

... i tak i nie, to nie jest temat na 1 post, można by załozyc osobny wątek, w skrócie aby aplikacja działała na mirrorlink tak jak sigic musi posiadac certyfikat mirrorlink, mozna podomienic od innej aplikacji (root) lub jak w moim przypadku podpisac samemu ale wtedy musisz byc zarejestrowany na stronie mirrorlink jako developer. Dostajesz własne ID i tzw certyfikat generator i w sumie za pomocą kilku narzedzi do androida możesz uruchomić wszystko... no prawie wszystko ;)
... albo zrobić pełne lustro telefonu, najlepsze do tego są samsungi
... znajdz jakieś miejsce (lub założ chmurę i podaj na priv hasło i login), gdzie moge udostepnić kilka aplikacji podpisanych przeze mnie, to udostepnie, moje chmury pełne ;)
Awatar użytkownika
tberent
Zaawansowany
Auto::
Imię::
Podziękował: 8 razy
Otrzymał podziękowań: 35 razy

Post autor: tberent »

yox pisze:... i tak i nie, to nie jest temat na 1 post, można by załozyc osobny wątek, w skrócie aby aplikacja działała na mirrorlink tak jak sigic musi posiadac certyfikat mirrorlink, mozna podomienic od innej aplikacji (root) lub jak w moim przypadku podpisac samemu ale wtedy musisz byc zarejestrowany na stronie mirrorlink jako developer. Dostajesz własne ID i tzw certyfikat generator i w sumie za pomocą kilku narzedzi do androida możesz uruchomić wszystko ;)
... albo zrobić pełne lustro telefonu, najlepsze do tego są samsungi
... znajdz jakieś miejsce (lub założ chmurę i podaj na priv hasło i login), gdzie moge udostepnić kilka aplikacji podpisanych przeze mnie, to udostepnie, moje chmury pełne ;)
Mietek to zrób yanosika

Wysłane z mojego T8s przy użyciu Tapatalka
Awatar użytkownika
yox
Władca postów

tberent pisze:Mietek to zrób yanosika
... dopisz się do tematu: http://touranklub.pl/forum/viewtopic.ph ... 76#p297176 ;)
Bamber
Początkujący
Auto:: Touran 2010 2,0 TDI
Imię:: Piotr
Podziękował: 2 razy

Post autor: Bamber »

szczyku pisze:Rozumiem, że aby przenieść cały ekran ze smartfona jest trochę więcej zabawy?
Nie ma zabawy ani nie trzeba roota,na xperi Z3 compact Mirror Link działa ekran 1:1 i masz 100% telefonu na radiu ,u mnie działa elegancko ,myślałem że tu wszyscy już mają ML w pełni działający.
Awatar użytkownika
yox
Władca postów

... mała ciekawostka ;)
... jesli chcesz uzywać oryginalnego (własnego) dzwonka tel. na Discover Media i nie uzywasz Android Auto:

- odinstaluj aplikacje Android Auto (jeżeli masz zainstalowaną)
- Telefon------->USTAWIENIA------->POŁĄCZENIA-------->BLUETOOTH------>(...) prawy górny róg kliknij 3 kropi ;)----------->ZAAWANSOWANE------------>SYNCHRONIZAJA DZWONKA (WŁĄCZ)

... ciesz się własnym dzwonkiem, zamiast dotychczasowego badziewia ;)
--- warunek: MUSISZ odinstalować Android Auto ;)
Awatar użytkownika
tberent
Zaawansowany
Auto::
Imię::
Podziękował: 8 razy
Otrzymał podziękowań: 35 razy

Post autor: tberent »

E tam. Wystarczy ustawić połączenie BT poprzez media i dział dźwięk telefonu i masz android auto zainstalowane ale nie używane :P

Wysłane z mojego T8s przy użyciu Tapatalka
szelmix
Auto:: vw golf vi
Imię:: Michał

Post autor: szelmix »

Witam chodzi o to że zakupiłem rcd330 [ miałem problem z kamerą a mianowicie wstecznym - gdy np odpaliłem auto działała kamera z opózniaczem ale gdy juz wylaczylem auto ] po wrzuceniu wstecznego - zero reakcji. Czyli tak jakby radio nie wykrywało ręcznego.

Radio oddałem i zakupiłem discover media z dab [ dodatkowo wymieniłem gateway z końcówką BA ] dokupiłem kamere w znaczku z chin. Oczywiście zakodowałem w vcds [ 5F ] pisało REAR VIEW CAMERA [RVC] LOW INSTALED [PR-KA1] no i dałem ptaszek przy tym.

Podłaczyłem kamere z chin czyli + po acc+ a masa wiadomo minus / niebieski kabel pod wsteczny z filtrem żeby nie zakłócało ]

Właczyłem wsteczny kamera sie otwarła obraz itd był / zwolniłem wsteczny to jeszcze obraz okolo 8 sek byl i normlanie sie wylaczylo ] ale gdy juz dzien pozniej wlaczam wsteczny - zero reakcji na radiu - nic nie pokazuje ani ekranu czarnego ani kamery po prostu np leci sobie stacja radiowa i zero komunikatow ze wsteczny zalaczylem.

Pomaga wtedy przytrzymanie glosnosci radia [ chyba reset robi ] i wtedy działa ale do momentu kiedy nie wyjmę kluczyka z auta.....
Awatar użytkownika
spacewalker
Władca postów
Auto:: 1T1 CFGC 184KM 420Nm
Podziękował: 115 razy
Otrzymał podziękowań: 697 razy

Post autor: spacewalker »

szelmix pisze:Witam chodzi o to że zakupiłem rcd330 [ miałem problem z kamerą a mianowicie wstecznym - gdy np odpaliłem auto działała kamera z opózniaczem ale gdy juz wylaczylem auto ] po wrzuceniu wstecznego - zero reakcji. Czyli tak jakby radio nie wykrywało ręcznego.

Radio oddałem i zakupiłem discover media z dab [ dodatkowo wymieniłem gateway z końcówką BA ] dokupiłem kamere w znaczku z chin. Oczywiście zakodowałem w vcds [ 5F ] pisało REAR VIEW CAMERA [RVC] LOW INSTALED [PR-KA1] no i dałem ptaszek przy tym.

Podłaczyłem kamere z chin czyli + po acc+ a masa wiadomo minus / niebieski kabel pod wsteczny z filtrem żeby nie zakłócało ]

Właczyłem wsteczny kamera sie otwarła obraz itd był / zwolniłem wsteczny to jeszcze obraz okolo 8 sek byl i normlanie sie wylaczylo ] ale gdy juz dzien pozniej wlaczam wsteczny - zero reakcji na radiu - nic nie pokazuje ani ekranu czarnego ani kamery po prostu np leci sobie stacja radiowa i zero komunikatow ze wsteczny zalaczylem.

Pomaga wtedy przytrzymanie glosnosci radia [ chyba reset robi ] i wtedy działa ale do momentu kiedy nie wyjmę kluczyka z auta.....
trzeba najpierw obadać czy radio widzi sygnał wstecznego w Blokach pomiarowych wtedy kiedy już nie działa kamera
Awatar użytkownika
yox
Władca postów

szelmix pisze:Podłaczyłem kamere z chin czyli + po acc+
... z tego co pamietam z montażu to w Discover M, kamerka powinna mieć stały plus "30", przynajmniej ori, odwrotnie niż RNS 510 ;)
Awatar użytkownika
spacewalker
Władca postów
Auto:: 1T1 CFGC 184KM 420Nm
Podziękował: 115 razy
Otrzymał podziękowań: 697 razy

Post autor: spacewalker »

yox pisze:
szelmix pisze:Podłaczyłem kamere z chin czyli + po acc+
... z tego co pamietam z montażu to w Discover M, kamerka powinna mieć stały plus "30", przynajmniej ori, odwrotnie niż RNS 510 ;)
mysle ze chińczyk zdoi akku jak bedzie na Kl30 .
Ale , to tez jest do sprawdzenia
mimo to bardziej bym obadał czy radio widzi wsteczny, bo akurat przy kamerze LOW to bedzie czarny obraz , ale aktywowac się musi
Awatar użytkownika
mettenos
Przeglądacz
Auto:: 5N2 2.0 TDI CUWA 2016'
Imię:: Karol
Podziękował: 13 razy

Post autor: mettenos »

szczyku pisze:Lista telefonów obsługujących mirror link jest ograniczona,
yox pisze:... i tak i nie, to nie jest temat na 1 post, można by załozyc osobny wątek, w skrócie aby aplikacja działała na mirrorlink tak jak sigic musi posiadac certyfikat mirrorlink, mozna podomienic od innej aplikacji (root) lub e ;)
bądź tu mądry i pisz wiersze :czytaj: i jak tu się zdecydować, czy instalować czy też nie :roll:
Image
Awatar użytkownika
yox
Władca postów

mettenos pisze:bądź tu mądry i pisz wiersze i jak tu się zdecydować, czy instalować czy też nie
... a szukajka :szukaj: ma lockdown ? :mrgreen:

http://touranklub.pl/forum/viewtopic.php?f=20&t=28531
Awatar użytkownika
mettenos
Przeglądacz
Auto:: 5N2 2.0 TDI CUWA 2016'
Imię:: Karol
Podziękował: 13 razy

Post autor: mettenos »

Działa, nawet czytałem już wcześniej ale to dla mnie w obcym języku :shock:
Image