Jako, że zajmuję się sprzedażą felg aluminiowych i całych kół nieco przypadkiem kupiłem Caddy Maxi (w 2018 roku). Jestem maniakiem motoryzacyjnym, mam kilka innych aut jak Ford Mustang, Punto Abarth i nawet Vivaro w benzynie - więc lubię modyfikacje i dążenie do max wersji. Wszystkie auta mam w benzynie i nigdy nie będę miał diesla

Auto kupione w dość ciekawej jak na Caddy'ego wersji - dostawczy Maxi, z klimą, grzanymi fotelami, elektryką (lusterka, szyby), czujnikami tył, halogenami i paroma standardami.
Tak wyglądał po zakupie (tu już ze zmienionym radiem na RCD330G)

Tak wygląda od jakiegoś czasu po zakupie aż do dziś:

Auto w świetnym stanie, więc pomimo tego że często zmieniam auta Caddy ma praktycznie dożywocie. Nie byłe nigdy fanem, a wręcz byłem przeciwnikiem VW, ale z każdym dniem coraz bardziej doceniam VAG, za prostotę zmian, użytkowania itd.
Chciałbym w nim sporo zmienić, liczę że na tym forum znajdę sporo pomysłów i pomocy od was, bo czytając wątki szanuję ludzi tu obecnych, nie na każdym forum tak jest.
Cele:
1. Zmiana nieco starożytnych foteli na jakieś z VAG bardziej kubełkowe ZROBIONE - zmiana na fotele z Leon II FR z czerwoną nicią bez podgrzewania, niebawem możliwe że założę kubły z TTRS
2. Zmiana radia na coś z dużym wyświetlaczem i dotykiem ZROBIONE Zamontowany RDC330G
3. Uzyskanie wskaźnika temperatury cieczy chłodzącej - niestety na liczniku tego nie mam. Tu rozwinę pytanie niżej.
4. Mam lampy Sonar z dziennymi, lecz świecą punktowo. W zamian mają soczewkę i wyglądają nieco bardziej świeżo, więc je zostawiłem.
Cel wyłączyć LED, ustawić halogeny jako dzienne ZROBIONE
5. Wymiana zderzaków na oryginał w kolorze ZROBIONE
6. Obszycie "plastikowej" kierownicy skórą ZROBIONE
7. Uruchomienie kamery cofania
8. Wygłuszenie drzwi, możliwe że maski też.
9. Zmiana felg ZROBIONE Aluminiowe szare Alutec Grip
10. SWAP Hamulców na większe, standard przy załadunku słabo daje sobie radę
11. Fabryczny podłokietnik
12. Tylne lampy z polifta
13. EPC - latem irytuje, włącza się często, zimą w ogóle. Ten temat poruszę oddzielnie.... ZROBIONE
Mam też kilka pytań, by nie zakładać wątków nowych może uzyskam tutaj krótkie odpowiedzi:
ad.3 - czy zmiana licznika na poniższy będzie dla mnie rozwiązaniem problemu ? Ten licznik jest od europejczyka 1,6FSI, nie wiem czy będzie działał, ale to pewnie wiecie. Przy okazji chyba ma FIS, czy da się go uruchomić w mojej wersji?
https://www.olx.pl/oferta/licznik-zegar ... E9H6V.html
ad.7 - mam już z Ali kamerę uniwersalną w miejscu podświetlenia, opóźniacz i idzie mi jeszcze wtyczka z chinch niezbędna do wpięcia kamery. Będę potrzebował czegoś jeszcze zanim zabiorę się do montażu?
ad.10 Wystarczą jedynie jarzma z Passata i tarcze ? Mam na myśli sam przód
ad.11 Podłokietnik z osobówki pasuje ? Faktycznie sprawdza się jako podłokietnik w trasie, czy raczej jako schowek ?
Dzięki z góry za pomoc, niebawem wrzucę aktualne zdjęcia, bo auto wygląda już dobrze

Czy są jeszcze możliwości doposażenia auta w coś, czego nie napisałem?
Mam sprzęt do kodowania (nie VCDS, ale kodowanie jest możliwe)