Panowie ktoś wie jak rozebrać będenek?
Wyjąłem go z obudowy stacyjki, ale nie wiem jak go rozebrać dalej by zobaczyć czy coś nie jest uszkodzone- przy próbie przekrecenia trochę blokuje sie na początku.
Nie można przekręcić zamka stacyjki
-
tomekbac
- Początkujący
- Auto:: 1T2,1.6,2009
- Imię:: Tom
- Podziękował: 3 razy
- Otrzymał podziękowań: 8 razy
Re: Nie można przekręcić zamka stacyjki
A może nie bębenek jest zepsuty tylko kluczyk masz już wytarty i nie do końca zapadki rozsuwa.Mam w innym samochodzie tak wytarty kluczyk że jak odpalę mogę spokojnie go wyjąc ze stacyjki.
-
Bomber
- Przeglądacz
- Auto:: 1T1 i 1T3
- Imię:: Rafał
- Podziękował: 7 razy
- Otrzymał podziękowań: 3 razy
Niestety mnie też dopadł ten problem i to akurat na wyjeździe...
Dobrze, że byłem akurat w takim miejscu w którym miałem dostęp do narzędzi.
Stacyjkę zdemontowałem tak jak opisał Tomasz_W-wa
Całość zawiozłem do speca - 2 minuty roboty i zrobione
Cena 250zł - Pan wyciągnął bębenek i przełożył do nowej blokady.
Dobrze, że byłem akurat w takim miejscu w którym miałem dostęp do narzędzi.
Stacyjkę zdemontowałem tak jak opisał Tomasz_W-wa
Całość zawiozłem do speca - 2 minuty roboty i zrobione
Cena 250zł - Pan wyciągnął bębenek i przełożył do nowej blokady.
-
orzech
- Początkujący
- Auto:: VW Touran/1.9TDI/2008
- Imię:: Przemek
- Podziękował: 1 raz
Panowie jedno pytanie, będę jutro demontował stacyjkę, w jakiejś instrukcji przeczytałem żeby nie robić tego przy przekręconym kluczyku gdyż można bezpowrotnie uszkodzić blokadę kierownicy - prawda to ?
-- So lip 06, 2019 21:46 --
Po bólu, co do odkręcania śrub zrywalnych - znalazłem fajny patent, wystarczy zdjąć manetki pod którymi pojawią się otwory przez które widać te śruby, wystarczy ostry śrubokręt i bez problenu wybijamy te śruby po ich obwodzie, całość zajęła mi max 10 minut, zastanawiam się jeszcze co tak notorycznie psuje się we stacyjce ?
-- So lip 06, 2019 21:46 --
Po bólu, co do odkręcania śrub zrywalnych - znalazłem fajny patent, wystarczy zdjąć manetki pod którymi pojawią się otwory przez które widać te śruby, wystarczy ostry śrubokręt i bez problenu wybijamy te śruby po ich obwodzie, całość zajęła mi max 10 minut, zastanawiam się jeszcze co tak notorycznie psuje się we stacyjce ?
-
RobertZd
- Początkujący
- Auto:: bmw
- Imię:: magchoobVE
- Kontakt:
Mam obudowę na stole, okazało się że już nawet kluczyka nie włożę czyli wkładka padła na cacy, gość sobie krzyknął za naprawę 300 zeta. Kupiłem używkę, oryginał i za całą kompletną stacyjkę zapłacę 165 zeta. Pozostaje wymiana pastylki w kluczyku badź zaprogramowanie. Ile to drugie kosztuje to nie wiem bo nie pytałem. Pytam kolegów jak wymienić pastylkę. Spytam się jak kiedyś Gierek. Pomożecie?