RNS510 V17 EAST
-
- Kandydat
- Auto:: Golf V 1.9 2007
- Imię:: Bartek
- Podziękował: 3 razy
Re: RNS510 V17 EAST
Dziękuję wszystkim za pomoc. Rozebrałem dzisiaj radio i wyczyściłem laser. Zmarnowałem tylko 5 płyt, bo pierwsza poszła od strzału.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
-
- Kandydat
- Auto:: Golf V 1.9 2007
- Imię:: Bartek
- Podziękował: 3 razy
nie tylko Ty mówiłeś, tylko podchodziłem do tematu po raz pierwszy i uznałem, że skoro radio czyta płyty CD każdego rodzaju, to laser jest w porządku i poradzi sobie z DVD DLpab567 pisze:A nie mówiłem?
- rzutnik
- Specjalista
- Auto:: Touran 1,6TDI 2012 manual
- Imię:: Wojtek
- Podziękował: 24 razy
- Otrzymał podziękowań: 133 razy
Można uwalić bo sam tak zrobiłem, ale odratowałem tylko nie ma map.chilis pisze:Z karty SD czytałem, że można uwalić radio i nie chce ryzykować
Był Touran 1T2 był 2 Touran 1T3
- cirek
- Zaawansowany
- Auto:: Touran 1T3 CFHC 2014 CUP
- Podziękował: 26 razy
- Otrzymał podziękowań: 34 razy
Miałem podobnie. Pomógł format partycji z mapami Link wypalasz na płyte (procedura jak przy aktualizacji map) i ponowne wgranie map ale z płyty. U mnie zadziałało.rzutnik pisze:Można uwalić bo sam tak zrobiłem, ale odratowałem tylko nie ma map.chilis pisze:Z karty SD czytałem, że można uwalić radio i nie chce ryzykować
1T3 CFHC
- rzutnik
- Specjalista
- Auto:: Touran 1,6TDI 2012 manual
- Podziękował: 24 razy
- Otrzymał podziękowań: 133 razy
Wgrywałem mapy z karty SD. Proces niby zakończył się OK ale po ponownym uruchomieniu radia komunikat aby włożyć płytę DVD z nawigacją. Napęd w RNS510 płyt DVD już praktycznie w ogóle nie czytał (błąd odczytu płyty). Wykręciłem radio i porządnie wyczyściłem soczewkę lasera izopropanolem. Nagrałem nową płytę i włożyłem ją do napędu. Pokazał się komunikat o wyborze celu w nawigacji. Sprawdziłem mapy są. Wyciągnąłem płytę i mapy dalej są. Na pewno nie zdążył skopiować całych map bo trwa to min. pół godziny, a tu może minęło z 1 lub 2 minuty.
Niby map nie było a tu nagle się pojawiły. Być może po włożeniu płyty i jej odczytaniu dograł się tam jakiś drobiazg, który nie poszedł z SD i mapy są.
Niby map nie było a tu nagle się pojawiły. Być może po włożeniu płyty i jej odczytaniu dograł się tam jakiś drobiazg, który nie poszedł z SD i mapy są.

Był Touran 1T2 był 2 Touran 1T3
-
- Auto:: Tiguan
- Imię:: Adam
Witam Wszystkich serdecznie.
Potrzebuję wgrać nowy soft oraz mapy do radia rns 510, ponieważ brak w nim języka polskiego. Soft już sobie znalazłem. Brakuje mi obrazu iso płyty z mapami w wersji v17. Poprzedni link już nie śmiga - czy ma ktoś działający link gdzie mógłbym pobrać?
Z góry bardzo dziękuję!
Potrzebuję wgrać nowy soft oraz mapy do radia rns 510, ponieważ brak w nim języka polskiego. Soft już sobie znalazłem. Brakuje mi obrazu iso płyty z mapami w wersji v17. Poprzedni link już nie śmiga - czy ma ktoś działający link gdzie mógłbym pobrać?
Z góry bardzo dziękuję!
Ostatnio zmieniony pn wrz 21, 2020 14:38 przez Andrus86, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Zaawansowany
- Auto:: 1.9 bls
- Imię:: Rafał
- Podziękował: 19 razy
- Otrzymał podziękowań: 29 razy
A regulamin forum był czytany?Andrus86 pisze:Hej,
Musze wgrac nowy soft do radia RNS510 (brak polskiego) oraz mapy. Soft już znalazłem na chomiku. Ma ktoś może link do map v17 do wgrywania z płyty spoza chomika? Poprzedni link już nie śmiga.
Z góry bardzo dziękuję!
-
Poczytałem. Nie powiem żeby go studiował 
Chodzi Ci o publikacje i linki do oprogramowania? Jeśli tak to spoko - tylko czemu w takim razie w pierwszym poście z tego tematu jest taki link?

Chodzi Ci o publikacje i linki do oprogramowania? Jeśli tak to spoko - tylko czemu w takim razie w pierwszym poście z tego tematu jest taki link?
-
Przeczytałem regulamin 3 razy i nie znalazłem jakiegoś rażącego błędu ze swojej strony, mimo wszystko poprawiłem swojego posta. Jeśli nadal jest coś nie tak to proszę o wskazówkę 

-
- ____________________
- Auto:: Sharan 7N, CFFB, 2010
- Imię:: Marcin
- Podziękował: 55 razy
- Otrzymał podziękowań: 39 razy
Teraz jest OK. Właśnie po przez przywitanie się na forum widać, kto czyta regulamin.Andrus86 pisze:Przeczytałem regulamin 3 razy i nie znalazłem jakiegoś rażącego błędu ze swojej strony, mimo wszystko poprawiłem swojego posta. Jeśli nadal jest coś nie tak to proszę o wskazówkę
- Ciapek
- Expert
- Auto:: 2.0 DSG BKD '05
- Imię:: B
- Podziękował: 45 razy
- Otrzymał podziękowań: 64 razy
ktoś posiada aktywny link do ISO na DVD?
Jedyny aktywny link jest do wersji na kartę SD w tym wątku.
Dzięki!
Dzięki!
Pozdrawiam!
- jeżu
- Władca postów
- Auto:: PB8
- Imię:: Tomek
- Podziękował: 214 razy
- Otrzymał podziękowań: 675 razy
https://drive.google.com/drive/folders/ ... sp=sharingCiapek pisze:ktoś posiada aktywny link do ISO na DVD?
Dzięki!