czy to nie sugerowało by przełamanych kabelków przy czujniku skoro pierwsza wymiana pomogła bo wymieniając czujnik poruszyłeś kabelki i po czasie znów stracił przewodzenie do tego stopnia że kolejne wymiany nic nie pomogłymorfeusz33 pisze:Ni się nie zmieniło,jak wymieniłem za pierwszym razem czujnik,było ok przez jakieś 3 miesiące, potem znów zaczął fiksować, wymieniłem drugi i trzeci raz i bez zmian.Wymiana licznika tez nic nie zmieniła.Trochę upierdliwe to fiksowanie,będe musiał coś z tym w końcu zrobic
Wskaźnik temperatury dziwny objaw
-
- Użytkownik
- Auto:: 5T 1,6 CRKB 2016
- Imię:: Staniaław
- Podziękował: 7 razy
- Otrzymał podziękowań: 18 razy
-
- Specjalista
- Auto:: Touran Higline 2.0 BKD
- Imię:: Krzysiek
- Podziękował: 6 razy
- Otrzymał podziękowań: 66 razy
-
- Specjalista
-
- Specjalista
Jeżu znasz może numer wiązki? jest taka sama dla aut z DSG i skrzynia manualną ? Przeglądałem wiązka na alledrogo, przy niektórych jest napisane że do skrzyni manulanej.. Jest jakaś róznica?Podejdzie ta wiązka?
http://allegro.pl/nowa-oryginalna-wiazk ... 20315.html
- lsz11
- Użytkownik
- Auto:: Touran 1.9 BLS DSG 2007r
- Imię:: Leszek
- Otrzymał podziękowań: 5 razy
Witam
Czy omawiany w tym temacie czujnik temperatury płynu jest jedynym tego typu czujnikiem w naszych autach (1.9 tdi) ?
Chodzi mi o to czy są jeszcze jakieś czujniki temperatury płynu chłodniczego lub temp. silnika - chcę zdjąć wtyczkę by "wywołać" grzanie świec żarowych i sprawdzić VCDS-em czy nadal jedna nie grzeje.
A swoją drogą, jak ściągnąć tą ch....ną wtyczkę z tego czujnika temp. przy termostacie
Za nic nie chce zejść 
Czy omawiany w tym temacie czujnik temperatury płynu jest jedynym tego typu czujnikiem w naszych autach (1.9 tdi) ?
Chodzi mi o to czy są jeszcze jakieś czujniki temperatury płynu chłodniczego lub temp. silnika - chcę zdjąć wtyczkę by "wywołać" grzanie świec żarowych i sprawdzić VCDS-em czy nadal jedna nie grzeje.
A swoją drogą, jak ściągnąć tą ch....ną wtyczkę z tego czujnika temp. przy termostacie

- jeżu
- Władca postów
- Auto:: PB8
- Imię:: Tomek
- Podziękował: 214 razy
- Otrzymał podziękowań: 678 razy
Nie innych nie ma....lsz11 pisze:Chodzi mi o to czy są jeszcze jakieś czujniki temperatury płynu chłodniczego lub temp. silnika
To raczej sprawdzisz vcsdem nawet bez ich działania... Jeśli ich rezystancja nie będzie odpowiednia dostaniesz info że masz problem ze świec(ą)(ami).lsz11 pisze:sprawdzić VCDS-em czy nadal jedna nie grzeje.
Różni się Twoja ma nr 03G972619AC. Ale w tym wypadku zastanawiałbym się na przeprowadzeniu osobnego przewodu od czujnika do sterownika silnika i powinno załatwić sprawę...morfeusz33 pisze:Jeżu znasz może numer wiązki? jest taka sama dla aut z DSG i skrzynia manualną ? Przeglądałem wiązka na alledrogo, przy niektórych jest napisane że do skrzyni manulanej.. Jest jakaś róznica?Podejdzie ta wiązka?
- lsz11
- Użytkownik
- Auto:: Touran 1.9 BLS DSG 2007r
- Imię:: Leszek
- Otrzymał podziękowań: 5 razy
Oj chyba niejeżu pisze:To raczej sprawdzisz vcsdem nawet bez ich działania... Jeśli ich rezystancja nie będzie odpowiednia dostaniesz info że masz problem ze świec(ą)(ami).

W chłodne dni (poniżej +5°C) VCDS "mówił", że druga świeca nie grzeje, razu pewnego wiosną, gdzie temp. otoczenia wynosiła grubo powyżej 5°C, skasowałem błąd, zdjąłem przewody ze świec żarowych by sprawdzić rezystancję. Okazało się, że na wspomnianej drugiej świecy zadziwiająco lekko zsunęła się fajka kiedy to w przypadku pozostałych świec było dość ciężko ściągnąć te fajki. Rezystancja była na wszystkich niemalże taka sama.
Podczas zakładania przewodów na świece z nieznanych przyczyn

Po tygodniu jeżdżenia żadnych błędów, o

VW Touran 1.9 TDI, BLS, DSG, 2007
- tomek12
- Zaawansowany
- Auto:: TOURAN 2.0TDi CFHC , 1T3
- Imię:: Tomasz
- Podziękował: 56 razy
- Otrzymał podziękowań: 8 razy
Re: Wskaźnik temperatury dziwny objaw
Witam mam taką dziwną sytuacje ze wskaźnikiem temp.
Ciężko dobija do 90°. Wskazówka od temperatury zazwyczaj zostaje w tym miejscu jak na zdjęciu bardzo rzadko utrzymuje się na 90°. Ogrzewanie chodzi jak powinno czyli ciepłe powietrze leci . Czy to może być objaw kończącego sie termostatu?
Ciężko dobija do 90°. Wskazówka od temperatury zazwyczaj zostaje w tym miejscu jak na zdjęciu bardzo rzadko utrzymuje się na 90°. Ogrzewanie chodzi jak powinno czyli ciepłe powietrze leci . Czy to może być objaw kończącego sie termostatu?
VCDS i wszystko jasne ;-)
był 1.9TDI BKC a teraz jest 2.0TDI CFHC
był 1.9TDI BKC a teraz jest 2.0TDI CFHC