Czyli może być lipa...
a tak szczerze warto inwestować teraz 400-500 zł w drugi moduł BT i używać w dalszym ciągu tego RNS-510 - gdzie tak naprawdę i tak odpalam muzykę poprzez połączenie BT czy w erze androida zainwestować w coś na tego typu systemie pod auto lub np. w discover media, a RNS sprzedać.
Co mi po tym radyjku jak i tak wszystkim muszę sterować z poziomu tel.
Ktoś coś? jakieś rady? sugestie?
Od dziś mam duży problem z moim RNS510 wszystko chodziło super do chwili kiedy pad aku.. po naładowaniu aku samochód odpala ale radyjko milczy nawet nie ma podświetlania... kombinacja przyciskami nic nie daje radyjko milczy jakby prądu nie dostawało.... natomiast bluetooth działa tylko dźwięku nie ma ... co to może być ? bezpieczniki wszystkie sprawdzone i są OK
Witajcie mam wersje H03 i ciągle w niej chodzi wentylator podczas pracy radia, czy w najnowszych wersjach tego rnsa też ten wentylator tak ciągle chodzi ?
-- Pn gru 28, 2020 15:50 --
Witajcie mam wersje H03 i ciągle w niej chodzi wentylator podczas pracy radia, czy w najnowszych wersjach tego rnsa też ten wentylator tak ciągle chodzi ?
Próbowałem dzisiaj wgrać mapy (V17 West) przy wykorzystaniu karty SD w radiu RNS510 zainstalowanym w Tiguanie 2009. Procedura została ukończona niestety radio nie chce się uruchomić - restaruje się w kółko. Rozumiem, że teraz czeka mnie aktualizacja całego radia ??
Dodam, że robiłem to samo u siebie w Touranie 2011 przy wykorzystaniu tej samej płyty i tej samej kart SD - nie było problemów, mapy się skopiowały i radio działa normalnie.
pab567 pisze:Tyle razy ostrzegałem przed aktualizacją map z SD że mi się już nie chce odpisywać...
Wiem pab567 ale to nie moje auto - poinformowałem użytkownika, że jest 50% szans na powodzenie (lub na to że się coś spier****) ... mimo tego chciał spróbować (próbował wgrywać mapy z kliku płytek i czyścił laser specjalną płytą - zostało już tylko fizyczne wymontowanie radia i wyczyszczenie lasera).
Wgrywać w ciemno 5238 (60-35-5) ?? Czy coś innego ??
Bomber pisze:Wgrywać w ciemno 5238 (60-35-5) ?? Czy coś innego ??
Oddać radio do naprawy bo soft tu juz nie pomoże...
pab567 pisze:Tak, możesz.
@ellah - oczywiście w większości przypadków (powiedzmy koło 80%) wgrywanie z SD się udaje, dość często (15% ?) jednostka się restartuje i trzeba wgrywać soft od nowa, reszta czyli około 5% umiera z czego mniej więcej co piąta sztuka na amen. Nie życzę nikomu znalezienia się w tym 1% który umarł na amen...
Z tego co napisał kiedyś pab567, wynika, że wgranie softu powinno pomóc.
W takim razie spróbuję wgrać: RNS510-5238A-josi-VIM-Testmode-60-35-5.iso
Jak nie pomoże to zostawie sąsiadowi namiary na Ciebie najwyżej będzie wyciągał radio i wysyłał do Ciebie na reanimację