Mam możliwość otrzymania z pracy nowego Tourana.
Chciałbym zapytać obecnych użytkowników jak spisuje sie zestawienie 1.5 TSI manual vs DSG. Warto dopłacić do automatu? Czy w tym silinku wystepuje efekt kangurowania w połaczeniu z manualem ? Bardzie jestem skłonny na manual ale nigy nie miałęm automatu wiec moze warto

Dalej jak wyglada kwestia bocznych poduszek i kurtyn vs 3 foteliki z tyłu? W internecie masa artykułow, że zależy od auta itd. Czy ktos zgłebiał już taki temat?
Kolejny temat to dach panoramiczny. Był watek, że ten dach przecieka i były akcje serwisowe. Czy sytuacja uległa poprawie? Warto zamawiac?
Jak wyglada komfort na 10 calowych alusach bez DCC? Obecnie w swoim przywatnym aucie mam 205/55/16 i nie wiem jak do konca jezdzi sie na takich kapciach? Bardzo trzeba uważać na dziury i kraweżniki? Czy lepeij wziac 17 calowe i byc spokojnym?
Czy tzw Top LEDy w Touranie to jest jakis substyty MAtrix ledow czy to sa walsnie ledy matrycowe? Jest jeszcze jakis dodatem Dynamic Light Assist (o ile dobrze pamietam) co on w praktyce potrafic (i czy warto brac) ? To jest po prostu automatyczna zmina swiatel z "długich" jak wykryje jakies auto ?
Czy warto dopłacac do systemu Discover Pro? To czego ja oczekuje od infotainment'u to mozliwosc podlacznia smartfona i obsługi połaczeń telefonicznych z poziomu auta. Wstepnie zdecydowany jestem na tańszy Discover Media ale chciałbym poznac opinie za co dopłacamy tak naprawde.
Fotele top comfort. Jak jest z wygoda i czy ten masaż co one oferuja to raczej bajer czy to faktycznie rzecz warta uwagi. Wstepnei rozwazałem wziwecie pakietu R line a to blokuje możliwość wziecia tych foteli. Niemniej kwestia jest cały czas otwarta.
Z góry pięknie dziekuje za wszelkie porady i opinie na powyższe kwestie. Pewnie pytań pojawi sie wiecej w miare rozwoju dyskusji.