potrzebuje pomocy jak połączyć telefon z radiem RNS 300 tak żeby działał zestaw głośnomówiący. Świeżo nabyłam Turka i nie bardzo wiem jak ogarnąć tą funkcje w radiu. Proszę o dokładne wskazówki. Dzięki
RNS 300 nie ma wbudowanego BT - chyba ze masz osobny moduł.
żeby to sprawdzić wystarczy uruchomić BT w telefonie i zobaczyć co Ci wyskoczy.
swoja drogą - miałem to radio... zmieniłem na zestaw z media in i zewnętrznym zestawem głośnomówiącym i nie żałuję.
Jeśli masz w aucie taki uchwyt to moduł BT powinien być o ile ktoś go wcześniej nie wymontował. Do tego uchwytu potrzebujesz przystawkę, która "aktywuje" bt. Są dwa rodzaje tych przystawek droższa i tańsza. Jeśli jednak nie masz tego uchwytu to bt nie było i nawet mikrofonu nie ma (mikrofon w podsufitce w lampce)
Są moduły które nie potrzebują przystawki wówczas jest menu na zegarach ale rzadko się zdążało żeby były fabrycznie w Touranie
sprawdzałem, nic nie było - to był zestaw pod Nokie 6310 bodajże i jeśli dobrze pamiętam to tam nie było BT tylko normalnie kabel szedł do radia.
przy montażu zestawi głośnomówiącego (moduł BT, wiązka do radia i podłączenie do fabrycznego mikrofonu) oraz zestawu media IN nie natknąłem się na moduł BT ani nawet jego śladów.
Aaaa, czyli była inna przystawka taka dedykowana pod telefon.
-- Wt sty 19, 2021 15:20 --
Dobra, odbiegamy od tematu. Natka88 ma kilka rozwiązań żeby mieć bt w aucie. Zależy czy jest kabloteka do modułu, kabloteka do mikrofonu, zmiana radia, zmiana modułu o ile jest.