Zmagam się z przypadłością słabego strumienia podawanego płynu na tylną szybę. Przez długi czas strumień był na tyle wyraźny, że widać go było podczas jazdy. Po ostatnich mrozach i odwilży wymieniłem tylną wycieraczkę (poprzednia nie miała zaślepki, przez co dysza i śruba były bez osłony). Po sprawdzeniu wycieraczki sprawdziłem również spryskiwacz i okazuje się, że strumień ma ledwie kilka centymetrów.
Przeglądając inny temat natknąłem się na informację, że przyczyną może być "uszkodzona (z powodu korozji) rurka mosiężna, która podaje płyn do dyszy". Miałoby to sens, zwłaszcza w przypadku, gdy przez wiele lat brakowało zaślepki osłaniającej.
Na tą chwilę sprawdziłem, z wynikiem niczego nie zmieniającym, samą dyszę, udrażniając ją igłą. Z przodu spryskiwacze działają bez zarzutu, stąd niski poziom płynu odpada.
Czy mógłby ktoś podać na jaką zazwyczaj wysokość podawany jest płyn spryskiwaczy na tylną szybę?
Jak wygląda ta rurka, gdybym chciał ją kupić (mile widziany link)? Jak się ją wymienia? Czy potrzeba dokupić jakieś inne elementy uzupełniające?
Z góry dziękuję za wszelkie wskazówki dotyczące tematu