karolek_ust pisze:Ja mam 1T3 1.4 TSI 150KM i jedzie lepiej niż mój poprzedni BKD , a to dlatego że mam podwójne doładowanie kompresor i turbo 1.6 TDI jak najbardziej na tak , idzie jego też dobrze zmodzić
wkpwojtek pisze:hehe jaka zabawa? 140 koni to nic wielkiego, jedzie no ale bez przesady!!! Miedzy 140km tdi a 200km tfsi jest ogromna różnica, nie ma co porównywać to ponad 3 sekundy różnicy do setki
Mam też Polo 1.0 45KM też jedzie.
Ale Touran jedzie lepiej wiesz?
karolek_ust pisze:Ja mam 1T3 1.4 TSI 150KM i jedzie lepiej niż mój poprzedni BKD , a to dlatego że mam podwójne doładowanie kompresor i turbo 1.6 TDI jak najbardziej na tak , idzie jego też dobrze zmodzić
Wg mnie to masz tylko turbo. Podaj symbol silnika.
Witam
Jak większość tu piszących zastanawiam się jaki silnik.
Doradźcie proszę. Moje warunki to:
- koniecznie automat
- 2007 -2008 (najlepiej po liftcie)
Jazda głównie po Warszawie do pracy (korki) i 2-3 w miesiącu 500km trasa.
Na początku myślałem o dieslu, ale z tego co słyszałem to w korkach automat diesla szybciej się zużywa (poprawcie mnie jeśli się mylę), dlatego też skłaniam się ku benzynie (czy dobrze ?).
Samochodem będą jeździć najczęściej dwie osoby jednocześnie, więc nie będzie załadowany.
Czy 1.6 w benzynie wystarczy?
Jesli robisz malo km do pracy itp. to benzynka odpowiednia mniej dokuczliwa ,jesli ekonomicznie to dieselek ale to wiecej km dziennie szczegolnie zwrocic uwage na dpf i kod silnika poczytaj dokladnie pogadaj z mechanikami przed zakupem
pozrawiam
I znowu odkopujesz temat z przed kilku lat. Zanim coś napiszesz może zerknij na datę. Chyba że zaraz jakiś mod ci kaganiec założy bo widzę że piszesz byle pisać.