witam wszystkich mam pytanie odnośnie trzeciego światła stopu przestało mi świecić nie wiem czy jest jakiś bezpiecznik od niego i tu jest problem że nie świeci czy trzeba wymienić lampe?
a czy może wie ktoś który bezpiecznik jest od podświetlenia świateł w drzwiach gdyż żadne mi nie świeci bede wdzięczny za jakaś rade pozdrawiam wszystkich
Światło stop klapy bagażnika
-
tomek.suwiczak@wp.pl
- Auto:: touran 1.9tdi 2007
- Imię:: tomek
- GioW
- Expert
- Auto:: 2.0 TDI BKD HL '04
- Imię:: Janek
- Podziękował: 27 razy
- Otrzymał podziękowań: 91 razy
Re: Światło stop klapy bagażnika
Wymontuj światło i sprawdź płytkę z diodami. Tam często wchodzi wilgoć.tomek.suwiczak@wp.pl pisze:witam wszystkich mam pytanie odnośnie trzeciego światła stopu przestało mi świecić nie wiem czy jest jakiś bezpiecznik od niego i tu jest problem że nie świeci czy trzeba wymienić lampe?
a czy może wie ktoś który bezpiecznik jest od podświetlenia świateł w drzwiach gdyż żadne mi nie świeci bede wdzięczny za jakaś rade pozdrawiam wszystkich
A w drzwiach masz lampki czy tylko same odblaski?
-
adzio
- Auto:: TOURAN 2008, 1.9TDI
- Imię:: Andrzej
- Podziękował: 1 raz
Dzięki wielkie, było dokładnie jak pisałeś! Chętnie postawiłbym Ci piwo za tę wskazówkęoslavik pisze:Przy naprawie trzeciego światła stopu miałem pewne doświadczenie - może przyda się potomnym. Może to być usterka powtarzająca się, gdyż mi przydarzyła się dwukrotnie.
Światło nie działało więc wymieniłem na używane z allegro. Po pewnym czasie i ono padło. Jak się okazało w obu światłach uszkodzenie polegało na odlutowaniu się kabelka zasilania od płytki. Teraz mam dwa działające. Łatwa naprawa, wystarczy lutownica i nie trzeba kupować nowego!!!
-
MarW
- Auto:: 1T1, BKD, '05
- Imię:: Marcin
Touran z 2009r też padło całkiem, poprawiłem lut przy rezystorze na płytce z diodami i ożyło.oslavik pisze:uszkodzenie polegało na odlutowaniu się kabelka zasilania od płytki