Wibracje w podłodze podczas przyspieszania

Posty na tematy techniczne, które nie pasują do żadnego innego działu technicznego, np. HowTo, porady wykonane przez użytkowników.
Endriu1
Początkujący
Auto:: Touran 1.9 TDi 2004
Imię:: Andrzej
Podziękował: 4 razy

Re: Wibracje w podłodze podczas przyspieszania

Post autor: Endriu1 »

Witam. Jak we wcześniejszych postach auto drgało (i drga nadal) na wysokich biegach i przy ,,wysiłku" (ciśnięcie pod górę). Wymieniono oba przeguby wewnętrzne co spowodowało, że drgania nieco zmalały ale nie ustąpiły. Występuje także bicie w początkowej fazie hamowania ale nie zawsze. Tarcze hamulcowe z przodu wymieniane w marcu br. ale nie wykluczone, że coś przy tym spaprano (to jeszcze za poprzedniego właściciela). Nim oddam auto do sprawdzenia tych hamulców to chciałbym mechanikowi też podrzucić jakieś używane półosie żeby zrobić jak najwięcej za jednym ,,rozbiorem". W ETCE on-line jeśli dobrze szukałem to znalazłem ale po dwa rodzaje z każdej strony
1k0 407 271 CP (i druga z końcówką numeru 451 FX) strona lewa
1k0 407 272 GK (i druga z końcówką numeru 454 BX) strona prawa. ale które są do mojego auta to nie wiem - VW Touran, 1.9 tdi, 2004, 105kM, skrzynia 6-cio biegowa manual silnik BKC. Chyba, że to nie istotne i szukać używek patrząc na silnik, moc i rodzaj skrzyni biegów?
Awatar użytkownika
wesol
Władca postów
Auto:: touran BLS i 2x CAYC
Imię:: Pawel
Podziękował: 21 razy
Otrzymał podziękowań: 420 razy

Post autor: wesol »

jakis podejrzany ten post. pytasz na innym forum i tam jest silnik 2.0 tdi i jeszcze na dodatek CR. poza tym pytasz tam to ja sie chyba wstrzymam i poczekam co ci tam odpowiedza na vw club polska. tam masz tylu wspanialych fachowców.
1T2 BLS oraz 2x 1T3 CAYC
Endriu1
Początkujący
Auto:: Touran 1.9 TDi 2004
Imię:: Andrzej
Podziękował: 4 razy

Post autor: Endriu1 »

No to wyjaśniam: MAM DWA SAMOCHODY. Tiguana i Tourana.
ODPOWIEDZ