Nie działające dwa piloty - Touran 2010

Problemy ogólne, które nie pasują do innych tematów.
Tomasz100
Auto:: Touran, 1.6TDI, 2010
Imię:: Tomasz

Nie działające dwa piloty - Touran 2010

Post autor: Tomasz100 »

Cześć,

Panie i Panowie potrzebna pomoc :). Niedawno ojciec kupił Tourana z 2010 roku. Są dwa klucze, 3 przyciski, częstotliwość 434 mhz. W obu kluczach nie działa pilot. Brak reakcji na przyciski. Auto otwierane manualnie, odpala bez problemu. Poprzedni właściciel nic z tym nie robił (być może próbował).

Ojciec odwiedził w naszym mieście dwóch lub trzech fachowców od kodowania-dorabiania kluczyków. Jeden stwierdził, że kluczyki nie łączą się z autem, drugi twierdzi, że łączą się i problem jest po stronie samochodu.
Samochód na koniec wylądował w ASO. Po dwóch dniach telefon z serwisu:
- uszkodzony moduł BCM, a dokładnie antena, cena nowego to jedyne 3500PLN :)
ASO twierdzi, że kluczyki są na 100% sprawne.

Drogą kupna nabyłem kabel oraz program VCDS. Program kombajn wiele można zrobić, a jeszcze więcej popsuć. Dlatego zwracam się z prośbą do Was. Dziś próbowałem wykasować kluczyki i zaadoptować od nowa, ale bez rezultatu. Posiłkowałeś się filmami na YT :)

W jaki sposób mogę sprawdzić czy faktycznie moduł BCM jest walnięty i kluczyki nie komunikują się z nim? W której sekcji można sprawdzić ile i czy w ogóle aktualnie są dodane kluczyki.

Moduł BCM w aucie posiada nr 5K0 937 086 F
Ostatnio zmieniony pt lut 04, 2022 11:10 przez Tomasz100, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
spacewalker
Władca postów
Auto:: 1T1 CFGC 184KM 420Nm
Imię:: Marcin
Podziękował: 116 razy
Otrzymał podziękowań: 697 razy

Re: Nie działające dwa piloty - Touran 2010

Post autor: spacewalker »

skoro ASO nie dopisało kluczy , to trudo zebys Ty dopisał .
kluczyk sprawdzisz dopisując pilot do innego auta i tyle
bo to ze dioda na nim mruga i cos tam nadaje , nie oznacza ze sie nie "rozjechał
ODPOWIEDZ