Brak check engine i spirali świec. Problem z odpaleniem

Czyli problemy z prądem w VW Touran (osprzęt elektryczny, włączniki, przekaźniki, szyby elektryczne, oświetlenie itp.)
lenek92
Początkujący
Auto:: VW Touran 2.0 TDI 100 kW
Imię:: Marcin
Podziękował: 6 razy
Otrzymał podziękowań: 2 razy

Brak check engine i spirali świec. Problem z odpaleniem

Post autor: lenek92 »

Witam .
Mam problem z VW Touran 2.0 TDI azv 2003r.

Mianowicie czasami zdarza się że nie mogę uruchomić silnika, ponieważ po przekręceniu kluczyka na zapłon pojawiają się wszystkie ikony oprócz właśnie check engine i spirali świec. Rozrusznik kręci ale nie slychac pompy paliwa. Sprawdzałem przekaźnik szary 458 pod maską koło Aku gdy występuje brak tych ikon rozebralem go i zwarłem manualnie i nadal brak ikon. Prądów na tym przekaźniku nie sprawdzałem ponieważ nie miałem miernika. Po kilku godzinach od wystąpienia objawów braku check i spirali, auto po przekręceniu kluczyka załącza wszystko razem z check i spirala i normalnie odpala .
Awatar użytkownika
wojtek2626
Zaawansowany
Auto:: Touran
Imię:: Wojtek
Podziękował: 2 razy
Otrzymał podziękowań: 25 razy

Re: Brak check engine i spirali świec. Problem z odpaleniem

Post autor: wojtek2626 »

Musisz sprawdzić czy na przekaźniku pojawia się napięcie i czy jest wysterowanie cewki przekaźnika po przekręceniu stacyjki, jeśli tutaj bedzie wszystko OK to sprawdz zasilanie sterownika ECU
Diagnostyka/kodowanie i naprawa grupa VW/Audi tel.888659640
Czyszczenie DPF bez użycia chemii
Jelenia Góra :)
Tery134
Auto:: Touran 2.0 Tdi bkd 2005
Imię:: Mat

Re: Brak check engine i spirali świec. Problem z odpaleniem

Post autor: Tery134 »

wojtek2626 pisze:Musisz sprawdzić czy na przekaźniku pojawia się napięcie i czy jest wysterowanie cewki przekaźnika po przekręceniu stacyjki, jeśli tutaj bedzie wszystko OK to sprawdz zasilanie sterownika ECU
Niemam sterowania cewki. Kojarzysz z kad ono idzie?
ODPOWIEDZ