Witam .
Mam problem z VW Touran 2.0 TDI azv 2003r.
Mianowicie czasami zdarza się że nie mogę uruchomić silnika, ponieważ po przekręceniu kluczyka na zapłon pojawiają się wszystkie ikony oprócz właśnie check engine i spirali świec. Rozrusznik kręci ale nie slychac pompy paliwa. Sprawdzałem przekaźnik szary 458 pod maską koło Aku gdy występuje brak tych ikon rozebralem go i zwarłem manualnie i nadal brak ikon. Prądów na tym przekaźniku nie sprawdzałem ponieważ nie miałem miernika. Po kilku godzinach od wystąpienia objawów braku check i spirali, auto po przekręceniu kluczyka załącza wszystko razem z check i spirala i normalnie odpala .
Brak check engine i spirali świec. Problem z odpaleniem
- wojtek2626
- Zaawansowany
- Auto:: Touran
- Imię:: Wojtek
- Podziękował: 2 razy
- Otrzymał podziękowań: 25 razy
Re: Brak check engine i spirali świec. Problem z odpaleniem
Musisz sprawdzić czy na przekaźniku pojawia się napięcie i czy jest wysterowanie cewki przekaźnika po przekręceniu stacyjki, jeśli tutaj bedzie wszystko OK to sprawdz zasilanie sterownika ECU
Diagnostyka/kodowanie i naprawa grupa VW/Audi tel.888659640
Czyszczenie DPF bez użycia chemii
Jelenia Góra
Czyszczenie DPF bez użycia chemii
Jelenia Góra

-
- Auto:: Touran 2.0 Tdi bkd 2005
- Imię:: Mat
Re: Brak check engine i spirali świec. Problem z odpaleniem
Niemam sterowania cewki. Kojarzysz z kad ono idzie?wojtek2626 pisze:Musisz sprawdzić czy na przekaźniku pojawia się napięcie i czy jest wysterowanie cewki przekaźnika po przekręceniu stacyjki, jeśli tutaj bedzie wszystko OK to sprawdz zasilanie sterownika ECU