problem ze wspomaganiem kierownicy

Zawieszenie, koła, podwozie, układ kierowniczy, hamulce, opony itp.
Awatar użytkownika
yox
Władca postów
Auto:: 1.9 TDI BXE 07 R-Line C.M
Imię:: Marek
Podziękował: 240 razy
Otrzymał podziękowań: 673 razy

Re: problem ze wspomaganiem kierownicy

Post autor: yox »

EscobarPL pisze:Znalazłem 1K0909144J będzie OK? Ewentualnie 1K0909144M lub 1K0909144P?
... im "wyzsza" literka tym młodszy soft, możesz brać "P" i o wiązsce nie zapomnij, jest temat o wymianie na 3 Gen uzyj funkcji :szukaj:
EscobarPL
Kandydat
Auto:: VW Touran 1.9TDi 2006
Imię:: Andrzej

Post autor: EscobarPL »

OK, dzięki biorę "P".
m-blue
Początkujący
Auto:: sharan :)
Imię:: Michał
Podziękował: 3 razy

Post autor: m-blue »

Widzę, że już chwila minęła, ale że sporo osób pisało, to podepnę się pod temat... Kilka razy padło pytanie o zmianę wtyczek ale bez odpowiedzi i o to samo mnie pytał mechanik... jak wygląda wymiana wiązki, zakładam, że trzeba przelutować wtyczki, kolory i numery pinów są takie same, tylko jest więcej pinów i przewodów, czy jest jakaś sztuka ze zmianą wtyczek? Mechanik sie nie za bardzo chce bawić, ale nie mam za bardzo wyjścia, jak nie podam na tacy, to nie wymieni...w kodowanie i tak się sam będę musiał bawić...
Awatar użytkownika
JEDARO
Expert
Auto:: Touran 1.9 TDI BLS
Imię:: Darek
Podziękował: 214 razy
Otrzymał podziękowań: 518 razy

Post autor: JEDARO »

o mechaniku nawet nie będę komentował...

kupujesz magiel z wiązką przekładasz i tyle nic nie lutujesz itd.
wtyczki które się różnią są przy maglu a druga strona p&p
Touran By JEDARO
Caddy By JEDARO
Jest i Tiguan :)
[you] Jeśli pomogłem kliknij na podziękowanie
Mam wyłączone PW wiadomości kierować na maila
m-blue
Początkujący
Auto:: sharan :)
Imię:: Michał
Podziękował: 3 razy

Post autor: m-blue »

Ok, teraz jasne... tylko ja zakładałem i na foto wydawało mi się, że wiązka nie jest kompletna, tylko wycięta, stąd moje pytanie. Teraz załapałem, że trzeba szukać kompletnej wiązki w sensie wtyczki po obu stronach, wcześniej zakładałem, że wtyczki trzeba ciachnać i posztukować z nowymi... stąd pytanie.

Co do mechanika - niestety, nie wszędzie są tacy co bawią się takimi rzeźbami i osobiście się nie dziwię, to są tematy indywidualne do każdego auta czy nawet modelu, jak ktoś siedzi w jednej marce to mu łatwiej ogarnąć typowe usterki, jak się robi wszystko to takie udziwnienia to zabawa i nie każdemu się chce, bo jak coś nie ruszy to pół dnia szukania a zwykle nie ma chętnego żeby płacić. Mechanik polecał regenerowaną, ale na forum odradzają, regenerowaną wkłada i działa... jak długo to inna bajka. Dzięki za odpowiedź tak czy inaczej, pozdrawiam,
ODPOWIEDZ