Wadliwa praca DQ200

Problemy dotyczące manualnych skrzyń biegów, a także DSG.
Seba78
Kandydat
Auto:: Touran 1,6tdi 2012
Imię:: Sebastian
Podziękował: 1 raz

Wadliwa praca DQ200

Post autor: Seba78 »

Witam.
Dziś przytrafiła mi się usterka w moim Turanie -skrzynia DSG7 -DQ200
Samochód po ruszeniu jechał cały czas na 2 biegu i nie chciał zmienić ani w dół ani w górę .Po zatrzymaniu się i zgaszeniu auta zaczął jechać normalnie.
Po południu gdy wsiadłem do niego od razu zobaczyłem symbol kluczyka w miejscu wyświetlania biegu na desce.Ponownie włączyłem i wyłączyłem i było ok. Po zrobieniu zakupów wracając do domu gdy chciałem ruszyć z pod świateł w samochód nie chciał ruszyć po czym dwa razy łupnęło i zaczął normalnie jechać .
podłączyłem komputer i wyskoczył mi błąd P174A .Po skasowaniu błędu ponownie wyskoczył symbol klucza ale w kompie błąd już nie wyskoczył.Czy ktoś wie gdzie szukać przyczyny.Co jest do naprawy?
Załączniki
Screenshot 2022-10-28 at 18-07-37 (1) Facebook.png
Piotrwsh
Przeglądacz
Auto:: Touran 1.6 2013
Imię:: Piotrek
Otrzymał podziękowań: 1 raz

Re: Wadliwa praca DQ200

Post autor: Piotrwsh »

Wygląda na elektryczną usterkę zaworu.
Awatar użytkownika
spacewalker
Władca postów
Auto:: 1T1 CFGC 184KM 420Nm
Imię:: Marcin
Podziękował: 116 razy
Otrzymał podziękowań: 697 razy

Post autor: spacewalker »

Valve 3 in Transmission Part 1
P174A - Electrical malfunction
Seba78
Kandydat
Auto:: Touran 1,6tdi 2012
Imię:: Sebastian

Post autor: Seba78 »

Potrzebuję pomocy ze skrzynią dsg7 dq200 . Skrzynia przełączyła się w tryb awaryjny i mam tylko 2 bieg. Błąd skrzyni to p174A. Mechanik próbował jak twierdzi wszystkiego , wymienił sterownik skrzyni na nowy , później jeszcze dwa inne , wgrywał różne softy, twierdzi że zawór jest sprawny i nic nie pomaga. jutro chce zwrócić mi auto nie naprawione bo się poddał .Czy ktoś już taki temat przerabiał albo wie gdzie szukać pomocy.

-- N gru 25, 2022 20:53 --

Panowie jakieś pomysły bo dwóch mechaników poległo.
Pierwszy od skrzyń wymienił 3 różne (komputery)sterowniki skrzyń biegów (dwa nowe , jeden używany) z trzema różnymi softami . Bez rezultatu co komputer to inne błędy wyskakują.Oddałem auto do elektromechanika i bez rezultatu każdy oddał auto nie naprawione.W dalszym ciągu mam tryb awaryjny skrzyni i tylko drugi bieg.Błąd P174A
ODPOWIEDZ