Panel klimatyzacji a gaśnięcie auta?

Czyli problemy z prądem w VW Touran (osprzęt elektryczny, włączniki, przekaźniki, szyby elektryczne, oświetlenie itp.)
luq00727
Początkujący
Auto:: VW Touran 2004r, 1.9tdi
Imię:: Łukasz
Podziękował: 5 razy

Panel klimatyzacji a gaśnięcie auta?

Post autor: luq00727 »

Dzień dobry,
mój problem nie dotyczy VW Tourana lecz Tiguana ale myślę ,że to jest bardzo podobne auto i ktoś może udzieli mi porady. Rocznikowo 2007r 2.0tdi 140km cr. Mianowicie problem jest takiego typu: klimatyzacja zaczęła mi szwankować, a raczej sam panel sterowania. Zacinał się, włączał, wyłączał kiedy chciał. Wiatraki chodziły non stop. Po wymianie panelu klimatyzacji (trzeba jakoś adaptować ? Nie robiłem nic takiego zamieniłem plug in Play), sama klimatyzacja oraz sterowanie panela zaczęła chodzić tak jak przed awaria starego wiec wszystko wróciło do normy. Lecz po wymianie panelu na nowy używany miałem problem, że auto potrafiło mi zgasnąć podczas jazdy i ciężko było odpalić ponownie. Czy jeśli wymieniłem panel klimatyzacji na taki sam wizualnie początkowy kod 1k0 lecz dwie ostatnie cyfry się różnią może powodować takie rzeczy jak gaśnięcie auta? Dodam że między czasie wymieniałem filtr paliwa. Po jakimś czasie widziałem, że się pocił. Wiec było coś nie tak, zmieniłem uszczelkę i jest teraz ok. Ale miałem dłuższą trasę i w obawie że nowy panel powoduje takie dolegliwości jak gaśnięcie auta podczas jazdy zamieniłem z powrotem na stary. Chciałem zapytać czy panel klimatyzacji może powodować problem z gaśnięciem auta? Z góry dzięki za porady.
ODPOWIEDZ