Cześć
miałem do niedawna zamontowany w swoim Touranku 1.9Tdi 2003r. AVQ zamontowany dogrzewacz 1K0815065L SW:0707 Z 18.9.2003R. W dogrzewaczu pojawiały się następujące widoczne poniżej
Wymieniłem dogrzewacz zakupiony na Allegro o numerach 1K0815065R SW:1312 z 04.11.2004r. i po podłączeniu i zeskanowaniu pojawiły się błędy widoczne poniżej:
Moje pytania to:
1.Dlaczego po skanowaniu końcówki oznaczeń dogrzewaczy są inne tj. 071E zamiast 065L oraz 071H zamiast 065R.
2. Symbol SW:--status oprogramowania w pierwszym dogrzewaczu zgadza się z naklejką a w drugim już nie(naklejka SW 1312 a skan. 0103)
3. Po wymianie dogrzewacza pojawia się błąd pompki v55 (01415 pompka obiegu zwarcie obwodu do masy) która podczas testu także nie startuje choć pompka została kupiona nowa i na krótko pompuje jak szalona. Czy w związku z tym muszę robić jakieś adaptacje po założeniu nowego dogrzewacza, Dlaczego nie pracuje pompka V55 chodź na krótko chodzi i pompuje??
Skanowanie robiłem programem maxiEcu. Na razie czekam na kabelek VCDS.
Bardzo proszę o pomoc. Pozdrawiam
Błedy Dogrzewacza
-
- Przeglądacz
- Auto:: Touran
- Imię::
- Podziękował: 6 razy
- spacewalker
- Władca postów
- Auto:: 1T1 CFGC 184KM 420Nm
- Imię:: Marcin
- Podziękował: 116 razy
- Otrzymał podziękowań: 697 razy
Re: Błedy Dogrzewacza
kur....10 lat na forum i nie możesz tego napisać w dziale o błedach ?
10 lat nic Cie nie nauczyło ?
-
- Przeglądacz
Najmocniej przepraszam już zmieniam nie często piszę posty poczułem się trochę jak zbity piesspacewalker pisze:kur....10 lat na forum i nie możesz tego napisać w dziale o błedach ?
- spacewalker
- Władca postów
- Auto:: 1T1 CFGC 184KM 420Nm
- Imię:: Marcin
- Podziękował: 116 razy
- Otrzymał podziękowań: 697 razy
Nie musisz pisac, ale czytać co inni pisząBODZIO1975 pisze:Najmocniej przepraszam już zmieniam nie często piszę posty poczułem się trochę jak zbity piesspacewalker pisze:kur....10 lat na forum i nie możesz tego napisać w dziale o błedach ?
-
- Auto:: 23
- Imię:: Piotr
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
Różnica w końcówkach oznaczeń dogrzewaczy może wynikać z różnic w specyfikacji produktów lub różnych wersji produktów.
Symbol SW oznacza oprogramowanie, które jest zainstalowane na danym urządzeniu. Różnica między naklejką a skanowaniem może oznaczać, że oprogramowanie zostało zaktualizowane lub zmienione po wyprodukowaniu urządzenia.
Błąd pompki V55 może być spowodowany uszkodzeniem samej pompki lub problemami z połączeniem elektrycznym. Spróbuj sprawdzić połączenia elektryczne i upewnić się, że są one poprawne. Jeśli pompka jest nowa i działa poprawnie na krótko, problem może leżeć po stronie połączeń lub elektroniki w samochodzie. Może być konieczne przeprowadzenie adaptacji lub skorzystanie z oprogramowania diagnostycznego, takiego jak VCDS, aby rozwiązać problem.
Symbol SW oznacza oprogramowanie, które jest zainstalowane na danym urządzeniu. Różnica między naklejką a skanowaniem może oznaczać, że oprogramowanie zostało zaktualizowane lub zmienione po wyprodukowaniu urządzenia.
Błąd pompki V55 może być spowodowany uszkodzeniem samej pompki lub problemami z połączeniem elektrycznym. Spróbuj sprawdzić połączenia elektryczne i upewnić się, że są one poprawne. Jeśli pompka jest nowa i działa poprawnie na krótko, problem może leżeć po stronie połączeń lub elektroniki w samochodzie. Może być konieczne przeprowadzenie adaptacji lub skorzystanie z oprogramowania diagnostycznego, takiego jak VCDS, aby rozwiązać problem.
-
- Przeglądacz
Dziękuję za odpowiedz --bardzodobrze niestety musiałem kupić inny sprawdzony dogrzewacz i po podłączeniu do niego pompki wszystko działa, najwyraźniej elektronika w poprzednim dogrzewaczu była uwalona.