Co być polecił do usunięcia lub wypełnienia takich rys na bezbarwnym (mocnych, ale nie naruszających właściwego koloru - tylko na bezbarwnej powierzchni).
Mycie i zabezpieczenie lakieru
- Rauko
- Expert
- Auto:: 06.2006 2.0BMM DSG
- Imię:: Marcin
- Podziękował: 2 razy
- Otrzymał podziękowań: 6 razy
No dobra. Kupiłem UC Megsa i próbowałem zatuszować kilka rysek. Niestety te duże okazały się zbyt głębokie i nie zeszły. Za to wszystkie mikro ryski usunęło 
Co być polecił do usunięcia lub wypełnienia takich rys na bezbarwnym (mocnych, ale nie naruszających właściwego koloru - tylko na bezbarwnej powierzchni).
- Muti
- Władca postów
- Auto:: MK7.5 R 2.O TSI DJHA
- Imię:: Mateusz
- Podziękował: 75 razy
- Otrzymał podziękowań: 365 razy
Poorboys black hole,auto glym Super risin polish(SRP),valetpro achilles prep,chemical guys wet mirror finishRauko pisze:Co być polecił do usunięcia lub wypełnienia takich rys na bezbarwnym (mocnych, ale nie naruszających właściwego koloru - tylko na bezbarwnej powierzchni).
tu jest test CG WetMirrorFinish http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic. ... 12&start=0
każdy z tych środków jest mega wyadjny i ma podobny poziom krycia i stosuje się go po korekcie w twoim wypadku UC,a przed woskiem...
Mam wszystkie wymienione i najbardziej spodobał mi się valetpro i własnie cg WMF,PB black hole również ładnie działał i ma niesamowity zapach
Był Touran... Jest kolejne czerwone auto z grupy 
- Muti
- Władca postów
Łączyłem z wieloma woskami i żadnemu na pewno nie zaszkodził,a raczej pomógł,bo bardzo skutecznie oczyszcza lakier..Rauko pisze:A łączyłeś już collinite #476 z valetpro achilles prep?
Albo może ktoś z kosmetykiaut łączył? Bo sporo pomiędzy się fury nie myje, to ta chemia musi ze sobą grać, bo inaczej może się wosk spaprać - czy to tylko moje błędne założenia?
- Rauko
- Expert
- Auto:: 06.2006 2.0BMM DSG
- Imię:: Marcin
- Podziękował: 2 razy
- Otrzymał podziękowań: 6 razy
Miejscem eksperymentów będzie przednia maska, która jest w kiepskim stanie - tzn. ma z 15-20 dziur po kamieniach, które sam oczyszczałem, zabezpieczałem i malowałem pędzlem i do tego kilka rys, także i tak kwalifikuje się do wymiany ew. lakierowania po całości, więc w razie co dużej szkody nie będzie 
- Muti
- Władca postów
Myślę,że spokojnie z tego co piszesz mozna by wyciągnąć,że śladu by nie byłoRauko pisze:Miejscem eksperymentów będzie przednia maska, która jest w kiepskim stanie - tzn. ma z 15-20 dziur po kamieniach, które sam oczyszczałem, zabezpieczałem i malowałem pędzlem i do tego kilka rys, także i tak kwalifikuje się do wymiany ew. lakierowania po całości, więc w razie co dużej szkody nie będzie
- admin
- Władca postów
- Auto:: Touran
- Imię:: Maciek
- Podziękował: 24 razy
- Otrzymał podziękowań: 122 razy
- Kontakt:
Ok, dzięki.
Jeszcze pytanie do dressingu. Kupiłem do środka ten migdałowy co Muti polecałeś. Nakładać go mikrofibrą?
Na zewnętrzne plastiki mam 303 aerospace protectant w sprayu. Jak psikam na plastiki to dużo na blachę ucieka. Można go nanieść na aplikator (taki gąbczasty) i dopiero przecierać plastik?
Czy jakiś inne sposoby macie
Jeszcze pytanie do dressingu. Kupiłem do środka ten migdałowy co Muti polecałeś. Nakładać go mikrofibrą?
Na zewnętrzne plastiki mam 303 aerospace protectant w sprayu. Jak psikam na plastiki to dużo na blachę ucieka. Można go nanieść na aplikator (taki gąbczasty) i dopiero przecierać plastik?
Czy jakiś inne sposoby macie