Przepustnica BSE poprosze o dokłądne zdjęcie
-
- Początkujący
- Auto:: Touran 1.6(102KM) 2004r
- Imię:: Adam
- Podziękował: 2 razy
Przepustnica BSE poprosze o dokłądne zdjęcie
Witam, jakiś czas temu mechanik czyścił mi przepustnicę lecz wydaje mi się że źle ją zamontował a mianowicie chodzi o przykręcenie jej do obudowy. Są dwie możliwości przykręcenia- które obrazuje rysunek. Mam w swoim Touranie dwie możliwości przykręcenia na rysunku cztery czarne kropki lub cztery czerwone kropki. Czy mógłby ktoś zrobić dokładne zdjęcie mocowania w silniku BSE? Wydaje mi się że powinna być zamontowana na czerwonych kropkach a ja mam na czarnych. Przepustnica jest tak jakby około 1 cm przesunięta. Drugie pytanie mechanik spartolił uszczelkę bo na uszczelkę nałożył silikon i skręcił. Jest jakiś inny dobry sposób zamontowania żeby to było szczelne?? Z góry dziękuję za odpowiedzi....
- misiek775
- Zaawansowany
- Auto:: Touran BSE 2006 LPG
- Imię:: Micz
- Podziękował: 13 razy
- Otrzymał podziękowań: 50 razy
Re: Przepustnica BSE poprosze o dokłądne zdjęcie
Po pierwsze witamy na forum - pierwszy krok
Ostatnio odkrecalem przepustnicę i rzeczywiście jest tam dodatkowy komplet otworów alena nie nie da się przykręcić bo przepustnica opiera się o nadlewki i bedzie ze 2mm szczeliny.
Dobrze bedzie tylko na otworach ktore oznaczyles na czerwono.

zdjecie z forum golfa

allegro
uszczelka nr 037133557C np.intercars
Ostatnio odkrecalem przepustnicę i rzeczywiście jest tam dodatkowy komplet otworów alena nie nie da się przykręcić bo przepustnica opiera się o nadlewki i bedzie ze 2mm szczeliny.
Dobrze bedzie tylko na otworach ktore oznaczyles na czerwono.

zdjecie z forum golfa
allegro
uszczelka nr 037133557C np.intercars
-
- Początkujący
Przywitalem sie juz:-) sorry
A dałbyś rade zrobić jakoś lepszą fotke z bliższej odległosci i od lewej strony?
Mimo to stawiam piwko:)))
Spróbowałem odkręcić lecz dwie śruby z czterech podczas zakrecania krecą sie w miejscu"mechanik'' chyba za mocno przykrecil i przekręcił gwint w plastkowej obudowie:/ da się to jakoś do porządku zrobić bez nadmiernych kosztów?
A dałbyś rade zrobić jakoś lepszą fotke z bliższej odległosci i od lewej strony?
Mimo to stawiam piwko:)))
Spróbowałem odkręcić lecz dwie śruby z czterech podczas zakrecania krecą sie w miejscu"mechanik'' chyba za mocno przykrecil i przekręcił gwint w plastkowej obudowie:/ da się to jakoś do porządku zrobić bez nadmiernych kosztów?
- misiek775
- Zaawansowany
- Auto:: Touran BSE 2006 LPG
- Imię:: Micz
- Podziękował: 13 razy
- Otrzymał podziękowań: 50 razy
To nie były moje zdjęcia, ale jutro jak nie zapomnę to zrobię.
Jeżeli mechanik wziął za usługę pieniądze to spróbuj reklamować. Jak nie uda się to trzeba kombinować - wykrecać sruby i ciągnąć za przepustnicę. Śruby wkręca się w plastik, nie ma tulejek a same śruby mają gwint taki jak wkręty do drewna
-- Pn lis 20, 2017 16:14 --
Obiecane zdjęcia:

Dodatkowy wężyk to podciśnienie do lpg
Jeżeli mechanik wziął za usługę pieniądze to spróbuj reklamować. Jak nie uda się to trzeba kombinować - wykrecać sruby i ciągnąć za przepustnicę. Śruby wkręca się w plastik, nie ma tulejek a same śruby mają gwint taki jak wkręty do drewna
-- Pn lis 20, 2017 16:14 --
Obiecane zdjęcia:

Dodatkowy wężyk to podciśnienie do lpg
-
- Początkujący
Sorry ze tak późno, Twoje zdjęcia pomogluly w 100% Dziękuję Ci bardzo