Od dnia zakupu Tourana męczy mnie temat oryginalnego uchwytu do telefonu. Niestety nie posiadam adapteru do telefonu a nawet gdybym go posiadał to pewnie by nie pasował do mojego.
Chciałbym przerobić ten uchwyt ale nie bardzo wiem jak się za to zabrać. Może ktoś z Was już to robił i byłby w stanie mi pomóc
Też mam ten uchwyt i z braku pomysłu przerobię go na uchwyt do navi jest fajnie pod ręką więc na pewno zda egzamin. Na razie muszę coś wykombinować żeby zamontować na nim stabilnie nawigację ale żeby samego uchwytu nie zniszczyć.
no dobrze - w aukcji jest adapter - a skad wziąść ten uchwyt który masz na zdjęciu ? sam uchwyt do deski mam ale skad ta kieszonke na telefon. a możesz pokazac w którym dokładnie miejscu wkłądasz ten adapter z aukcji ?
Piotras pisze:no dobrze - w aukcji jest adapter - a skad wziąść ten uchwyt który masz na zdjęciu ? sam uchwyt do deski mam ale skad ta kieszonke na telefon. a możesz pokazac w którym dokładnie miejscu wkłądasz ten adapter z aukcji ?
A masz taki uchwyt na desce jak w moim poprzednim poście?
Jak tak to adapter z aukcji wkładasz w niego.
Foto nie z Tourana, ale ten sam typ uchwytu.
Zamiast adaptera z aukcji możesz włożyć do powyższego uchwytu fabrycznego uchwyt na tel (dedykowany pod konkretny model).
Jak nie masz na desce takiego fabrycznego uchwytu jak na poprzednim zdjęciu to adapter Ci się nie przyda
Tak jest to jest uchwyt UHV pierwszej generacji... niestety ja taki mam i praktycznie dostepne sa tylko uchwyty dedykowane do starszych telefonow... można zakupic uniwersalny adapter bluetooth ale jest ciezko dostepny wlasciwie tylko e-bay i kosztuje majatek
Do tego podłaczenia sa tylko dedykowane pod konkretny model telefonu adaptery i to tylko do dosc starych modeli ze tak powiem z poprzedniej epoki ( ja mialem SE K800i) lub uniwersalny adapter bluetooth do ktorego podalem linka w poprzednim moim poscie. Droga to dosc impreza i nie wiem czy wogole bedzie działac z nowszymi tel.
Jezeli wiec KONIECZNIE chcesz to uruchomic to kup zestaw adapter + Tel i "cocojumbo i do przodu"
Sorry za odkopywanie starych tematów, ale zastanawiam się czy żaden forumowicz nie wpadł na pomysł, żeby drukować na drukarce 3d adaptera do tego seryjnego uchwytu na telefon? Można by do niego przykleić te uchwyty magnetyczne i telefon świetnie by się trzymał.
Chętnie bym taki kupił za rozsądną cenę.