Witam kolegów, potrzebuję pomocy. Szukałem na forum ale nie znalazłem mojego przypadku. Padło mi podświetlenie zegarów, wszystkich przełączników brak oświetlenia wskaźników. Po przekręceniu kluczyka w stacyjce na zapłon nie świecą się żadne wyświetlacze, nie słychać sygnału niezapiętych pasów, czy otwartej maski silnika lub drzwi. Wyświetlacz 1/2 fis zapala się tylko przy otwieraniu drzwi kierowcy. Po około 30 sekundach od przełączenia kluczyka na zapłon uruchamiają się wentylatory, chłodnicy i klimy. Po odłączeniu akumulatora i w chwili jego podłączenia 1 raz błysną kierunki z przodu.
Cztery dni temu wymienione było oryginalne radio na nowe z systemem android, do tej pory wszystko było ok. Po odpięciu z instalacji radia nadal brak oświetlenia. Co może być przyczyną, ktoś może pomóc.
PS. Dodam, że wszystkie bezpieczniki zostały sprawdzone.
Awaria usunięta.
Trochę czasu musiałem poświęcić, trochę pokombinować ale udało się sprawę rozwiązać. Podaję co było przyczyną, może kiedyś komuś się przyda.
Otóż sprawcą całego zamieszania był bezpiecznik 5A, taki mały w skrzynce bezpieczników pod kierownicą a dokładnie jego gniazdo. Prąd przez niego płynie po włączeniu zapłonu. Bezpiecznik ten sprawdzałem co najmniej 2 razy próbnikiem. Igiełką próbnika przyciskałem bezpiecznik przez co on głębiej wchodził do swojego gniazd i żaróweczka próbnika wskazywała, że jest napięcie na jednej lub drugiej nóżce bezpiecznika. Kiedy igiełkę próbnika odciągnąłem od bezpiecznika, luzował się w gnieździe i prąd nie dochodził do zegarów. Będąc pod kierownicą nie widziałem, że po przyciśnięciu tego bezpieczniki w zegarach powraca podświetlenie. Stwierdziłem to dopiero kiedy przez przypadek spojrzałem w garażowe lustro. Szybka naprawa zacisków w gnieździe bezpiecznika i wszystko powróciło do normy. A już obawiałem się, że licznik mi padł.