Park Assist finished ! - nie włącza się asystent
Re: Park Assist finished ! - nie włącza się asystent
witam
Ja z takim pytaniem, czy ktoś spotkał się z takim problemem, że asystent parkowania uruchamia się dopiero po osiągnięciu 10km./h
Nie można go włączyć zaraz po uruchomieniu silnika komunikat asystent wyłączony. Jeśli przejechałem dystans nawet 30m. oby tylko na liczniku mieć prędkość 10km/h asystent działa i teraz jeśli wyłączę silnik i znów zapale ale zrobię to w 1,5 sekundy zadziała asystent wyjazdu. Jeśli poczekam dłużej na zgaszonym silniku asystent już nie działa.
Ja z takim pytaniem, czy ktoś spotkał się z takim problemem, że asystent parkowania uruchamia się dopiero po osiągnięciu 10km./h
Nie można go włączyć zaraz po uruchomieniu silnika komunikat asystent wyłączony. Jeśli przejechałem dystans nawet 30m. oby tylko na liczniku mieć prędkość 10km/h asystent działa i teraz jeśli wyłączę silnik i znów zapale ale zrobię to w 1,5 sekundy zadziała asystent wyjazdu. Jeśli poczekam dłużej na zgaszonym silniku asystent już nie działa.
- yox
- Władca postów
- Auto:: 1.9 TDI BXE 07 R-Line C.M
- Imię:: Marek
- Podziękował: 240 razy
- Otrzymał podziękowań: 673 razy
... VCDS----- 10.Park Assist------ Advenced ID i wklej fotke 

Adres 10: Asyst.park./kierow. (J791) Plik etykiet:| 3AA-919-475.clb
Oznaczenie elementu SW: 3AA 919 475 S HW: 4H0 919 475 E
Komponent: PARKHILFE PLA H06 0043
Weryfikacja: -------- Numer seryjny: 56261613200626
Kodowanie: 148001
Kod serwisu: WSC 12345 123 12345
Zbiór danych ASAM: EV_EPHVA2C000000000 002014
ROD: EV_EPHVA2C000000000.rod
VCID: 4BC3666FE346C05F3BF-801E
Zastanawiam się czy problem uruchomienia park assist zaraz po odpaleniu silnika nie wynika z kodowania pompy ABS dlaczego w moim przypadku aktywuje się dopiero po osiągnięciu prędkości 10km/h wchodziłem w adaptacje sterownika asyst.park. ale zmiany nic nie dały
Oznaczenie elementu SW: 3AA 919 475 S HW: 4H0 919 475 E
Komponent: PARKHILFE PLA H06 0043
Weryfikacja: -------- Numer seryjny: 56261613200626
Kodowanie: 148001
Kod serwisu: WSC 12345 123 12345
Zbiór danych ASAM: EV_EPHVA2C000000000 002014
ROD: EV_EPHVA2C000000000.rod
VCID: 4BC3666FE346C05F3BF-801E
Zastanawiam się czy problem uruchomienia park assist zaraz po odpaleniu silnika nie wynika z kodowania pompy ABS dlaczego w moim przypadku aktywuje się dopiero po osiągnięciu prędkości 10km/h wchodziłem w adaptacje sterownika asyst.park. ale zmiany nic nie dały
- yox
- Władca postów
- Auto:: 1.9 TDI BXE 07 R-Line C.M
- Imię:: Marek
- Podziękował: 240 razy
- Otrzymał podziękowań: 673 razy
... prosiłem o "Advenced Id" tego sterownika (zrób screena/screeny)
Bawiłem się w adaptacjach jest tak:
- prędkość włączenia automatycznego pilota parkowania 1/h było 37
- prędkość wyłączenia sygnalizacji przy parkowaniu 10 k/h nie zmieniałem
- prędkość włączenia automatycznego pilota parkowania 1/h było 37
- prędkość wyłączenia sygnalizacji przy parkowaniu 10 k/h nie zmieniałem
-
- Przeglądacz
- Auto:: Touran 1.6mpi BSE 08
- Imię:: Rudy
- Podziękował: 2 razy
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
Powitać.
steering interv active! monitor area around veh!
co to znaczy?
Taki komunikat mi wyskakuje i nie działa asystent parkowania, czujniki normalnie reagują. Wcześniej normalnie wszystko hulało. Spotkał się ktoś z tym?
Pozdrawiam.
steering interv active! monitor area around veh!
co to znaczy?
Taki komunikat mi wyskakuje i nie działa asystent parkowania, czujniki normalnie reagują. Wcześniej normalnie wszystko hulało. Spotkał się ktoś z tym?
Pozdrawiam.
"...przyj naprzód, zrób wyłom w liniach wroga i po drodze niszcz wszystko, co się rusza, a oddziały, które idą za tobą, będą tylko sprzątać. Twoim celem jest dostać się za linie nieprzyjaciela w końcu na tym polegała taktyka kawalerii i zaatakować jego tyły..."
-
- Początkujący
- Auto:: Touran FL
- Imię:: PAWEŁ
- Otrzymał podziękowań: 5 razy
Cześć koledzy
Piszę do was gdyż mojej żonie również wyskoczył komunikat "park assist finished" gdy naciska wybór automatycznego parkowania. Przeskanowałem całe auto VCDS’em i nie ma żadnych błędów. Sprawdziłem również czujniki parkowania i wszystko pokazują prawidłową odległość i reagują na zbliżanie dłoni (nie wiem tylko czy te skrajne na brzegu zderzaka da się sprawdzić VCDS’em)
Czy ktoś z was podpowie mi co mogę jeszcze sam sprawdzić ?
Dzięki za pomoc
Kudłaty
Piszę do was gdyż mojej żonie również wyskoczył komunikat "park assist finished" gdy naciska wybór automatycznego parkowania. Przeskanowałem całe auto VCDS’em i nie ma żadnych błędów. Sprawdziłem również czujniki parkowania i wszystko pokazują prawidłową odległość i reagują na zbliżanie dłoni (nie wiem tylko czy te skrajne na brzegu zderzaka da się sprawdzić VCDS’em)
Czy ktoś z was podpowie mi co mogę jeszcze sam sprawdzić ?
Dzięki za pomoc
Kudłaty