g_b pisze:Możesz sam uszczelnic i będziesz miał spokój.
I to jest opcja ktora bardzo powaznie rozwazam. Nawet znalazlem firme ktora ma doswiadczenie w tego typu naprawach. Jedyne co mnie powstrzymuje to fakt ze jestesmy pierwszymi wlascicielami a auto jest na gwarancji i jako takim powinien zajmowac sie VW. Tak szczerze to najchetniej bysmy sie tego auta pozbyli bo lista wad po blisko 2 latach uzytkowania jest nie do zaakceptowania. Co do samego serwisu to zabawne jest to ze po kazdym wizycie naprawiaja przeciek a kilka miesiecy pozniej pojawia sie w innym miejscu.
W tym tygodniu padlo na slupek A Brawo dla VW i panow z sewisu.
Juz przy ostatniej wizycie dalem im wyraznie do zrozumienia ze nie wierze ze sa w stanie naprawic problem i jesli sytuacja sie ponowi to moja kolejna wizyta z tym samym problemem nie bedzie juz przyjazna
g_b pisze:Możesz sam uszczelnic i będziesz miał spokój.
I to jest opcja ktora bardzo powaznie rozwazam. Nawet znalazlem firme ktora ma doswiadczenie w tego typu naprawach. Jedyne co mnie powstrzymuje to fakt ze jestesmy pierwszymi wlascicielami a auto jest na gwarancji i jako takim powinien zajmowac sie VW. Tak szczerze to najchetniej bysmy sie tego auta pozbyli bo lista wad po blisko 2 latach uzytkowania jest nie do zaakceptowania. Co do samego serwisu to zabawne jest to ze po kazdym wizycie naprawiaja przeciek a kilka miesiecy pozniej pojawia sie w innym miejscu.
W tym tygodniu padlo na slupek A Brawo dla VW i panow z sewisu.
Juz przy ostatniej wizycie dalem im wyraznie do zrozumienia ze nie wierze ze sa w stanie naprawic problem i jesli sytuacja sie ponowi to moja kolejna wizyta z tym samym problemem nie bedzie juz przyjazna
Spece ze złotymi kluczami. Nic im nie da wymiana okna no nowe też zaraz będzie ciekło... Jak sam uszczelnisz to będzie się trzymać pewnie klika lat, tyle ile silikon będzie trzymał A wiadomo jak jest na dachu samochodu latem... Bywa gorąco.... Trudna decyzja przed Tobą. Panorama piękna sprawa do póki nie cieknie. Kto nie doświadczył ten nie wie. Jeszcze w tym kraju....
Wysłane z mojego ONEPLUS A6013 przy użyciu Tapatalka
Był VW Passat B5 1.8T 150 BHP
Był Seat Ibiza 6L 1.9 TDI 130 BHP
Był VW Passat B5 FL 1.9TDI 130 BHP 4MOTION
Był VW Polo 6N2 1.4 55 BHP
Był VW Touran 1T2 2.0 TDI 177 BHP
Był Seat Ibiza 6l FR 1.8T 150 BHP
Witam
Posiadam panoramę i tak samo cieknie po prawym słupku! Pytanie mam czy ktoś ma jakiegoś mechanika co by się podjął uszczelnienia tej wanny na dachu? Najlepiej ze Śląska! Pozdrawiam
Witam. Panowie nie zakładam nowego tematu bo nie ma sensu. Sprawa wygląda tak: przychodzę do auta i okazuje się, że są otwarte wszystkie szyby i uchylona panorama. Okna pozamykałem ale panorama zwariowała i nie mogę jej zamknąć. Otwiera się i cofa zatrzymuje się kiedy chce. Dodatkowo nie zamyka się dochodzi tylko do momentu kiedy przednia cześć szyby opada, a już dalej ani rusz. Podjęta próba zamknięcia i otwarcia ręcznie z imbusa nie przyniosła skutku. Dodatkowo jak odsuwa się to mam wrażenie, że idzie to bardzo ciężko i może dlatego silniczek się zatrzymuje bo może jest jakiś termik- może? Panowie więc teraz jak zamknąć go do końca. może jakieś sugestie jaka tej sytuacji przyczyna co dalej robić. Dziś zdejmuje podsufitkę i zobaczę co widać. Chętnie przyjmę wszystkie Wasze wskazówki i potencjalne źródła tej przyczyny.
-- 16 mar 2021, o 11:43 --
Jeszcze jedno, może ktoś podpowie czym ją dobrze uszczelnić bo oczywiście cieknie.
-- 16 mar 2021, o 14:04 --
Znalazłem filmik z tą samą przypadłością co u mnie tylko u mnie nie domyka się do końca czyli nie siada tylna cześć szyby. Pomożecie? https://www.youtube.com/watch?v=HP2VshBFWLQ
Wyczyścić wszystko i smarem do szyberdachu potraktować. U mnie też czasem się nie chciał zasuwać ale na razie problemów nie ma. Jeśli nie może się zamknąć w pełni pociagnij i przytrzymaj przez chwilę bo tak, jakbyś chciał zamknąć uchylona szybę.
Na przeciek najlepiej zdjąć tylną szybę, wszystkie połączenia wyczyścić i zasmarkać dobrym silikononem. Wtedy masz piękny dostęp do prowadnic więc czyszczenie i lubrykant. U mnie drugi rok sucho a lało się okropnie.
Wysłane z mojego GM1913 przy użyciu Tapatalka
No i mnie dopadła lejąca panorama.
Podsufitka zdjęta panorama uszczelniona przez firmę w Gdyni w sobotę montaż.
Mechanik z Gdyni uszczelnia panoramy różnych aut VW audi i inne ,pytam się go ile to wytrzyma on mówi ,że dwa lata.bo to szajs
Panowie jakie macie doświadczenia ile to może wytrzymać
Skasował 600 zł jeszcze dojdzie kasa za montaż ,demontaż zastanawiam się czy nie sprzedać auta?
Ogólnie z auta jestem zadowolony ,Ale jak mam w przyszłości robić DPF,EGR ,turbo to mi pomału ręce opadają
Piter7707 pisze:No i mnie dopadła lejąca panorama.
Podsufitka zdjęta panorama uszczelniona przez firmę w Gdyni w sobotę montaż.
Mechanik z Gdyni uszczelnia panoramy różnych aut VW audi i inne ,pytam się go ile to wytrzyma on mówi ,że dwa lata.bo to szajs
Panowie jakie macie doświadczenia ile to może wytrzymać
Skasował 600 zł jeszcze dojdzie kasa za montaż ,demontaż zastanawiam się czy nie sprzedać auta?
Ogólnie z auta jestem zadowolony ,Ale jak mam w przyszłości robić DPF,EGR ,turbo to mi pomału ręce opadają
Hej, ja za poradą jednego z tutaj obecnych zrobiłem to sam, bez zdejmowania dachu. Drugi rok spokój, odpukac, jak zacznie znowu się lać wiem co robić. Od góry musisz uszczelnić wszystkie 4 rogi DOBRYM silikonem. I będziesz zadowolony. Pamiętam ile mi to krwi napsuło. 2 zimy się męczyłem, tutaj w UK gdzie dreszcze są codziennie... Ale się udało. Jak pisałem na razie spokój a jak się zacznie to mam jeszcze tube silikonu i nie zawaham się jej użyć
Wysłane z mojego GM1913 przy użyciu Tapatalka
Witam.
Temat uszczelnienia panoramy u mnie zakończony.
Mogę polecić firmę z Warszawy, która tym się zajmuje i to w bardzo profesjonalny sposób.
Panorama rozebrana na czynniki pierwsze, uszczelnione połączenia na nowo jak z fabryki tylko lepiej oraz kompleksowy przegląd dachu.
Jak coś służę pomocą.
Moim zdaniem jeżeli jej się nie rozbierze to smarowanie na zewnątrz tych połączeń narożników z których leci nic nie da.
Brzyszcz
Szafarzy 6, 04-445 Warszawa, tel/fax: +48 22 814-12-60, mobile: +48 502-072-604, e-mail: brzyszcz@wp.pl:
Ja czekałem 2 miesiące w kolejce, cena 1500 zł. rozebrany w drobny mak, pełna obsługa. Ja miałem zdjętą podsufitkę więc uwinęli się w 8 godzin.
Moim zdaniem profesjonalizm i znają się chłopaki na swojej robocie w sumie tylko to robią.
Ja polecam.
Witam wystarczy uszczelnić w miejscu gdzie kończy się aluminiowa listwa z plastikiem dodaje fotki osobiście tak zrobiłem i problem zniknął do tego 5 wkrętów odkręcić z owiewki ,znalazlem to na niemieckiej stronie poważnie to pomoże wystarczy 1 godzina użyć Captain Tolley’s Creeping Crack. KUPIŁEM NA AMAZON.PL
U mnie to chyba rozwiązało problem. Na razie jeszcze testuje, ale już po dobrym deszczyku podsufitka się nie zwilżyła. Zrobiłem to tylko po stronie kierowcy.