[Manual] Montaż podłokietnika regulowanego
- tinware
- Zaawansowany
- Auto:: 1T1 1.6MPI BSE LPG
- Imię:: Kamil
- Podziękował: 7 razy
- Otrzymał podziękowań: 22 razy
Re: [Manual] Montaż podłokietnika regulowanego
Ja również ;-)pecik91 pisze:Czekam z niecierpliwością
Nie mogę sobie poradzić z tym krokiem...andrz3j pisze:Następnie musimy wymontować tylny nawiew, w tym celu potrzebujemy śrubokręta aby nacisnąć dwa zatrzaski;wówczas nawiew wyjdzie...
...
Kolejnym krokiem będzie odkręcenie torxem śruby znajdującej się nad zapalniczką (nie zapomnijmy o wypięciu wtyczki z zapalniczki) i panel tylni zdejmujemy.
- andrz3j
- Specjalista
- Auto:: T1, 1.6 FSI BAG, 2003
- Imię:: Andrz3j
- Podziękował: 27 razy
- Otrzymał podziękowań: 101 razy
Przeszukałem 2 komputery i niestety nie posiadam tych zdjęć już. A zdjęcia umieściłem na wrzuta.pl może ktoś wie jak je odzyskać z tamtąd skoro linki nie działają?
Obawiam się że nie odratuję tego manuala.
-- 25 lut 2019, o 13:29 --

Obawiam się że nie odratuję tego manuala.

-- 25 lut 2019, o 13:29 --
Z tego co pamieta to podważałem po obwodzie np stara karta bankomatowa i wychodzi (przed chwila próbowałem i szło ale połamałem aktualna karte bankową - sic a chciałem wrzucic zdjecie.). Także użyj starej karty bankomatowejtinware pisze:Ja również ;-)pecik91 pisze:Czekam z niecierpliwością
Nie mogę sobie poradzić z tym krokiem...andrz3j pisze:Następnie musimy wymontować tylny nawiew, w tym celu potrzebujemy śrubokręta aby nacisnąć dwa zatrzaski;wówczas nawiew wyjdzie...
...
Kolejnym krokiem będzie odkręcenie torxem śruby znajdującej się nad zapalniczką (nie zapomnijmy o wypięciu wtyczki z zapalniczki) i panel tylni zdejmujemy.

- tinware
- Zaawansowany
- Auto:: 1T1 1.6MPI BSE LPG
- Imię:: Kamil
- Podziękował: 7 razy
- Otrzymał podziękowań: 22 razy
Oh kurcze, bardzo mi przykro. Dziękuję mimo tych strat. Ja używam takich narzędzi do demontażu tapicerki, mam je zawsze w aucie i polecam! Edit:andrz3j pisze:Z tego co pamieta to podważałem po obwodzie np stara karta bankomatowa i wychodzi (przed chwila próbowałem i szło ale połamałem aktualna karte bankową - sic a chciałem wrzucic zdjecie.). Także użyj starej karty bankomatowej
Udało się nareszcie! Walczyłem kiedyś z tym pół godziny i nie miałem pomysłów już jak dostać się do tych śrub za tą kratką do odkręcenia górnej części podłokietnika. Całe szczęście nie miałem przy sobie dostępu do 230V, bo serio miałem chęć wyciąć to diaxem i kupić drugi element z rynku wtórnego.
Robimy to tak: naciskamy dwa górne zatrzaski tej kratki i jednocześnie ciągniemy kratki do siebie i do góry. Zostawiam poniżej zdjęcie z najtrudniejszym elementem do demontażu w tym podłokietniku jak dla mnie ;-) Możesz podstawić to zdjęcie do pierwszego postu, niech potomni mają i korzystają ;-)
- andrz3j
- Specjalista
- Auto:: T1, 1.6 FSI BAG, 2003
- Imię:: Andrz3j
- Podziękował: 27 razy
- Otrzymał podziękowań: 101 razy
tinware mam takie narzedzia także, ale wiesz ... szybko, szybko bo zaraz do pracy itd.. a pod reka z telefonem mam zawsze karty bankomatowe... Na razie posklejałem ja tasma
.

-
- Kandydat
- Auto:: VW Touran 1,9tdi BRU 2006
- Imię:: Marek
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
Odgrzeje trochę kotleta ... Posiada ktoś zaślepkę zawiasu do regulowanego podłokietnika ? Wiecie o czym mówię ...
- doman
- Przeglądacz
- Auto:: AVQ
- Imię:: Michał
- Podziękował: 18 razy
- Otrzymał podziękowań: 7 razy
- Kontakt:
Do dostania w każdym ASO na zamówienie oczywiście koszt około 50/60zł za 2 sztuki przód i tył
Zastava 1100p -> Polo 86c2f -> Polo 6n i Arosa -> Bmw e46 touring -> Bora variant -> Punto mk1 -> Ibiza 6k -> Polo variant -> a teraz TOURAN 1T0 i POLO 9N0
--------------------------------------
https://domandesign.cupsell.pl/
--------------------------------------
https://domandesign.cupsell.pl/
-
- Kandydat
- Auto:: Touran 2.0 FSI BVY 2006 r
- Imię:: Wojciech
Nie otwierają mi się obrazki a chce podmienić górę podłokietnika mam regulowany sprężynka się skończyła
-
- Przeglądacz
- Auto:: 1T3 2.0 TDI 2011
- Imię:: Kacper
- Podziękował: 4 razy
- Otrzymał podziękowań: 7 razy
- Kontakt:
No to jak będziesz robił, to porób nowe zdjęcia, to się załączy do wątku... kiedyś ludzie korzystali z różnych hostingów, tam zdjęcia poznikały, to i na fomum ich nie ma...Wojtek Słoniu pisze: czw mar 13, 2025 19:57 Nie otwierają mi się obrazki a chce podmienić górę podłokietnika mam regulowany sprężynka się skończyła
Obenie na forum bez problemu można wrzucać zdjęcia i inne załączniki.