Pomozecie ? :)

Czy to auto warto kupić? Co o nim sądzą inni forumowicze? Tutaj możecie się do woli pytać o auta z ogłoszeń.
Awatar użytkownika
cheles
Władca postów
Auto:: Conceptline, 1.6 z 2009
Imię:: Leszek
Podziękował: 33 razy
Otrzymał podziękowań: 129 razy

Post autor: cheles »

emcies pisze:Cheles, zauważyłem w profilu, że ty jeździsz benzynka 1.6. Nie jest to za mało jak na 1500 kg ?
Nie jest źle, jeżdziłem bardziej mułowatymi, oczywiście ze świateł nie wystartujesz na kubicę, ale w zakresie od 100 km ma niezłe przyśpieczenie.
"baci" znaczy pozdrawiam.
Obrazek
VW Touran by chelesline
Awatar użytkownika
QQRYDZA
Expert
Auto:: 1,9tdi
Imię:: dar
Otrzymał podziękowań: 7 razy

Post autor: QQRYDZA »

Forum ma ludzi w całej Polsce ;) zawsze możecie poprosić kogoś z danego rejonu żeby podjechał i sprawdził co i jak z autem ;)
[you]--->Niebieski

ZWzPD

wiadomości wysyłać proszę na e-mail darekkruk@hoga.pl
emcies
Kandydat
Auto:: Touran
Imię::

Post autor: emcies »

QQRYDZA pisze:Zawsze możesz szukać 2.0 tdi 140km ;) ja mam 1.9 tdi 105 km i w zupełności mi wystarczy ;)
Myślę, że 1.9 105 wystarczy, chociaż 2.0 TDI nie wykluczamy.

W razie czego uprzedze pytanie :) Owszem tutaj Diesel 105 a po drugiej stronie benzyniak 102, ale ja wychodzę z założenia, że diesel to diesel, jak będzie potrzeba to i 2000kg uciągnie a benzyniak 1.6 do 1500 kg to jak dla mnie troche brutalne traktowanie :)
Awatar użytkownika
QQRYDZA
Expert

A widzisz i tu next pytanie do czego potrzebny wam będzie turek ;) ? Czego się po nim spodziewacie?
[you]--->Niebieski

ZWzPD

emcies
Kandydat

Post autor: emcies »

Pewnie się teraz troche naraże, ale postaram się wyjaśnić.

Jak dla mnie sprzedali golfa IV to czas na V. Dobra cena i oprócz kształtów ( kwestia gustu ) powinni właśnie zdecydować się na ten samochód. Jednak w rodzicach obudził się duch podróżnika i jak to ojciec mówi - żeby się wyżej siedziało... dlatego jak zaczęli kombinować z c4 picasso szybko ich podesłałem na to forum. Samochód ma być podobno większy i pakowniejszy i żeby w miarę wygodnie usiadły 4 osoby ( nie, ja już nie jeżdzę w foteliku - oni często jezdza ze znajomymi jednym samochodem)
Awatar użytkownika
cheles
Władca postów
Auto:: Conceptline, 1.6 z 2009
Imię:: Leszek
Podziękował: 33 razy
Otrzymał podziękowań: 129 razy

Post autor: cheles »

emcies pisze:Pewnie się teraz troche naraże, ale postaram się wyjaśnić.

Jak dla mnie sprzedali golfa IV to czas na V. Dobra cena i oprócz kształtów ( kwestia gustu ) powinni właśnie zdecydować się na ten samochód. Jednak w rodzicach obudził się duch podróżnika i jak to ojciec mówi - żeby się wyżej siedziało... dlatego jak zaczęli kombinować z c4 picasso szybko ich podesłałem na to forum. Samochód ma być podobno większy i pakowniejszy i żeby w miarę wygodnie usiadły 4 osoby ( nie, ja już nie jeżdzę w foteliku - oni często jezdza ze znajomymi jednym samochodem)
Dlaczego masz się narażać - powiedz rodzicom, że nie kupuje się francuskich samochodów :-)
[/fade]
"baci" znaczy pozdrawiam.
Obrazek
VW Touran by chelesline
Awatar użytkownika
QQRYDZA
Expert

To powiem tak ,to idealne auto na wyprawy ;) siedzi się wygodnie ,wysoko i człowiek się tak nie męczy podczas jazdy ;) naładować można wszystkiego do bólu ;)
2 osoby z tyłu mają też dużo miejsca ;) po golfie ojciec będzie się czuł jak w tirze ;)
[you]--->Niebieski

ZWzPD

piatek69
Użytkownik

Post autor: piatek69 »

Trochę odkoczyliście drodzy koledzy od tematu, co do auta które pokazał nam tu emcies, to ja bym się grubo zastanowił, w takim aucie to ja już oczekuję chociaż tego pełnego fisu, i czujnika zmierzchu/deszczu. Wydaje mi się że jak dokładnie poszukasz to znajdziesz jakąś fajną ofertę Touranka, i staraj się szukać albo już sprowadzonych i zarejestrowanych w kraju, albo do sprowadzenia. Bo te co przyjechały z Niemiec na blachach wywozowych (żółtych) to typowo na sprzedaż, jeszcze na granicy mają przebieg 350k a w Polsce 200k ; )

Mój Touranek sprowadzony dokładnie rok temu przeze mnie samemu jako 3 letnie auto miał przejechane 175 tys. I byłem świadomy że tyle ma, bo auto było jeżdzone przez biznesmena tylko po Niemieckich autostradach. I wiem co mam, a gdyby moje auto sprowadził mi handlarz kupiłbym je z przebiegiem 90 tys ; )

Szukać szukać i jeszcze raz szukać, zawsze możesz do mnie pisać, pomogę coś znaleść ; )
Awatar użytkownika
aki
Władca postów
Auto:: VW/AUDI
Imię:: Artur
Podziękował: 5 razy
Otrzymał podziękowań: 40 razy

Post autor: aki »

święte słowa piatek69, poszukaj w Niemczech, przedzwoń pogadaj a napewno nie pożałujesz. Mam Czarnego UNITED 2009 z RNS510, multimedialna kiera, duży FIS, lecz klima manualna. Auto z marca 2009, 165 000 tk, ostatni serwis 155 tkm w raz z wymianą rozrządu Cena 10900 eur
Był: VW TOURAN CROSS, AUDI A3 SPORTBACK S-TRONIC, PASSAT B6 VARIANT SPORTLINE, VW TOURAN R-LINE, VW Golf V TDI, VW TOURAN UNITED 2.0 TDI, FIAT PANDA
Jest: AUDI A6 Avant CR, MERCEDES A180, VW UP, SKODA CITIGO
"Lieber Geld verlieren als Vertrauen" - Robert Bosch.
Image
piatek69
Użytkownik

Post autor: piatek69 »

Pamiętaj że jadąc po auto nie bierz gotówki, najlepiej zostawić ją w domu, albo w banku. Pośpiech jest złym doradcą, warto się przespać z tematem, albo obejrzeć i odejść gdzieś na kawę, gdziekolwiek, przemyśleć sprawę na chłodno, i wtedy ewentualnie iść wybrać pieniądze i kupić ; )

Spokojnie coś znajdziesz !
ODPOWIEDZ