Matiz czy Seicento ??

Ciężkie problemy ze stolcem tak to tutaj
Awatar użytkownika
naruot
Przeglądacz
Auto:: Touran 1.9tdi Bxe 2009
Imię:: Tomek
Podziękował: 2 razy

Post autor: naruot »

jako czteroletni użytkownik sejaka mogę go z czystym sumieniem rekomendować jako bardzo tani mały i prosty samochód miejski. Ten karakan to mistrz parkowania w każdej maksymalnie ciasnej wnęce czy dziurze , a przy kosztach samochodu rzędu kilku tysięcy nie krwawi serce jak coś się przytrze itd. kolejny plus to prostota - czyli tam nie ma się co zepsuć [bilans awarii z czterech lat to pęknięty alternator, dwa amortyzatory i wymiana rozpieraków od hamulca ręcznego] a jeśli coś się już zepsuje to części są śmiesznie tanie i wymienisz je sam albo zrobi to pierwszy lepszy "kowal" , rdza w przeciwieństwie do Matiza też go nie żre [no chyba że masz blachę z dodatkiem wiadra szpachli], Najbardziej ekstremalne doświadczenie to wyjazd na wakacje w zeszłym roku do Dąbek [500 km w jedną stronę] z żoną , 1.5 roczną córką , teściową i całym niezbędnym majdanem [w tym wózek parasolka], było ciasno i "cieplo" ale daliśmy radę :) , od tamtej pory mam szacunek dla pojemności tego szkraba.
Jeśli większość jest o czymś przekonana, to wcale nie znaczy, iż ma rację.
mieszkoma
Użytkownik
Auto:: AVQ 2003
Imię:: Mieszko
Otrzymał podziękowań: 1 raz

Post autor: mieszkoma »

no gratuluję fantazji i współczuję Twojej córce.
ŁukaszTouran
Zaawansowany
Auto:: TouranCross 2.0 CR CJFA
Imię:: Łukasz
Podziękował: 136 razy
Otrzymał podziękowań: 14 razy

Post autor: ŁukaszTouran »

miało za swoje to małe dziecko :shock:
Po pierwsze ... 1T1 Po drugie... 1T3
piatek69
Użytkownik
Auto:: Touran
Imię::

Post autor: piatek69 »

A ja polecam Seicento tylko że w wersji sporting bądź po prostu z silnikiem 1.1 bo te 900tki nie chcą jechać ;)
ODPOWIEDZ