Typ silnika?
-
plkamel
- Początkujący
- Auto:: Touran 1.9 2003
- Imię:: Rafał
- Kontakt:
Typ silnika?
Witam,
Na obudowie rozrządu i na naklejkach mam AVQ , jak mechanik podłączył kompa to powiedział że mam inny typ silnika, i że komputer prawdę Ci powie. Teraz sam posiadam przewód i mam pytanie gdzie w VCDS można odczytać typ silnika , bo mam mały dylemat chcę kupić rozrząd i wolę mieć pewność jaki mam typ silnika. Touran 1,9 TDI 2003 . Pozdrawiam
Na obudowie rozrządu i na naklejkach mam AVQ , jak mechanik podłączył kompa to powiedział że mam inny typ silnika, i że komputer prawdę Ci powie. Teraz sam posiadam przewód i mam pytanie gdzie w VCDS można odczytać typ silnika , bo mam mały dylemat chcę kupić rozrząd i wolę mieć pewność jaki mam typ silnika. Touran 1,9 TDI 2003 . Pozdrawiam
- Dodi
- Władca postów
- Auto:: Sharan 7N CFGB
- Imię:: Paweł
- Podziękował: 29 razy
- Otrzymał podziękowań: 58 razy
no tak tylko kolega wie jaki ma model na naklejkach i jaki był w orginale... sprawa jest taka, że mechanik stwierdził ze to nie AVQ...Muti pisze:plkamel, nalepka identyfikacyjna na słupku B od kierowcy jak otworzysz drzwi na dole(czarna) i po prawej stronie w pionie będziesz miał napisany symbol silnika..
Tutaj CFFB
Obrazek
-
plkamel
- Początkujący
- Auto:: Touran 1.9 2003
- Imię:: Rafał
- Kontakt:
Właśnie o to chodzi że powiedział mi jakiś symbol, ja nie zapamiętałem gdyż świeżo po zakupie nie zwracałem na to uwagi. Czytając jednak forum uzyskuję coraz więcej informacji i zwracam uwagę na szczegóły. A mechanik scanował nie podłączając laptopa tylko takim przenośnym skanerem a dokładnie dwoma , najpierw jednym , a następnie drugim.
- cheles
- Władca postów
- Auto:: Conceptline, 1.6 z 2009
- Imię:: Leszek
- Podziękował: 33 razy
- Otrzymał podziękowań: 129 razy
Te skanery z ekranem dotykowym jak sądzę nie pozwalają na dokładny wgląd w dane o aucie - u mnie też próbował ale musiałem korzystać z pomocy Rauko.plkamel pisze:Właśnie o to chodzi że powiedział mi jakiś symbol, ja nie zapamiętałem gdyż świeżo po zakupie nie zwracałem na to uwagi. Czytając jednak forum uzyskuję coraz więcej informacji i zwracam uwagę na szczegóły. A mechanik scanował nie podłączając laptopa tylko takim przenośnym skanerem a dokładnie dwoma , najpierw jednym , a następnie drugim.
- Turanek
- Władca postów
- Auto:: 2x5T1
- Imię:: Marek
- Podziękował: 23 razy
- Otrzymał podziękowań: 111 razy
Jak dobrze pamiętam to nie są zapisane w żadnym sterowniku litery silnika. We wrześniu 2003 roku (MR 2004) wszedł dopiero silnik BKC obok AVQ. Do tego ważne uwagi:
1. BKC był tylko z DSG, a AVQ z ręczną
2. Tylko AVQ spełniał Euro4
3. Od kwietnia 2004 (MR 2005) zniknął z oferty AVQ, zastąpił go BKC i tylko z ręczna skrzynią spełniał Euro4
1. BKC był tylko z DSG, a AVQ z ręczną
2. Tylko AVQ spełniał Euro4
3. Od kwietnia 2004 (MR 2005) zniknął z oferty AVQ, zastąpił go BKC i tylko z ręczna skrzynią spełniał Euro4