uchwyty drzwi........?
-
- Początkujący
- Auto:: Highline 1.6fsi 03
- Imię:: Pioter
- Podziękował: 1 raz
uchwyty drzwi........?
Witam wszystkich Touranowiczów, czy ktoś ma patent na schodzącą gume z uchwytów drzwi lub robił gdzieś w Warszawie jakieś fajne rzeczy z tym, np: oklejanie karbonem, flokowanie albo inny super pomysł, moze cos możecie polecic lub kogoś>>?
-
- Początkujący
- Auto:: Highline 1.6fsi 03
- Imię:: Pioter
Rauko pisze:Proponuję zakup "nowej" części na allegro za ok 40PLN - najlepszy efekt oryginału
Widziałem brachu, ale u mnie sa do wymiany wszystkie elementy, łacznie z tymi przykreconymi do drzwi, a to juz sie robi konkretny koszt na oryginałach, dlatego szukam czegoś innego moze ktos wpadl na wlasny genialny pomysl i zechce sie nim podzielic..)
-
- Użytkownik
- Auto:: Touran
- Imię::
-
- Użytkownik
- Auto:: Touran
- Imię::
- Tomas
- Władca postów
- Auto:: Octavia II FL 1.6 CAY 10
- Imię:: Tomek
- Podziękował: 438 razy
- Otrzymał podziękowań: 127 razy
mo może mało precyzyjnie się wyraziłem, chodziło mi o wrażenia dotyczące jakości uchwytów, ich wykonania i odwzorowania do oryginałuCzarnaInez pisze:Tomas pisze:to jak ktoś sie zdecyduje kupić to niech się podzieli wrażeniami, bo sam sie zastanawiam nad tymWrażenia z zakupu? Zapewne bezcenne jak zawsze przy zakupie "czegoś" do Turasa

- krankor
- Zaawansowany
- Auto:: Touran 1T1, 1.9 AVQ 2004
- Imię:: Grzegorz
- Podziękował: 22 razy
- Otrzymał podziękowań: 52 razy
Dodi, malujesz to zwykłym sprayem?
Jak to szare gumowate coś podrapane zobaczyłem, to na początek zdjąłem te zdejmowalne części uchwytów i farbę zmyłem rozpuszczalnikiem a żywy szary plastik wypolerowałem starym Automaxem. Uchwyt schowka pasażera miałem urwany to nawet demontować nie musiałem do polerki
Potem posładałem go. Odpuściłem na razie uchwyty od strony tapicerki drzwi, bo nie są takie złe.
Jak to szare gumowate coś podrapane zobaczyłem, to na początek zdjąłem te zdejmowalne części uchwytów i farbę zmyłem rozpuszczalnikiem a żywy szary plastik wypolerowałem starym Automaxem. Uchwyt schowka pasażera miałem urwany to nawet demontować nie musiałem do polerki

pozdrawiam Grzegorz
- andrz3j
- Specjalista
- Auto:: T1, 1.6 FSI BAG, 2003
- Imię:: Andrz3j
- Podziękował: 27 razy
- Otrzymał podziękowań: 101 razy
Odnośne uchwytów to najpierw trzeba usunąć gumę a później wypolerować.
Kierownicę natomiast można obkleić.Ja użyłem do tego grubej foli 3M (szczotkowane aluminium, wygląd i struktura w dotyku) najbardziej podobne do aluminiowej listwy która jest na desce rozdzielczej. Ramiona kierownicy czteroramiennej są rozbieralne, trzeba z tył ramion podważyć je delikatnie np śrubokrętem płaskim (ja użyłem brzytwy
), potem usunąć klej(silikon) którego pozostałości znajdują się na kierownicy, obkleić i założyc. Efekt można obejrzeć w opisie o moim aucie(patrz poniżej "Mój Touran").( Przy okazji widać mój nowy nabytek od marcin975 RCD510)
Kierownicę natomiast można obkleić.Ja użyłem do tego grubej foli 3M (szczotkowane aluminium, wygląd i struktura w dotyku) najbardziej podobne do aluminiowej listwy która jest na desce rozdzielczej. Ramiona kierownicy czteroramiennej są rozbieralne, trzeba z tył ramion podważyć je delikatnie np śrubokrętem płaskim (ja użyłem brzytwy