Samodzielny montaz podłokietnika
- vr_6
- Przeglądacz
- Auto:: 1.6 tdi DSG,CR,2011r.
- Imię:: Artur
- Podziękował: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 13 razy
Samodzielny montaz podłokietnika
Od niedawna posiadam auto ktore niestety nie jest zbyt bogato wyposazone,nie jestem osobą ktora musi miec w aucie wszystkie dodatki.
Przedewszystkim stan techniczny no i klima i tutaj w autku jest wszystko git.
Jest jednak jedna rzecz ktorej mi brakuje mianowicie:podłokietnik
Czy istnieje mozliwosc dokupienia i samodzielnego montazu?
Czy ktos z forumowiczow juz cos takiego robił i jak to wygląda technicznie?
Dzieki z gory za ewentualne sugestie i podpowiedzi.
Przedewszystkim stan techniczny no i klima i tutaj w autku jest wszystko git.
Jest jednak jedna rzecz ktorej mi brakuje mianowicie:podłokietnik
Czy istnieje mozliwosc dokupienia i samodzielnego montazu?
Czy ktos z forumowiczow juz cos takiego robił i jak to wygląda technicznie?
Dzieki z gory za ewentualne sugestie i podpowiedzi.
-
- Użytkownik
- Auto:: Touran
- Imię::
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
Było cos na ten temat : http://volkswagen.auto.com.pl/forum/vie ... hp?t=69522
ja ostatnio u siebie wymienialem caly ten regulowany podlokietnik bo mechanizm podnoszenia ulegl uszkodzeniu w nim, z wymiana nie bylo problemu, w twoim wypadkunajlepiej caly z tunelem chyba kupic taki jak tu w niezlej cenie http://allegro.pl/vw-touran-podlokietni ... 36169.html, ja dalem 100zl bez tunelu
ja ostatnio u siebie wymienialem caly ten regulowany podlokietnik bo mechanizm podnoszenia ulegl uszkodzeniu w nim, z wymiana nie bylo problemu, w twoim wypadkunajlepiej caly z tunelem chyba kupic taki jak tu w niezlej cenie http://allegro.pl/vw-touran-podlokietni ... 36169.html, ja dalem 100zl bez tunelu
- Muti
- Władca postów
- Auto:: MK7.5 R 2.O TSI DJHA
- Imię:: Mateusz
- Podziękował: 75 razy
- Otrzymał podziękowań: 365 razy
Ja również zmieniałem i wystarcza tak naprawdę sama góra razem ze stelarzem metalowym.Nie potrzeba tej calej puszki czarnej wielkości schowka,bo to mamy. Stary podłokietnik wyjmujemy,a nowy wkładamy i go albo nitujemy albo tak jak ja przykręciłem na płaskie śruby,żeby nie odstawały 

Był Touran... Jest kolejne czerwone auto z grupy 

- vr_6
- Przeglądacz
U mnie chyba jednak trzeba bedzie zakupic cały tunel,nie wystarczy tak jak piszesz sama gora.Auto nie posiada podłokietnika i jest to troszke inaczej rozwiązane.Muti pisze:Ja również zmieniałem i wystarcza tak naprawdę sama góra razem ze stelarzem metalowym.Nie potrzeba tej calej puszki czarnej wielkości schowka,bo to mamy. Stary podłokietnik wyjmujemy,a nowy wkładamy i go albo nitujemy albo tak jak ja przykręciłem na płaskie śruby,żeby nie odstawały
Zastanawiam sie tylko czy kazdy jeden rodzaj tunelu bedzie pasował.
- Muti
- Władca postów
vr_6, wydaje mi sie,że nie było touranów bez podłokietnika...Były 2 rodzaje-jeden nie regulowany taki jak miałem,a drugi regulowany wysuwany.. Także raczej na pewno nie musisz zmieniać tunelu.. W weekend będę w domu to mogę zrobić zdjęcia jak to wygląda,bo został mi cały tunel razem z zewnętrznym plastikiem(musiałem kupić cały zestaw,bo był tańszy niż sam podłokietnik) i podłokietnik nieregulowany 

- vr_6
- Przeglądacz
Wychodzi na to ze mam "special Edition" hihihi.Jednak opcje bez podłokietnika musiały byc wypuszczane,w moim mam dokładnie tak jak w tym linku :
http://www.woodcompany.com/volkswagenpage_touran.htm (trzecia fotka)
Co do tunelu ktory posiadasz to jestem zainteresowany,jesli oczywiscie bezproblemowo bede mogł zrobic przekładke.
http://www.woodcompany.com/volkswagenpage_touran.htm (trzecia fotka)
Co do tunelu ktory posiadasz to jestem zainteresowany,jesli oczywiscie bezproblemowo bede mogł zrobic przekładke.
- Muti
- Władca postów
O kurde,nie wiedziałem,że coś takiego jest
Mam plastikowy tunel,razem z tą ramą czarną i rurami do nawiewów i podłokietnikiem nieregulowanym,ale bez tylnej ramki z kratkami i blendy... Jeżeli chce od raz podłokietnik regulowany to mogę ci sprzedać wszystko bez mojego podłokietnika i sobie gdzieś kupisz 
Tu masz ładnie opisane
Podłokietnik

Tu masz ładnie opisane

Podłokietnik

- vr_6
- Przeglądacz
Jesli otwory byłyby zaslepione moze sie okazac ze zostanie kwestia połączenia rur,moze nie bedzie tragedii.Ciezko tak gdybac na sucho nie mając bezposredniego wglądu do auta.Moze ktos jeszcze sie odezwie kto wymieniał tunel i podpowie jak sprawy wyglądają od strony technicznej.Daj mi znac co do ceny i jak bedziesz miał chwile wolna podeslij jakies fotki.