Dylemat co wybrać
- arti_76
- Przeglądacz
- Auto:: TDI
- Imię:: Artur
Dylemat co wybrać
Witam!
Mam dylemata co wybrać czy dalej siedzieć w Touranie czy przesiąść się na Passata?
Oba srebrne oba 1.9 - cena podobna.
Co radzicie?
Mam dylemata co wybrać czy dalej siedzieć w Touranie czy przesiąść się na Passata?
Oba srebrne oba 1.9 - cena podobna.
Co radzicie?
- arti_76
- Przeglądacz
- Auto:: TDI
a z którego roku miałeś paska?Tomas pisze:Miałem Passata, siedzę w Touranie i w życiu nie wrócę do Passata
pabloxxx pisze:Pytanie co najmniej dziwne, to jest forum Tourana,
więc jakich odpowiedzi się spodziewasz
miałem superba wcześniej a teraz Tourana dlatego waham się co dalej.
Do miasta Touran ale na trasę to passat.
- aki
- Władca postów
- Auto:: VW/AUDI
- Podziękował: 5 razy
- Otrzymał podziękowań: 40 razy
Miałem Passata B6 VARIANT i bardzo za nim tęsknie, miałem Audi A4 i A3 fajne ale ciasne A4 do Passata ani nie powinna być porównywalna mała,ciasna, ale za to sportowaTomas pisze:Miałem Passata, siedzę w Touranie i w życiu nie wrócę do Passata, jak już to do Sharana bym się przesiadł. Cenię sobie ten wysoki punkt widzenia

Passat jest the best

-
- Użytkownik
- Auto:: Touran
- Imię::
W pasacie siedzisz na glebie, a w touranie wyżej, każde wyprzedzanie jest dużo bardziej komfortowe. Z 2 strony pasek wygląda na bardziej zrywnego. Zależy od gustów, ja jeździłem sharanem, przesiadłem się na touranka, i wiem że następne auto to albo nowy sharan, albo jakiś suv (Q7, X6, Touareg).
Jak dla mnie bezpieczeństwo nade wszystko - turanek !
Jak dla mnie bezpieczeństwo nade wszystko - turanek !
piatek69
Mój kochany Touranek :*
Mój kochany Touranek :*
- admin
- Władca postów
- Auto:: Touran
- Imię:: Maciek
- Podziękował: 24 razy
- Otrzymał podziękowań: 122 razy
- Kontakt:
cheles pisze:Rzuć monetą
To dwa różne samochody ale passaty częściej kradną
Niekoniecznie częściej, może i więcej, ale też więcej ich jeździ

Miałem B6 kombi z różnymi silnikami i naprawdę auto jest super. Technicznie praktycznie to samo co Touran. Do celów rodzinnych (nawet kombiak) nie umywa się do Tourana.
Jeżeli nie masz potrzeby wyboru przestronniejszego auta to weź to, które jest w lepszym stanie technicznym

- g_b
- Specjalista
- Auto:: 2011 TOURAN
- Imię:: Grześ
- Podziękował: 18 razy
- Otrzymał podziękowań: 20 razy
ja mialem paska b5 przed liftem, teraz mam po lificie. i turana. obydwa auta sa dobre- do odpowiednich rzeczy.... b5 fl nie jest za bardzo wygodny, pomimo skory fotele byly wygoniejsze o wiele bardziej w starym z 98r, obecny jest z 2003.
paska mam z napedem na 4 kola, kto jedzil wie co moze samochod takowy w zimie zdzialac... cuda... zimowki nie sa potrzebne... turan tutaj nie ma szans.
wg mnie turanem lepiej jedzie sie w trasie, wyzej sie siedzi, fotele jakos lepiej wyprofilwane, passatem za bardzo buja, ma cholernie miekkie zawiesznie, buja go okropnie na rondach etc. turan jest twardszy, lepsze wg mnie zawieszenie.
co do silnika- mam avb w pasku- 130 koni z napedem na 4 kola i opona 225 to zdecydowanie za malo. chodz trzyma sie drogi pewnie to jak mowie buja... do normalnej jazdy wystarczy ale szalenstwa nie ma. 140 koni w turanie o wiele zwawsze jest, jakos tak radosniej przyspiesza:). bagaznik: turan wygrywa... szerszy, chyba wiekszy.... w paska przez ta dziure niewiele wsadzisz, ale co kto lubi:)
jak napisalem, oba autka sa super ale kazde ma swoje zadanie, jedno to limuzyna 2 to mpv. tych samochodow raczej sie porownuje... paska mam 3 lata... raczej nie zawiodl.. turana przez 3 tyg... tez nie zawiodl;)
jak cos chcesz wiedziec nt passka wal, cos pomoge:)
paska mam z napedem na 4 kola, kto jedzil wie co moze samochod takowy w zimie zdzialac... cuda... zimowki nie sa potrzebne... turan tutaj nie ma szans.
wg mnie turanem lepiej jedzie sie w trasie, wyzej sie siedzi, fotele jakos lepiej wyprofilwane, passatem za bardzo buja, ma cholernie miekkie zawiesznie, buja go okropnie na rondach etc. turan jest twardszy, lepsze wg mnie zawieszenie.
co do silnika- mam avb w pasku- 130 koni z napedem na 4 kola i opona 225 to zdecydowanie za malo. chodz trzyma sie drogi pewnie to jak mowie buja... do normalnej jazdy wystarczy ale szalenstwa nie ma. 140 koni w turanie o wiele zwawsze jest, jakos tak radosniej przyspiesza:). bagaznik: turan wygrywa... szerszy, chyba wiekszy.... w paska przez ta dziure niewiele wsadzisz, ale co kto lubi:)
jak napisalem, oba autka sa super ale kazde ma swoje zadanie, jedno to limuzyna 2 to mpv. tych samochodow raczej sie porownuje... paska mam 3 lata... raczej nie zawiodl.. turana przez 3 tyg... tez nie zawiodl;)
jak cos chcesz wiedziec nt passka wal, cos pomoge:)
Był VW Passat B5 1.8T 150 BHP
Był Seat Ibiza 6L 1.9 TDI 130 BHP
Był VW Passat B5 FL 1.9TDI 130 BHP 4MOTION
Był VW Polo 6N2 1.4 55 BHP
Był VW Touran 1T2 2.0 TDI 177 BHP
Był Seat Ibiza 6l FR 1.8T 150 BHP
Jest
VW TOURAN 1T3 2.0 TDI 177 BHP CFHC www.touranklub.pl/forum/viewtopic.php?f=9&t=2402
Seat Ibiza 6J 1,4 85 BHP
PRAWDZIWI MĘŻCZYZNI NIE JEDZA MIODU... PRAWDZIWI MĘŻCZYZNI ŻUJA PSZCZOLY!
Był Seat Ibiza 6L 1.9 TDI 130 BHP
Był VW Passat B5 FL 1.9TDI 130 BHP 4MOTION
Był VW Polo 6N2 1.4 55 BHP
Był VW Touran 1T2 2.0 TDI 177 BHP
Był Seat Ibiza 6l FR 1.8T 150 BHP
Jest
VW TOURAN 1T3 2.0 TDI 177 BHP CFHC www.touranklub.pl/forum/viewtopic.php?f=9&t=2402
Seat Ibiza 6J 1,4 85 BHP
PRAWDZIWI MĘŻCZYZNI NIE JEDZA MIODU... PRAWDZIWI MĘŻCZYZNI ŻUJA PSZCZOLY!
-
- Użytkownik
- Auto:: AVQ 2003
- Imię:: Mieszko
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
Aki tak jak napisałeś: Passat nie powinien być porównywany do A4. dlaczego? bo Golf do A3, Jetta do A4, Passat do A6, Patheon do A8.aki pisze:Miałem Passata B6 VARIANT i bardzo za nim tęsknie, miałem Audi A4 i A3 fajne ale ciasne A4 do Passata ani nie powinna być porównywalna mała,ciasna, ale za to sportowaTomas pisze:Miałem Passata, siedzę w Touranie i w życiu nie wrócę do Passata, jak już to do Sharana bym się przesiadł. Cenię sobie ten wysoki punkt widzenia
Passat jest the best
rzeczywiście, do dobrego człowiek się szybko przyzwyczaja i ja też już na mniejsze autko nie zmienię.