Przebieg!
-
august
- Początkujący
- Auto:: Touran
- Imię::
- Podziękował: 1 raz
Przebieg!
Witam!
Zakupiłem tourana 2004r climatronic radio RNS510 itp..przebieg jest 176tyś. Pojechałem do ASO (ponieważ spadła mi szyba od kierowcy) po zestaw naprawczy i przy okazji stwierdziłem ze sprawdzę VIN;) i się okazało ze w styczniu 2010 miał 215tyś!!! do końca był serwisowany i przy 215 wymiana rozrządu i skrzyni! i moje pytanie brzmi czy opłaca się trzymać takie auto które ma ok 250 teraz ale było serwisowane czy lepiej dać sobie spokój i zwrócić auto?? pomocy;)
Zakupiłem tourana 2004r climatronic radio RNS510 itp..przebieg jest 176tyś. Pojechałem do ASO (ponieważ spadła mi szyba od kierowcy) po zestaw naprawczy i przy okazji stwierdziłem ze sprawdzę VIN;) i się okazało ze w styczniu 2010 miał 215tyś!!! do końca był serwisowany i przy 215 wymiana rozrządu i skrzyni! i moje pytanie brzmi czy opłaca się trzymać takie auto które ma ok 250 teraz ale było serwisowane czy lepiej dać sobie spokój i zwrócić auto?? pomocy;)
-
august
- Początkujący
Dzisiaj czekam na tel od właściciela komisu. Twierdzi ze nie wiedział o przebiegu, ale zgodnie z prawem cofanie liczników jest legalne lecz wprowadzanie kupującego w błąd jest przestępstwem! a pytałem się ja o przebieg kolega który kupował ze mną..I zobaczymy ile mi zaproponuje;) jeśli mało to oddaje chyba auto na niezgodność towaru z usługa tylko szkoda mi bo jest takie jakiego szukałem! wiec mam mieszane uczucia bo z jednej strony auto serwisowane u zadbane a z drugiej czuje sie oszukany przebieg nie wiadomego pochodzenia itp. A nie wiadomo co znowu znajdę na rynku!
- cheles
- Władca postów
- Auto:: Conceptline, 1.6 z 2009
- Imię:: Leszek
- Podziękował: 33 razy
- Otrzymał podziękowań: 129 razy
To przed spotkaniem ze sprzedającym zrób gruntowny przegląd. A co do oddania życzę powodzenia - poczytaj umowę - kodeks cywilny bo myślę, że nie będzie łatwo, go zwrócić. Z ciekawości dla innych jak możesz to opisuj perypetie będzie to nauczka dla innych, żeby przed zakupem pojechać do ASO.august pisze:Dzisiaj czekam na tel od właściciela komisu. Twierdzi ze nie wiedział o przebiegu, ale zgodnie z prawem cofanie liczników jest legalne lecz wprowadzanie kupującego w błąd jest przestępstwem! a pytałem się ja o przebieg kolega który kupował ze mną..I zobaczymy ile mi zaproponuje;) jeśli mało to oddaje chyba auto na niezgodność towaru z usługa tylko szkoda mi bo jest takie jakiego szukałem! wiec mam mieszane uczucia bo z jednej strony auto serwisowane u zadbane a z drugiej czuje sie oszukany przebieg nie wiadomego pochodzenia itp. A nie wiadomo co znowu znajdę na rynku!
- cheles
- Władca postów
- Auto:: Conceptline, 1.6 z 2009
- Imię:: Leszek
- Podziękował: 33 razy
- Otrzymał podziękowań: 129 razy
Znajdz inny jak chcesz utargować to musisz kolesiowi pokazać czarno na białym co ile kosztuje, żeby na dzień dobry spuścił z tonu.august pisze:Ja mieszkam w Jastrzębiu Zdrój a ASO jest w Rybniku i robią problemy z przeglądem a poza tym 2 dni się czeka;)cheles pisze:żeby przed zakupem pojechać do ASO.
- ENERGY
- Początkujący
- Auto:: Touran Ecofuel, 2.0, 2007
- Imię:: Robert
te rzeczy handlarz wymienia od razu aby ukryć faktyczny przebieg, więc tym bym się nie sugerował. Pojedz na na diagnostykę silnika i sprawdź w jakim jest stanie, pompo wtryskiwacze możesz mieć na wykończeniu a to już jest znaczny koszt naprawy.august pisze:...łącznik świateł nie wytarty(ale nowy kosztuje 70 zł) drążek skrzyni w dobrym stanie kierownica też nie wygląda na tyle;)......
-
dmx81
- Początkujący
to dobrze, ze udalo ci sie to zalatwic. zycze powodzenia w szukaniu upragnionej sztuki - jakby nie bylo dla ciebie za daleko, to proponuje wyprawe na islandie
:):)
tutaj sa tourany z rocznikow 2003/04 z przebiegami 85-150 tys - tutaj nie ma zadnego kombinowania z przekrecaniem licznikow:)
poza tym gdzie na tej wyspie narobic tyle km
jest jedyna sztuka do sprzedania, co ma ponad 300tys km, a tak to lekkie przebiegi, sam jestem na etapie wyboru. Jedyny minus, ze nie ma zbyt duzego wyboru, 6-8 sztuk, w tym 2 z climatronic...
ja mam jeszcze ten problem, zeby sprzedac mojego, a tu bardzo popularne sa zamiany za doplata, niestety tylko 2 sztuki sa na zamiane mozliwe (chyba ze ktos zglosi sie po mojego to nie bede mial problemu), a te co mam do wyboru to bez klimy (zaloze w PL
)
http://www.bilasolur.is/SearchResults.a ... ed39e8fabf
tutaj sa tourany z rocznikow 2003/04 z przebiegami 85-150 tys - tutaj nie ma zadnego kombinowania z przekrecaniem licznikow:)
poza tym gdzie na tej wyspie narobic tyle km
jest jedyna sztuka do sprzedania, co ma ponad 300tys km, a tak to lekkie przebiegi, sam jestem na etapie wyboru. Jedyny minus, ze nie ma zbyt duzego wyboru, 6-8 sztuk, w tym 2 z climatronic...
ja mam jeszcze ten problem, zeby sprzedac mojego, a tu bardzo popularne sa zamiany za doplata, niestety tylko 2 sztuki sa na zamiane mozliwe (chyba ze ktos zglosi sie po mojego to nie bede mial problemu), a te co mam do wyboru to bez klimy (zaloze w PL
http://www.bilasolur.is/SearchResults.a ... ed39e8fabf