Warsztaty godne polecenia
- Mareek1980
- Początkujący
- Auto:: Touran
- Imię::
- Podziękował: 1 raz
Warsztaty godne polecenia
Witam wszystkich, jestem nowym forumowiczem i od niedawna szczęśliwym posiadaczem samochodu VW Touran 2.0 TDI. Postanowiłem założyć nowy temat, w którym chciałbym żebyście wpisywali warsztaty, w których naprawiacie swoje Tourany i jesteście zadowoleni z obsługi i poziomu naprawy. Wpisujcie imię , nazwisko ewentualnie nazwę firmy, dokładny adres, w czym się specjalizuje oraz ewentualnie krótkie uwagi. Myślę że takie informacje będą bardzo pomocne dla każdego z użytkowników, który będzie szukał w swojej okolicy dobrego warsztatu, w którym mógłby naprawić swoje autko.
Ja osobiście polecam firmę zajmującą się montażem i naprawą klimatyzacji i webasto:
Auto Elektron - Kamil Klimczak
Droga nr.91 Piotrków Tryb. - Radomsko
53 kilometr 7 słupek
97 – 545 Gomunice, Kolonia Borowiecko 8a
Tel. 602 848 764
Tel. 696 033 980
Ja osobiście polecam firmę zajmującą się montażem i naprawą klimatyzacji i webasto:
Auto Elektron - Kamil Klimczak
Droga nr.91 Piotrków Tryb. - Radomsko
53 kilometr 7 słupek
97 – 545 Gomunice, Kolonia Borowiecko 8a
Tel. 602 848 764
Tel. 696 033 980
Ostatnio zmieniony sob sty 23, 2016 18:36 przez Mareek1980, łącznie zmieniany 1 raz.
- Mareek1980
- Początkujący
- Imię::
- Podziękował: 1 raz
Miałem uszkodzoną pompkę wody. W pierwszym warsztacie do którego pojechałem mechanik po rozkręceniu urządzenia stwierdził, że na pewno zepsuł się palnik ze sztyftem i że trzeba go wymienić. Powiedział mi, że nowy palnik kosztuje 850 zł i że czas oczekiwania na niego wyniesie ok. tygodnia bo musi go sprowadzić z Niemiec (w Polsce rzekomo jest on nieosiągalby). Piec został wymontowany a samochód poskręcali. Po tygodniu zadzwonił fachowiec i powiedział, że palnik przyszedł, ale okazało się że nie taki jak potrzeba, bo w moim autku jest zamontowana wersja z podgrzewaniem i ta co zamówił nie nadaje się więc musi go odesłać i zamówić nowy, co znowu potrwa ok. tygodnia. Po trzech dniach zadzwonili ponownie i powiedzieli że niestety ale ten palnik z podgrzewaniem nie kosztuje 850 zł a 1100 zł. Lekko zdenerwowany postanowiłem poszukać takiego palnika na własną rękę i udało mi się kupić używany (za 290 zł z przesyłką kurierską) na Aledrogo od gościa z Oławy. Zawiozłem ten palnik mechanikowi, który z lekkim poirytowaniem powiedział "że on może oczywiście go zamontować, ale nie da mi żadnej gwarancji". Zostawiłem mu samochód i miał być do odbioru za za dwa dni. Niestety na drugi dzień zadzwonił do mnie i powiedział, że webasto jest poskręcane, ale w dalszym ciągu nie działa i że trzeba jeszcze wymienić pompkę wody za 600 zł + robocizna. Moje ciśnienie sięgnęło "zenitu" Pojechałem do gościa i zapytałem go dlaczego nie widział tego wcześniej, na co on że pęknięcie było niewidoczne bo pompka przykręcona odwrotnie. Postanowiłem że nie zostawię mu samochodu do kolejnej naprawy i powiedziałem, że ma mi oddać to webasto i że znalazłem warsztat, który mi je zamontuje. Właściciel powiedział że nie ma problemu ale za demontaż pieca i wymianę palnika, jestem mu winny 400 zł !!! Po długiej wymianie zdań i postraszeniu Rzecznikiem Praw Konsumenta oddał mi części jednakże nie oddał mi starego palnika wymontowanego z webasto, bo podobno już go wyrzucił. Na jednym z forum Forda, znalazłem wspomniany w moim pierwszym poście warsztat, do którego pojechałem zamontować webasto. Wymiana pompki wody na oryginalną wraz z robocizną kosztowała mnie 680 zł. Gość z serwisu powiedział, że najprawdopodobniej wymiana palnika nie była potrzebna, ale teraz nie da się już tego stwierdzić.
[ Dodano: Sob Lut 18, 2012 09:46 ]
[ Dodano: Sob Lut 18, 2012 09:46 ]
LYJO masz rację, że taki podział by się przydał, ale nie bardzo wiem jak to zrobić. Jeżeli masz jakiś pomysł jak to zrealizować do daj znać.LYJO pisze:Żeby założyć temat o dobrych warsztatach to potrzebny jest podział na regiony i tam takie coś powinno się znaleźć.
Nikt nie będzie szukał w gąszczu setek postów w tym temacie gdzie może podjechać w razie awarii.
Póki takiego podziału nie będzie, nie ma to sensu wydaje mi się.
Ostatnio zmieniony sob sty 23, 2016 18:54 przez Mareek1980, łącznie zmieniany 1 raz.
Mój Touran - http://touranklub.pl/forum/viewtopic.php?t=3599
- Ciapek
- Expert
- Auto:: 2.0 DSG BKD '05
- Imię:: B
- Podziękował: 45 razy
- Otrzymał podziękowań: 64 razy
zawiewarumun_58 pisze:Mnie tu zawiewa reklamą ale nie żebym się czepiał
ilość postów mówi sama za siebie.
Ja polecam warsztat Goliat z Torunia
z ASO polecam VW Auto-Specjal w Modlniczce/Kraków no i nasze toruńskie też ujdzie.
[ Komentarz dodany przez: jeżu: Sob Lut 18, 2012 11:48 ]
Ilość postów nie świadczy o tym ,że kolega coś reklamuje. Zobacz kiedy się zarejestrował. Także...
Pozdrawiam!
-
seba244
- Expert
- Imię:: .......
- Podziękował: 3 razy
- Otrzymał podziękowań: 7 razy
Ja też nie chce sie czepiać ale temat z Webastem jest dość mocno oblegany..Gdy miałeś problem to czemu nie spytałeś na forum, zawsze ktoś by coś podpowiedział.......rumun_58 pisze:Mnie tu zawiewa reklamą ale nie żebym się czepiał
Czytając całe tematy autorstwa Jarre-go można sie już dużo o webasto nauczyć
Na pewno byś miał taniej naprawione..
Ja w Częstochowie jestem co 2 tygodnie więc na pewno bym pomógł..
Odnośnie tematu "Warsztaty godne polecenia" - takiego nie ma i go brakuje..LYJO ma racje trzeba podzielić na rejony...
W każdym bądź razie gratuluje auta, naprawy webasta i życzę szerokości na drodze....
- aki
- Władca postów
- Auto:: VW/AUDI
- Imię:: Artur
- Podziękował: 5 razy
- Otrzymał podziękowań: 40 razy
już dawno pisałem aby admini założyli takie dział, ale niestety nie doszło to do skutku a nie wiem dlaczego.
link do tematu: http://www.touranklub.pl/forum/viewtopi ... ght=#19164
link do tematu: http://www.touranklub.pl/forum/viewtopi ... ght=#19164
- niko02
- Władca postów
- Auto:: BKD 2004r. 207KM 470Nm
- Imię:: Michał
- Podziękował: 384 razy
- Otrzymał podziękowań: 325 razy
Jestem również za zalożeniem takiego działu
Jestem również za założeniem takiego działu/tematu, jak polecane warsztaty.
- cheles
- Władca postów
- Auto:: Conceptline, 1.6 z 2009
- Imię:: Leszek
- Podziękował: 33 razy
- Otrzymał podziękowań: 129 razy
Re: Jestem również za zalożeniem takiego działu
Chyba mam pomysł jak to zrobić. Turanek przecież w google map dodaje nasze pozycje, zloty itp. Możemy podzielić to tak:niko02 pisze:Jestem również za założeniem takiego działu/tematu, jak polecane warsztaty.
zielony kolor - warsztat polecany z adresem,
czerwony kolor - warsztat nie polecany z adresem.
- cheles
- Władca postów
- Auto:: Conceptline, 1.6 z 2009
- Imię:: Leszek
- Podziękował: 33 razy
- Otrzymał podziękowań: 129 razy
Jak rządzący się zgodzą to nie ma sprawy temat do ogarnięcia.seba244 pisze:Ten temat sie ciągnie już ho, ho,ho więc chyba sie musisz tym zająć--> bo kto to zrobi?
Próbka http://maps.google.com/maps/ms?ie=UTF&m ... b05bb5d355