Dymienie pezy ruszaniu

iwanos
Auto:: Touran
Imię::

Dymienie pezy ruszaniu

Post autor: iwanos »

witam koledzy. jak w temacie touran dymi przy ruszaniu na kolor niebiesko-szary. ruszysz kłąb dymu, dam dwójkę mocniej dodaje gazu i już nie dymi
przy gazowaniu na postoju nie wydobywają się objawy dymienia niebieskiego może na początku lekko czarno zadymi ale żadnego dymienia jak przy ruszaniu.
mój silnik to 1.9tdi 90KM, przebieg w aucie 106tys km, oryginalny, autem zrobilem doopiero 3 tys km od zakupu. z gory dziekuje za podpowiedz i pozdrawiam :)
Awatar użytkownika
malcolm
Użytkownik
Auto:: Touran 2.0 TDI 150KM 5T1
Imię:: Marcin
Podziękował: 1 raz

Re: Dymienie pezy ruszaniu

Post autor: malcolm »

iwanos pisze:witam koledzy. jak w temacie touran dymi przy ruszaniu na kolor niebiesko-szary. ruszysz kłąb dymu, dam dwójkę mocniej dodaje gazu i już nie dymi
przy gazowaniu na postoju nie wydobywają się objawy dymienia niebieskiego może na początku lekko czarno zadymi ale żadnego dymienia jak przy ruszaniu.
mój silnik to 1.9tdi 90KM, przebieg w aucie 106tys km, oryginalny, autem zrobilem doopiero 3 tys km od zakupu. z gory dziekuje za podpowiedz i pozdrawiam :)
Przebieg oryginalny w sensie ze potwierdzony wiarygodnymi dokumentami?
Awatar użytkownika
Tomas
Władca postów
Auto:: Octavia II FL 1.6 CAY 10
Imię:: Tomek
Podziękował: 438 razy
Otrzymał podziękowań: 127 razy

Post autor: Tomas »

cholera jasna zaczyna mnie to irytować, coraz częściej wchodzą tu nowi i zaczynają od zadawania pytań, SZUKAJ działa znakomicie, trochę inwencji, wystraczy wpisać odpowiednie słowo i masz zestaw tematów.

Ten temat też był poruszany.
iwanos
Auto:: Touran
Imię::

Post autor: iwanos »

oryginalny potwierdzony książka i sprawdziłem w serwisie.

wiem kolego, że jestem nowy czytałem już dużo postów odnośnie dymienia i pasowało nie do mojej sprawy, dużo przęglądałem forum jak jeszcze nie miałem zarejestrowanego konta :piwo:
Awatar użytkownika
Tomas
Władca postów
Auto:: Octavia II FL 1.6 CAY 10
Imię:: Tomek
Podziękował: 438 razy
Otrzymał podziękowań: 127 razy

Post autor: Tomas »

to wtedy podpinasz się pod wątek i wyjaśniasz swój problem, a tak robi się burdel i mamy 4 tematy o dymieniu
Awatar użytkownika
cheles
Władca postów
Auto:: Conceptline, 1.6 z 2009
Imię:: Leszek
Podziękował: 33 razy
Otrzymał podziękowań: 129 razy

Post autor: cheles »

Dokładnie za chwilę będziemy czytać o różnych kolorach dymienia zapachach i itp.
O dymieniu = jeden temat. Kto będzie szukał w różnych tematach? Ułatwiamy sobie poszukiwanie porad czy informacji.
"baci" znaczy pozdrawiam.
Obrazek
VW Touran by chelesline
ODPOWIEDZ