mam nadzieje ze dobry dzial jak cos to prosze o przeniesienie
-witam,powiedzcie prosze cze za takie nieniążki jak w tytule dostane cos mądrego z silnikiem 1.9 ???
-wiem ze to bedzie poczatek produkcji z 300tys nalatane (to mnie nie przeraża)
-z jakim oznaczeniem silnika 1.9 szukac autka by bylo jak najmniej awaryjne
-jakie są najczestrze usterki w 1.9 ??? (poza: turbo,dwumas )
kolego za 30 tys to kupisz fajne auto z 2004 i 2005 pod warunkiem ze takie znajdziesz - w Polsce oczywiście; nie wiem jak długo szukasz i ile aut kupiłeś do tej pory ale w Polsce aut z przebieg 300 tys niestety nie ma bez żadnych złośliwości
co do awaryjności to się nie wypowiem bo aż takim specem od 1,9 nie jestem ale z tego co piszą to raczej sa to bezawaryjne jednostki i poza tym co napisałes plus pompowtryski ewentualnie to nic nie powinno paść.
jak masz czas i mozliwości i jak 250 tys km na blacie Cię nie przeraża jedź do Niemiec. na pewno coś znajdziesz za ta kase i bedziesz zadowolony. w Polsce ..... masakra
bo e 39 musisz wiedzieć że Touran ma zdecydowanie twardsze zawieszenie
anko1973 pisze:kolego za 30 tys to kupisz fajne auto z 2004 i 2005 pod warunkiem ze takie znajdziesz - w Polsce oczywiście; nie wiem jak długo szukasz i ile aut kupiłeś do tej pory ale w Polsce aut z przebieg 300 tys niestety nie ma bez żadnych złośliwości
co do awaryjności to się nie wypowiem bo aż takim specem od 1,9 nie jestem ale z tego co piszą to raczej sa to bezawaryjne jednostki i poza tym co napisałes plus pompowtryski ewentualnie to nic nie powinno paść.
jak masz czas i mozliwości i jak 250 tys km na blacie Cię nie przeraża jedź do Niemiec. na pewno coś znajdziesz za ta kase i bedziesz zadowolony. w Polsce ..... masakra
bo e 39 musisz wiedzieć że Touran ma zdecydowanie twardsze zawieszenie
Ale kolega szuka auta za 20 do 23 tysiące. 30 tyś to pewnie poza jego zasięgiem wiec ze znalezieniem ładnego i zadbanego Tourana w tej cenie bedzie bardzo ciężko, zeby nie napisać niemożliwe
jak poszuka na mobilu w Niemczech znajdzie na pewno, tylko będzie miał nalatane.
Był: VW TOURAN CROSS, AUDI A3 SPORTBACK S-TRONIC, PASSAT B6 VARIANT SPORTLINE, VW TOURAN R-LINE, VW Golf V TDI, VW TOURAN UNITED 2.0 TDI, FIAT PANDA Jest: AUDI A6 Avant CR, MERCEDES A180, VW UP, SKODA CITIGO "Lieber Geld verlieren als Vertrauen" - Robert Bosch.
a fakt cos mi się przestawiło; 23 tys - cóż to nam zawęża wybór ale tragedii nie ma ale to już na min 200 tys km przebiegu trzeba się nastawiać - ja mam obecnie 180 tys i nie myślę o sprzedaży bo nie widzę powodów. w Polsce za tą kase zdrowego (nie po przejściach) auta to prawie mission impossible ale trzymam kciuki bo w Niemczech spory wybór i za tą kasę
anko1973 pisze:a fakt cos mi się przestawiło; 23 tys - cóż to nam zawęża wybór ale tragedii nie ma ale to już na min 200 tys km przebiegu trzeba się nastawiać - ja mam obecnie 180 tys i nie myślę o sprzedaży bo nie widzę powodów. w Polsce za tą kase zdrowego (nie po przejściach) auta to prawie mission impossible ale trzymam kciuki bo w Niemczech spory wybór i za tą kasę
W Niemczech jak w każdym kraju zdarzają sie "przejscia" wiec nie mozna z góry zakładać ze tam kupi sie tylko auto z oryginalnym lakierem na wszystkich elementach i z oryginalnym przebiegiem bo tam juz tez od dawna handlarze kręcą liczniki. Najpewniejszym autem jest zawsze auto od pierwszego właściciela kupione w salonie kraju jego zamieszkania dlatego ze łatwo sprawdzić jedo historie chociaz z doswiadczenia wiem ze i mieszkańcy Niemiec nie zawsze serwisują swoje samochodu od poczatku do końca w ASO. Trzeba tez pamiętać ze na zachodzie mają autostrady którymi wciaż sie przemieszczają. Jezeli ktoś decyduje sie kupic diesla który kosztuje wiecej i jest drozszy w utrzymaniu to niapewno nie po to zeby robic nim rocznie 20 tyś km. Tam sie jeździ wiec roczne przebiegi rzędu 40 tyś km są normą. 23 tyś pln to około 5 tyś euro. Za te pieniądze może i uda sie znaleść jakiegoś tourana z 2003 lub moze 2004 roku ale z pewnością nie bedzie tak łatwo jak piszesz i napewno nie będzie to tak zwana "igła"z przebiegiem poniżej 250 tyś km. No chyba ze kolega ma szczęscie i na takie trafi bo przeciez takie rzeczy tez sie zdarzają Jednak wydaje mi sie ze kolega raczej szuka auta w kraju bo trzeba pamietac ze sprowadzenie auta kosztuje dodatkowy czas i pieniadze.
malcolm pisze: Jednak wydaje mi sie ze kolega raczej szuka auta w kraju bo trzeba pamietac ze sprowadzenie auta kosztuje dodatkowy czas i pieniadze.
dokladnie tak,a szczecie moze i tak na 11 aut w 5 lat mailem tylko jedną katastrofe,ale troche na własne zyczenie
tak wiec moze cos trafie tutaj tyle ze najpierw musze sprzedac e39 bo zamienic sie bedzie ciezko
już gdzies pisałem - mąż koleżanki jeździ na taxi po Warszawie - ma ponad 300 tys - normalka turbo, dwumas, tuleje wachaczy; nie wiem czy amorki robił - ale generalnie standard - żadnych poważniejszych awarii. uważam, że lepiej pojechać do Niemiec i kupić - ciekawe, ze u nas aut z przebiegiem poniżej 200 tys jak na lekarstwo a te co sa dziwnie tanie w porównaniu do tych z Niemiec