Podświetlanie tablicy rejestracyjnej ??

Miejsce do prezentowania własnych modyfikacji - co ulepszyliśmy, usprawniliśmy i chcemy podzielić się tym z innymi.
palma85
Początkujący
Auto:: Touran
Imię::
Podziękował: 1 raz

Podświetlanie tablicy rejestracyjnej ??

Post autor: palma85 »

Witam kolegów i ewentualne koleżanki :D zastanawiam się czy próbował ktoś już zrobić tak aby oświetlenie tablicy rejestracyjnej zapalało się na kilkadziesiąt sekund przy zamykaniu bądź otwieraniu samochodu. Czy jest to w ogóle możliwe ?? Pozdrawiam i dziękuje za info
Awatar użytkownika
cheles
Władca postów
Auto:: Conceptline, 1.6 z 2009
Imię:: Leszek
Podziękował: 33 razy
Otrzymał podziękowań: 129 razy

Re: Podświetlanie tablicy rejestracyjnej ??

Post autor: cheles »

palma85 pisze:Witam kolegów i ewentualne koleżanki :D zastanawiam się czy próbował ktoś już zrobić tak aby oświetlenie tablicy rejestracyjnej zapalało się na kilkadziesiąt sekund przy zamykaniu bądź otwieraniu samochodu. Czy jest to w ogóle możliwe ?? Pozdrawiam i dziękuje za info
Możliwe ze światłami mijania jak masz funkcję coming/leaving home, wtedy będą się zapalać. Samo podświetlenie tablicy rejestracyjnej to chyba nie pójdzie, przynajmniej nie czytałem o tym.
A tak z ciekawości czemu chcesz by przy otwieraniu/zamykaniu zapalało się tylko podświetlenie tablicy rejestracyjnej ?
"baci" znaczy pozdrawiam.
Obrazek
VW Touran by chelesline
palma85
Początkujący
Auto:: Touran
Imię::

Post autor: palma85 »

Ponieważ kolega w Vectrze tak ma i spodobało mi się to :o :P
Awatar użytkownika
cheles
Władca postów

palma85 pisze:Ponieważ kolega w Vectrze tak ma i spodobało mi się to :o :P
Aha, co komu się podoba, :ok: mi np. bardziej pasuje jak otwieram samochód, że się zapalają światła mijania, a przy zamykaniu dzienne wyłączają się po 37 sek., przydatne jak na ciemnym parkingu wśród innych aut szukam swojego. Podejrzewam, że jeżeli jest taka możliwość musiałbyś pogrzebać VCDS-em w ustawieniach.
Obrazek
VW Touran by chelesline
Awatar użytkownika
jeżu
Władca postów
Auto:: PB8
Imię:: Tomek
Podziękował: 214 razy
Otrzymał podziękowań: 673 razy

Post autor: jeżu »

palma85 pisze: zastanawiam się czy próbował ktoś już zrobić tak aby oświetlenie tablicy rejestracyjnej zapalało się na kilkadziesiąt sekund przy zamykaniu bądź otwieraniu samochodu. Czy jest to w ogóle możliwe
Cheles ma racje jest możliwe z funkcja C/L Home i tak jest w rzeczywistości razem ze światłami postojowymi tył/przód i mijania przód...
Awatar użytkownika
malcolm
Użytkownik
Auto:: Touran 2.0 TDI 150KM 5T1
Imię:: Marcin

Post autor: malcolm »

Ja mam tak u siebie ustawione. Po otwarciu z pilota zapalają sie światła (mijania i postojowe oraz tył) a także lampki nad tablicą rejestracyjną.
Zastanawiam sie tylko jak to będzie zimą kiedy aku dostaje na mrozie w majtki :/ Nie wiem czy nie bede musiał tego zmienić :?:
Awatar użytkownika
niko02
Władca postów
Auto:: BKD 2004r. 207KM 470Nm
Imię:: Michał
Podziękował: 384 razy
Otrzymał podziękowań: 325 razy

Post autor: niko02 »

Chwilowe włączenie świateł jest zalecane przed rozruchem dla wzbudzenia akumulatora.
Touran by niko02Obrazek
ZWzPD :mrgreen:
Obrazek
Awatar użytkownika
malcolm
Użytkownik

niko02 pisze:Chwilowe włączenie świateł jest zalecane przed rozruchem dla wzbudzenia akumulatora.
Tyle ze ja mam tą opcje skandynawską ustawioną. Po przekręceniu zapłonu zapalają mi się swiatła. Dlatego troche sie obawiam.
Awatar użytkownika
jeżu
Władca postów
Auto:: PB8
Imię:: Tomek
Podziękował: 214 razy
Otrzymał podziękowań: 673 razy

Post autor: jeżu »

malcolm pisze:Tyle ze ja mam tą opcje skandynawską ustawioną. Po przekręceniu zapłonu zapalają mi się swiatła. Dlatego troche sie obawiam.
Zrób sobie wersję Amerykańską i po bólu..
Awatar użytkownika
malcolm
Użytkownik

jeżu pisze:
malcolm pisze:Tyle ze ja mam tą opcje skandynawską ustawioną. Po przekręceniu zapłonu zapalają mi się swiatła. Dlatego troche sie obawiam.
Najpierw musze w swojej oklicy namierzyć jakiegoś kolege który dysponuje odpowiednim sprzetem i zna sie na rzeczy. Nie uśmiecha mi sie póki co jeździć na warsztaty i płacić ze 100 pln :lol:
Awatar użytkownika
cheles
Władca postów

malcolm pisze:
jeżu pisze:
Najpierw musze w swojej oklicy namierzyć jakiegoś kolege który dysponuje odpowiednim sprzetem i zna sie na rzeczy. Nie uśmiecha mi sie póki co jeździć na warsztaty i płacić ze 100 pln :lol:
Samo podpiecie w ASO to 180 PLN. Jak namierzysz kolege to zerknij na podpis, jezeli będzie coś takiego ZWzPD to znaczy, że kolega posiada program diagnostyczny i wie jak go używać.
Obrazek
VW Touran by chelesline
ODPOWIEDZ