Wymiana Płynu z Układu chłodzenia tutorial.
- avangardajg
- Przeglądacz
- Auto:: Touran 2.0 TDI DSG 2005
- Imię:: Krzysztof
- Podziękował: 3 razy
- Otrzymał podziękowań: 3 razy
- Kontakt:
Wymiana Płynu z Układu chłodzenia tutorial.
Mógłby ktoś zrobić sensownego tutoriala (manuala) z wymiany płynu chłodniczego. Wiem że gdy układ jest "pusty" wchodzi 8,8litra . Jednak w mym aucie najniższy wąż dochodzący do chłodnicy jest około 15 cm od spodu, zdjęcie tego węża nie doprowadzi do całkowitego opróżnienia układu. jak w takim razie należy dokonać wymiany, proszę nie pisać że w "aso" itp. Proszę o opis ze zdjęciami, lub sam, ale dokładnie opisany. W instrukcji sam naprawiam jest zdjęcie korka spustowego, jednak u mnie go niema, słyszałem że można jakoś ciśnieniowo ? Ale jak, nie wiem. Może ktoś tak wymieniał? Ile płynu uda się spuścić 7, 8 litrów? Byłem w jednym warsztacie, celem wymiany, jednak mechanik chciał spuścić wężem od chłodnicy, więc podziękowałem, bo nie da się w ten sposób opróżnić całego układu. Proszę o pomoc, na pewno taki tutorial lub opis będzie przydatny nie tylko dla mnie. Pozdrawiam 

- avangardajg
- Przeglądacz
- Auto:: Touran 2.0 TDI DSG 2005
- Imię:: Krzysztof
- Podziękował: 3 razy
- Otrzymał podziękowań: 3 razy
- Kontakt:
Przepraszam, że się nie przywitałem, przeoczyłem "mea kulpa" , zaraz to naprawię. Ja nie oczekuję że ktoś pobiegnie zrobić tutorial , zdjęcia itp. Jednak może kiedyś przy wymianie będzie mógł pomóc. Ktoś może już wymieniał, i wie jak z czym to się je. Właśnie o to mi chodziło, że są zakładane podobne tematy, ale żadnej sensownej odpowiedzi się z udzielonych postów nie uzyska, bo każdy wypisuje jaki to on jest "mądry", lub wytyka błędy, i tak temat postu schodzi na dalszy plan. Jeśli będę w stanie odpowiedzieć rzeczowo na jakiś temat, to to uczynię, jeśli nie wiem to się nie wypowiadam. Jeszcze raz przepraszam za brak postu z przywitaniem. 

Pozdrawiam

- cheles
- Władca postów
- Auto:: Conceptline, 1.6 z 2009
- Imię:: Leszek
- Podziękował: 33 razy
- Otrzymał podziękowań: 129 razy
Wybaczone.avangardajg pisze:Przepraszam, że się nie przywitałem, przeoczyłem "mea kulpa" , zaraz to naprawię. Ja nie oczekuję że ktoś pobiegnie zrobić tutorial , zdjęcia itp. Jednak może kiedyś przy wymianie będzie mógł pomóc. Ktoś może już wymieniał, i wie jak z czym to się je. Właśnie o to mi chodziło, że są zakładane podobne tematy, ale żadnej sensownej odpowiedzi się z udzielonych postów nie uzyska, bo każdy wypisuje jaki to on jest "mądry", lub wytyka błędy, i tak temat postu schodzi na dalszy plan. Jeśli będę w stanie odpowiedzieć rzeczowo na jakiś temat, to to uczynię, jeśli nie wiem to się nie wypowiadam. Jeszcze raz przepraszam za brak postu z przywitaniem.
Pisz do Jarrego na e-mail PW ma wyłączone. Rozebrał i złożył autko.