dwumasa
- rekin
- Użytkownik
- Auto:: Touran 1, 9 TDI BKC , 200
- Imię:: Grzegorz
Objawy były już opisywane na forum poszukaj tylko.
Takie były w moim BKC 1.9 TDI
Na wolnych obrotach dzwonienie w okolicach dolnej części silnika. Przy gaszeniu silnika mocne wibracje oraz odgłosy tarcia jakichś metalowych części i brzęczenie tak jakby uderzały o siebie dwie cienkie blaszki ( to popękane sprężyny w dwumasie mam wymontowane koło więc dokładnie je oglądnąłem). Po odpaleniu silnika do czasu kiedy był zimny dzwoniło jak na dzwonnicy kościelnej
Takie były w moim BKC 1.9 TDI
Na wolnych obrotach dzwonienie w okolicach dolnej części silnika. Przy gaszeniu silnika mocne wibracje oraz odgłosy tarcia jakichś metalowych części i brzęczenie tak jakby uderzały o siebie dwie cienkie blaszki ( to popękane sprężyny w dwumasie mam wymontowane koło więc dokładnie je oglądnąłem). Po odpaleniu silnika do czasu kiedy był zimny dzwoniło jak na dzwonnicy kościelnej
- spacewalker
- Władca postów
- Auto:: 1T1 CFGC 184KM 420Nm
- Imię:: Marcin
- Podziękował: 117 razy
- Otrzymał podziękowań: 697 razy
-
siedlar
- Kandydat
- Auto:: Touran
- Imię::
skrzynia biegów
napisz mi czy robiłes coś przy skrzyni biegów . U mnie jeden synchronizator ,,jęczy ,, -pozdrawiamrekin pisze:heh widzisz nie ma reguł u mnie po 350 tys km
siedlar
- rekin
- Użytkownik
- Auto:: Touran 1, 9 TDI BKC , 200
- Imię:: Grzegorz
Re: skrzynia biegów
siedlar pisze:napisz mi czy robiłes coś przy skrzyni biegów . U mnie jeden synchronizator ,,jęczy ,, -pozdrawiamrekin pisze:heh widzisz nie ma reguł u mnie po 350 tys km
Sorki że tak długo nie pisałem, nie było czasu na swoje przyjemności.
Przy wymianie koła dwu masowego, wymieniłem przy okazji olej, oraz rurkę przelewową (była popękana) w DSG. Nic więcej nie robiłem. Jak na razie jest wszystko ok nic się nie dzieje niepokojącego.
-
bulers
- Przeglądacz
- Auto:: Touran
- Imię::
Znalazłem Tourana z 2006roku na otomoto,wydawała się super okazja...
Pojechałem z właścicielem do salonu skody,aby zrobić szczegółowy przegląd auta(ponad 60pkt).
Przed wjazdem na hale przy odpalonym silniku słyszałem lekkie stukanie na dole silnika.
Myślalem,że to może jakiś lużny plastik(takie było brzmienie).Poprosiłem mechanika o
zwrócenie szczególnej uwagi właśnie na to stukanie,no i okazało się ...dwumasówka.koszta
pewnie wszyscy znacie,do tego doszło wiele innych spraw,prawie cała strona a4 wad...
Uscisnołem dłoń włascicielowi,pogratulowałem,wróciłem do domku.
Pojechałem z właścicielem do salonu skody,aby zrobić szczegółowy przegląd auta(ponad 60pkt).
Przed wjazdem na hale przy odpalonym silniku słyszałem lekkie stukanie na dole silnika.
Myślalem,że to może jakiś lużny plastik(takie było brzmienie).Poprosiłem mechanika o
zwrócenie szczególnej uwagi właśnie na to stukanie,no i okazało się ...dwumasówka.koszta
pewnie wszyscy znacie,do tego doszło wiele innych spraw,prawie cała strona a4 wad...
Uscisnołem dłoń włascicielowi,pogratulowałem,wróciłem do domku.
- spacewalker
- Władca postów
- Auto:: 1T1 CFGC 184KM 420Nm
- Imię:: Marcin
- Podziękował: 117 razy
- Otrzymał podziękowań: 697 razy