Różnice w kolorach przed i poliftowych

Wszystko o karoserii na zewnątrz i wnętrzu (naprawy blacharskie, szyby, fotele, tapicerka, plastiki, bagażniki dachowe itp.)
Awatar użytkownika
Rauko
Expert
Auto:: 06.2006 2.0BMM DSG
Imię:: Marcin
Podziękował: 2 razy
Otrzymał podziękowań: 6 razy

Różnice w kolorach przed i poliftowych

Post autor: Rauko »

Tylna klapa zaczyna mi coraz śmielej rdzewieć (okolice lampki) i w związku z tym zastanawiam się nad zakupem jakiegoś młodszego rocznika tej części i dlatego moje pytanie do oblatanych w temacie.
Czy w wersji FL występuje kolor LD7X (Platinum Gray Metallic) i czy jest to ten sam kolor?
Czy może jest jakaś różnica kolorystyczna i brać pierwszą lepszą klapę do malowania?
Bo np. Bambusowy Szary jest zupełnie inny w wersji po FL :)
Ostatnio zmieniony czw lip 19, 2012 16:21 przez Rauko, łącznie zmieniany 1 raz.
Do Niemiec przybyłem, zobaczyłem, sprowadziłem =>Szaraczek - z pomocą znajomego.
Obrazek
Awatar użytkownika
GASIOR997
Specjalista
Auto:: SHARAN 7N2
Imię:: GASIOR
Podziękował: 1 raz
Otrzymał podziękowań: 61 razy

Post autor: GASIOR997 »

Wiem ze szarych bambusowych były tylko 2 odcienie . Jest to LA7X.
Jak pomogłem to podziękowanie! - Pozdrawiam
Awatar użytkownika
GioW
Expert
Auto:: 2.0 TDI BKD HL '04
Imię:: Janek
Podziękował: 27 razy
Otrzymał podziękowań: 91 razy

Re: Różnice w kolorach przed i poliftowych

Post autor: GioW »

Rauko pisze:Tylna klapa zaczyna mi coraz śmielej rdzewieć (okolice lampki) i w związku z tym zastanawiam się nad zakupem jakiegoś młodszego rocznika tej części i dlatego moje pytanie do oblatanych w temacie.
Czy w wersji FL występuje kolor LD7X (Platinum Gray Metallic) i czy jest to ten sam kolor?
Czy może jest jakaś różnica kolorystyczna i brać pierwszą lepszą klapę do malowania?
Bo np. Bambusowy Szary jest zupełnie inny w wersji po FL :)
Powiem Ci tak, kolor kolorowi nie równy. Wszystko zależy od tego jaką klapę uda Ci się znaleźć. Pracuję akurat w tej branży i wiem, że LD7X może występować w kilku odcieniach. Głównie bierze się stąd, że auta lakierowane są automatycznie przez roboty które pobierają lakier z dużego zbiornika. Nowe auta malowane tym samym lakierem mają różnice w odcieniu, to pierwsze jest przeważnie ciut jaśniejsze od tego ostatniego lakierowanego danym lakierem. Najszybciej zakupić najtańszą klapę i dać do lakiernika, będziesz miał pewność że wyjdzie jakby była z Twojego Touranka. Oczywiście o ile znajdziesz profesjonalnego lakiernika. :)
ODPOWIEDZ