witam wszystkich serdecznie. tym oto postem dołączam do grupy szczęśliwych choć czasem nie do końca posiadaczy tourana ze względu na mini usterki które wymagają napraw.u mnie z kolei przy spryskiwaniu przód tył pompka działa, lecz tył jest ok natomiast na przednie szyby nic nie leci ale pompkę słychać. dysze sprawdzałem przedmuchałem są ok za co dalej się wziąć ?
pozdrawiam
Mechatronik z zawodu..
bujający w świecie Elektroniki i Automatyki
Bez demontażu. Połóż się pod samochodem i zobaczy, czy po użyciu spryskiwaczy nie wylałe się gdzieś pod auto, ew odkręć ze 2 śruby osłony silnika. Może być jeszcze tak, że leje gdzieś mod maskę, bo odłączył się przewód od jednego ze spryskiwaczy ale to raczej mniej prawdopodobne.
znalazłem przyczynę niesprawnego spryskiwacza przedniego. Padł przekażnik 404, problem w tym że w dwóch sklepach stwierdzili mi dzisiaj, żę są one u nich niedostępne.(raczej tylko serwis) Czy kupował może ktoś z was taki przekaźnik i ile może kosztować.
Udał się naprawić przedni spryskiwacz. Dla zainteresowanych dostałem informacje w serwisie że od 2010 roku nie ma już przekaźników nr 404 a w zamian za niego jest 646. U mnie po wymianie wszystko działa jak narazie. Pozostało mi jeszcze naprawa tylniego spryskiwacza
Witam mam pytanko co to moze byc nie dzialaja mi spryskiwacze nie slychac wogole pompki a koles mi sprawdzal napiecie bezpiecznika po wlaczeniu na manetce spryskiwaczy i niema napiecia .Powiem tyle ze wczesniej mi wskzywalo niski poziom plynu a teraz po tym jak mi wymienili rozrzad to tez nie dziala nic.A dziwnie sie zachowuja wycieraczki bo jak dam na manetce na wlaczenie spryskiwaczy przod to tylnia wycieraczka mi sie uruchamia z gory dziekuje
Hej mam pytanko chce wymienic przekaznik 404 gdzie on sie znajduje? bo u mnie pod maska sa przekazniki i nie wiem ktory to bo tam sa 464 czy jakos tak w sumie mam ich 3 pod maska .Do czego dąze nie dzialaja mi spryskiwacze przod i tyl i wyszlo ze to przekaznik 404.